ⓒ Maciek Linowski


Resting on a rolling field, this modern rural country home outside Toronto was inspired by the stone walls that were used to separate farmer’s fields. Stouffville Residence is grounded in the earth while being cantilevered over a vast landscape. The stone entry wall, low and private, hints program through a series of translucent glass boxes punching through the otherwise monolithic wall. 


ⓒ Maciek Linowski


This wall acts as a key organizational element anchoring a series of glass volumes that open up to the south of the building overlooking the property and offering commanding views of the landscape. The orientation of the project intends to minimize the building’s impact on the area while maximizing site lines and access to natural daylight. The roof seemingly floats above the stone entry wall suggesting a more gestural and dynamic roof on the dwelling’s other face.


ⓒ Maciek Linowski


Two main programmatic bars make up Stouffville Residence. The more public spaces make up the heart of the house, and the more private areas branch off to the sides. The main axis of the residence includes the kitchen/living/dining rooms, with the outdoor wooden terrace serving as a continuation of the living space. A practical 'service' box adjacent to the main entry houses the mudroom and pantry, helping to maintain a minimal lifestyle of the main public axis. The dwelling encompasses a master bedroom with an integrated ensuite on the main level, as well as two bedrooms on the lower level. Stouffville Residence is spacious, yet proportional, always focusing on the view out onto its' surroundings. 


ⓒ Maciek Linowski


Material finishes include, but are not limited to: local granite, Canadian cedar, polished concrete, glass, and mahogany. Radiant in-floor heating is provided by a trenched geothermal loop, providing for a comfortable, all-year-round temperature as well as the added benefit of sustainability features.


ⓒ Maciek Linowski


스토빌 레지던스

구릉지대를 배경으로, 이 현대적인 토론토의 외곽에 위치한 시골집은 농부들의 밭에서 쓰이던 석벽에서 영감을 받았다. 스토빌 주택은 대지를 기반으로 광활한 대지 위에 캔틸레버 형식으로 지어졌다. 입구의 석벽은 낮고 사적이며, 일체형 벽이 있음에도 투명한 유리상자들을 통해 투과되는 프로그램(내부시설)을 슬며시 보여준다. 이 벽은 중요한 구성의 역할을 하는데, 건물의 남측면을 향해 있는 유리 상자들을 고정시키고 요소들을 바라보며 경관의 원하는 뷰를 보여준다. 작업의 방향은 이 근방에 건물의 효과를 최소화하고 대지선과 자연광으로의 접근을 극대화하는 것이다. 지붕은 마치 입구의 석벽 위에 떠있는 것처럼 보여 주택의 역동적이고 독창적인 모습을 제시한다.


ⓒ Maciek Linowski


두 개의 주 프로그램인 바가 스토빌 주택을 이룬다. 보다 공적인 장소는 집의 중심을 이루고, 보다 사적인 장소는 곳곳에 흩어져 있다. 주택의 중심 축은 부엌/거실/식당과 거실의 연장선인 야외 목조 테라스이다. 실질적인 ‘서비스’ 상자(공간)은 주출입구에 인접하여 더럽거나 젖은 신발이나 옷을 벗는 곳(mudroom/현관), 식료품 저장실들을 포함하며, 주된 공적 축의 최소한의 생활방식을 유지할 수 있도록 도와준다. 주택에는 주 층에는 화장실이 함께 통합된 마스터 침실이 있으며, 낮은 층에는 나머지 두개의 침실이 있다. 스토빌 주택은 넓지만 균형적이며, 주변 경관 또한 담아낸다.


ⓒ Maciek Linowski


마감재료는 지역산 화강암, 캐나다산 삼나무, 정제된 콘크리트, 유리, 그리고 마호가니를 포함하고 있으나, 이에만 국한되지 않는다. 바닥난방은 참호를 갖춘 지열 루프를 사용하여, 일년내내 편안한 온도를 제공하여 지속가능성이라는 이점 또한 가지고 있다. 


SECTION A


SECTION B


LOWER FLOOR PLAN


MAIN FLOOR PLAN




Architect Trevor Mclvor Architect Inc

Location Ontario, Canada

Site area 40,545㎡

Building area 465㎡

Completion 2017

Principal architect Trevor Mclvor

Construction Ortelan Building Design Ltd

Structrual engineer Blackwell Structural Engineers

Photographer Maciek Linowski




'Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

Shelter on a Rock  (0) 2019.03.01
Petaluma House  (0) 2019.02.28
Stouffville Residence  (0) 2019.02.27
GUESTHOUSE  (0) 2019.02.26
House BL  (0) 2019.02.25
Red House  (0) 2019.02.22


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기