© WU Qingshan


The project of Hangzhou Haishu School with a kindergarten and a primary school, is located in the Western Science and Technology City of Hangzhou.The architecture and interior design are both designed by LYCS Architecture.


© SU Shengliang


It is inspired by a random impromptu child drawing that depicts his ideal school which is like a small town full of small scale spaces and “happy” streets.Based on this inspiration, we divided the 28,000m² campus into 15 much smaller scale gabled volume.


© WU Qingshan


The scale of each volume graduall increases according to the growth of children’s age and the variation in their behaviors. A comfortable campus environment is formed by small inner courtyards within and among these volumes.


© SU Shengliang


The school project consists of teaching buildings, an administration building, a gym, a canteen, etc. All the functional spaces are connected in series through corridors, inner courtyards and corridors of different opening degrees. 


© WU Qingshan


Exposed stairs and corridors shaped dynamically are not  only designed for circulation, but also for plenty of activity spaces. 


© WU Qingshan


Under the gabled roofs are various common areas particularly designed for different types of gatherings, communications and social activities. As a mini society, the school enables students to build their own social consciousness with daily experience.


© WU Qingshan


항저우 하이슈 미래과학기술학교

항저우 하이슈 미래과학기술학교의 유치원과 초등학교 프로젝트는 항주 서부 과학기술도시에 있다. 


© WU Qingshan


건축과 인테리어디자인 모두 LYCS Architecture에 의해 설계되었다. 이 학교는 작은 규모의 공간과 “행복한”거리로 가득한 작은 마을과 같은 이상적인 학교를 묘사한 즉흥적인 스케치에서 영감을 받았다. 


© WU Qingshan


이러한 영감에 기초하여, 28,000m²의 캠퍼스를 15개의 더 작은 규모의 박공지붕의 볼륨으로 나누었다. 각 볼륨의 규모는 아동 연령의 증가와 행동 변화에 따라 증가한다. 편안한 캠퍼스 환경은 이 볼륨 안의 안뜰에 의해 형성된다. 


© WU Qingshan


학교 프로젝트는 교육용 건물, 행정 건물, 체육관, 매점 등으로 구성되어 있다.  


© WU Qingshan


모든 기능적 공간은 복도, 안뜰 및 개구부가 다른 복도를 통해 연속적으로 연결된다. 


© WU Qingshan


역동적인 모양의 계단 및 복도는 순환을 위해 설계되었을 뿐만 아니라 많은 활동 공간을 위해 설계되었다. 


© SU Shengliang


박공지붕 아래에는 여러 유형의 모임, 커뮤니케이션 및 사회 활동을 위해 특별히 고안된 다양한 공공 영역이 있다. 


© SU Shengliang


작은 사회로서 학교는 학생들이 매일의 경험으로 자신의 사회적 의식을 구축할 수 있도록 한다.


SITE PLAN


DIAGRAM


FLOOR PLAN


Architects LYCS ARCHITECTURE

Location Hangzhou, China 

Program Elementary & Middle School 

Building area 44,900m² 

Design period 2015 - 2016

Construction period 2016 - 2017 

Completion 2018 

Project architect RUAN Hao, CHEN Wenbin, SHEN Bin, YIN Yong, WU Shiyang, WANG Jipeng, XIA Wei, WU Tao, DENG Hao, JIANG Leilei, LI Hui, CHEN Zhilin, FAN Xiaoxiao, CHEN Hangjun

Participants GE Qiwen, ZHOU Tong, YU Zhou, SONG Guohan 

Architect of Record Zhejiang Province Institute of Architecture Design and Research 

Photographer SU Shengliang, WU Qingshan



해당 프로젝트는 건축문화 2019년 4월호(Vol. 455)에 게재 되었습니다.
The project was published in the Apr, 2019 issue of the magazine(Vol. 455).






'Architecture Project > Education' 카테고리의 다른 글

MARLBOROUGH PRIMARY SCHOOL  (0) 2019.06.26
WANDERING IN TERRACE GARDEN  (0) 2019.06.25
HANGZHOU HAISHU SCHOOL OF FUTURE SCI-TECH CITY  (0) 2019.06.19
School in Doorn  (0) 2019.03.26
CORTE BERTESINA  (0) 2019.01.25
YANG’S SCHOOL RURAL LIBRARY AND BOOKSTORE  (0) 2019.01.23


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기