ⓒ Beppe Giardino




The project responded to the customer wishes of an open living space interconnected with the others spaces of the house. The interior polycarbonate panels filter and transmit the light creating a unique, slightly magical atmosphere (they also divide the main areas while hiding the technology systems). Everything stands in architectural harmony: the living area consists of a large open space featuring the fireplace sculpture, made of natural black iron, which is the centrepiece of the house. Around the fireplace openly dialogue the kitchen, the salon and a more informal space for listening and making music. The sleeping areas located on open mezzanines (though tactfully hidden from view). Designed to be a meeting point, the monolithic kitchen in Belgian blue stone extends uninterruptedly into a large black iron table. The clever use of doors allows the side containing the built-in appliances to integrate seamlessly with the microcement walls, as well as the wall cupboards along the corridor. The master bedroom, which can be accessed via a black iron staircase suspended from the wooden roof beams, overlooks the living room. The enchanting charm of the villa, with its elegant and impressive livability, is enhanced by the ever changing interaction that its interiors entertain with light and shade in the alternating of the day and night thanks to the filtering wall which gives it the appearance of a magic lantern.




ⓒ Beppe Giardino




로프트

이 프로젝트는 다른 공간들과 상호 연결된 열린 생활 공간을 원하는 고객을 위한 집이다. 내부의 폴리카보네이트 패널은 빛을 여과하고 전달하며, 독특하고 마법같은 분위기를 조성한다. 그것들은 기술 시스템 장비들을 가리면서 주요 영역을 분할한다. 모든 것이 건축적으로 조화를 이루며, 생활 공간은 집의 중심 장식인 천연의 검은 철제로 만들어진 벽난로 조각이 특징인 넓은 열린 공간으로 구성되어 있다. 벽난로 주변은 부엌, 살롱, 그리고 음악을 듣거나 작업할 수 있는 비공식적인 공간과 관계를 맺는다. 침실은 개방된 중이층에 위치하며 교묘하게 시야에서 가려져 있다. 만남의 장소로 설계된 벨기에 청석으로 이뤄진 모놀리식(일체형) 부엌은 검은색의 커다란 철제 테이블로 연속적으로 연결된다. 목재 지붕 보에 매달린 검은 철제 계단을 통해 접근 가능한 침실은 거실을 내려다보고 있다. 우아하고 인상적인 이 집의 매력은 마법같은 빛의 형상을 제공하는 필터링 벽 덕분에 밤낮을 번갈아 가며 빛과 그림자로 내부 공간을 즐겁게 만드는 변화무쌍한 상호작용에 의해서 더욱 돋보인다.




ⓒ Beppe Giardino


ⓒ Beppe Giardino


ⓒ Beppe Giardino


ⓒ Beppe Giardino


ⓒ Beppe Giardino


ⓒ Beppe Giardino


ⓒ Beppe Giardino


ⓒ Beppe Giardino








1st FLOOR DIAGRAM

2nd FLOOR DIAGRAM




Design   F:L architects 

Design team   Fabrizio Caudana, Luca Gandini, Alberto Minero, Carlotta Gerenich

Location   Torino, Italy 

Built area   180㎡

Completion   2019 

Interior finish   CICLES srl 

Furniture   OPERART, GALLERY HOME, DOCKS&DOCKERS 

Photographer   Beppe Giardino




해당 프로젝트는 BOB 2019년 11월호(Vol. 184)에 게재 되었습니다.

The project was published in the November, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 184).




'Interior Project > Residential' 카테고리의 다른 글

RS APARTMENT  (0) 2020.06.01
MASK HOUSE  (0) 2020.05.29
LOFT  (0) 2020.05.28
APARTMENT V  (0) 2020.05.27
MARTINA  (0) 2020.05.26
APARTMENTS IN SENRI  (0) 2020.05.25


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기