ⓒ HU Yijie


Shunfenglou Restaurant is a well-known old fashioned local seafood restaurant. The designers created a series of synesthetic experiences about the sea with the constructed space. The facade of the building is covered by silver aluminum panels with glass-curtain walls. After prefabricated the perforated aluminum panels were installed, the facade resembles the shimmering sea when backlights illuminate.


ⓒ HU Yijie


 To create fluid interior space, the design team carefully implanted rounded corners and smooth forms in different dimensions and positions into the design. Firstly, it starts with the boundary of the waves: two continuous perforated aluminum partitions extend the texture of the facade, with the hidden rooms behind enclosing the central hall. Secondly, it goes on with a melodious semicircle screen made by perforated aluminum panels, separating the seating area and the ordering area.


ⓒ HU Yijie


A group of organic form-finding installations using natural imagery were organized as a series of metaphorical montage: the undulating waving ribs encircling the lobby, the quintessence of the pixel light on the front wall, together with the curved mesh grid ceiling hanging in the dining hall. The parallel arrangement of five large arches in the VIP dining rooms created a spatial experience similar to the cabin on a boat.


ⓒ HU Yijie


 A wide variety of blue colors emerge on different materials that are used for different purposes. All render the space like the tender and vast blue ocean. 


ⓒ HU Yijie


SHUNFENGLOU SEAFOOD RESTAURANT

셩펭로우는 유명한 전통 해산물 요리 전문 식당이다. 디자이너는 해체주의적 공간으로 바다를 주제로 한 공감각적 경험을 구성했다. 건물 입면은 은색 알루미늄 패널과 유리 커튼월로 덮여 있다. 조립식 다공질 알루미늄 패널을 설치한 입면은 후면 조명이 들어오면 빛이 일렁이는 바다를 연상시킨다. 


ⓒ HU Yijie


유연한 실내 공간 구성을 위해 다양한 크기와 위치의 둥근 모서리와 매끄러운 형태를 디자인에 적용했다. 디자인은 파도의 경계에서 시작된다. 두 개의 연속된 다공의 알루미늄 칸막이가 입면의 질감을 확장해주고, 그 뒤에 숨겨진 공간이 중앙 홀을 감싼다. 


ⓒ HU Yijie


그리고 유려한 반원형 다공의 알루미늄 패널 스크린이 좌석 영역과 주문 영역을 분리해준다. 일련의 은유적 장치로 자연의 모습을 반영한 유기적 형태의 설치물을 배치했는데, 로비를 둘러싼 물결 모양 리브 구조물, 전면의 픽셀 조명, 식당에 걸려 있는 곡선형 철망 그리드 천장 등이 그것이다. VIP룸의 있는 다섯 개 아치의 병렬 배치는 배의 선실과 비슷한 공간 경험을 선사한다. 다양한 색감의 파란색이 각기 다른 용도로 쓰이는 여러 소재와 함께 모습을 드러내고, 이는 공간을 유연하고 드넓은 푸른 바다로 연출해준다.


PLAN




Design LIN Chen / TOPOS DESIGN CLANS 

Design team LV Jie, ZHU Jianming, LU Liyuan, YE Xinyi 

Location 1F, Aviation Building, NO.299, Yongning West Road, Yongzhong Sub-district, Longwan District, Wenzhou City, Zhejiang Province, China 

Area 1,500m²  

VI design SHUN Design 

Lighting consultant ZHANG Haibei 

Construction YUANHENG Decoration 

Materials stainless steel, perforated aluminum  Plate, JIXIANG aluminum - plastic plate, copper, terrazzo, floor tile, quartzite, MLD wallpaper, NIPPON paint

Photographer HU Yijie 

Editorial designer Minki Shin





해당 프로젝트는 BOB 2019년 8월호(Vol. 181)에 게재 되었습니다.

The project was published in the August, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 181).





'Interior Project > Cafe&Restaurant' 카테고리의 다른 글

OPASLY TOM RESTAURANT  (0) 2019.12.30
L28 CULINARY PLATFORM  (0) 2019.12.27
SHUNFENGLOU SEAFOOD RESTAURANT  (0) 2019.12.26
IN BETWEEN : GREEN HOUSE  (0) 2019.12.24
KAYU KAYU RESTAURANT  (0) 2019.12.23
MASA  (0) 2019.12.20


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기