ⓒ Naho Kubota, Ambiente Familiar, Benjamin Cadena


A building is organized as a grouping of distinct but interconnected volumes housing a cafe, a bakery, a restaurant and a retail space. The design defines distinct patial volumes yet allows you to move through them with the freedom of an open plan. Large triangular windows, cut into the building’s textured concrete walls, ramatically open the facade to the street while revealing the life within. Geometric windows looks into the garden from the kitchen, adds to the playful, graphic quality of the space’s indooroutdoor language. 


ⓒ Naho Kubota, Ambiente Familiar, Benjamin Cadena


Inside, elements such as a long concrete bar, cylindrical woodclad service station, and a multitiered seating platform at the entrance serve to modulate the space. An intimate outdoor patio provides shaded garden seating and connects the public spaces to food production areas in the rear. The design was comprehensive and included all the architecture, large furniture and landscape inside and out. 


ⓒ Naho Kubota, Ambiente Familiar, Benjamin Cadena


Surfaces, fixtures and furniture including a unique floor made from large, handcast terrazzo tiles embedded within traditional terrazzo, all made of textured, castinplace concrete, as well as distinct sculptural lighting designs, all designed by Studio Cadena.


ⓒ Naho Kubota, Ambiente Familiar, Benjamin Cadena


MASA

건물은 카페, 빵집, 음식점, 리테일숍 등이 있는 독특하고 서로 연결된 볼륨으로 구성되었다. 디자인은 뚜렷한 공간적 볼륨을 정의하지만, 사용자는 개방형 계획으로 인해 모  공간을 통과할 수 있다. 커다란 삼각형 창문은 콘크리트 벽 질감의 건물에 끼어들어 내부 활동을 드러내면서 극적으로 파사드를 거리로 개방한다. 


ⓒ Naho Kubota, Ambiente Familiar, Benjamin Cadena


기하학적 창문은 주방에서 정원을 볼 수 있게 만들고 활기차고 시각적인 공간의 실내외 소통의 수준을 높인다. 안쪽의 기다란 콘크리트 바와 원통형의 목재 서비스 스테이션, 그리고 입구의 다층 좌석 플랫폼과 같은 요소들이 공간을 조절하는 역할을 한다. 


ⓒ Naho Kubota, Ambiente Familiar, Benjamin Cadena


야외 파티오는 그늘진 정원 좌석을 제공하고 뒤쪽에 음식 조리 공간을 공공 공간과 연결한다. 디자인은 포괄적이고 모든 건축, 큰 가구, 실내외 조경을 포함했다. 


ⓒ Naho Kubota, Ambiente Familiar, Benjamin Cadena


전통적 테라조에 끼워 넣어진 커다란 수제 테라조 타일의 독특한 바닥, 고정장치 그리고 가구는 모두 질감 있는 콘크리트로 만들어졌으며, 독특한 조형적인 조명은 스튜디오 카데나에서 디자인한 것이다.


PLAN



Design Benjamin Cadena Studio Cadena 

Client Masa 

Location Bogota, Colombia 

Area 696.69m² 

Completion October 2018 

Construction & Coordination MRB S.A., ODQ S.A.S. 

Structural engineer Ingeniería y Proyectos de Infraestructura 

Mechanical engineer ARQUITECTURA & BIOCLAMIATICA

Electrical engineer JGMC Ingeniería Plumbing engineer_BYC INGENIEROS HIDRAULICOS 

Geotechnical engineer Alfonso Uribe S & Cia. 

Lighting consultant ClaroOscuro Lighting Design

Acoustical consultant Ambientes Arquitecturales 

AV consultant John Osorio 

Millwork fabrication LETTO 

Photographer Naho Kubota, Ambiente Familiar, Benjamin Cadena 

Editorial designer Minki Shin








해당 프로젝트는 BOB 2019년 8월호(Vol. 181)에 게재 되었습니다.

The project was published in the August, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 181).















'Interior Project > Cafe&Restaurant' 카테고리의 다른 글

IN BETWEEN : GREEN HOUSE  (0) 2019.12.24
KAYU KAYU RESTAURANT  (0) 2019.12.23
MASA  (0) 2019.12.20
BAR AUDITORIO NACIONAL  (0) 2019.11.12
MAXIM PLANT  (0) 2019.11.07
DAILY COFFEE HOUSE  (0) 2019.10.24


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기