ⓒ Adrian Ozimek


Petaluma House, a split-level, open plan contemporary dwelling is located in a rural subdivision near Whitby. Surrounded by very traditional custom homes, this gem stands out with its’ clean lines, prominent roof lines and an elegant composition.


ⓒ Adrian Ozimek


Designed for a retired professional, both function and flexibility of space played a large role in the layout of spaces. A double-height glazed atrium filled with bamboo trees at the entrance brings natural daylight into the lower level entertainment and recreation rooms. An elegant, open-riser concrete and steel stair accentuates this space, nestled between the tall vegetation and an indoor waterfall.


ⓒ Adrian Ozimek


The main living space encompasses an open kitchen, with a dining room, and a screened porch which has the ability to merge with the interior or the outside of the dwelling. The slightly lowered living room is fully glazed and is connected with an ipe balcony. Elements of whitewashed Douglas Fir cedars and soffits, mahogany, concrete and glass appear throughout the house, providing a natural, yet timeless palette.


ⓒ Adrian Ozimek


The client, a vintage car collector needed a room to store his gems in an integrated, and fully glazed attached car garage, which looks out onto the surrounding ravine. Petaluma House features finished concrete floors throughout with radiant-in-floor heating and cooling. The house has ample daylight and provides a comfortable atmosphere with natural ventilation.


ⓒ Adrian Ozimek


The master ensuite, a spa-like nook is located within the master bedroom; a modern approach with a very open, yet natural feeling. Keeping age in mind, a pneumatic see-through elevator shaft was integrated into the design, connecting all levels and adding an industrial touch.


ⓒ Adrian Ozimek


부분별로 높이가 다르게 되어 있는 평면의 현대식 주택인 Petaluma House는 휘트비(Whitby) 근처의 시골 지역에 위치해 있다. 매우 전통적인 주택에 둘러싸인 이 보석같은 집은 깨끗한 선, 눈에 띄는 지붕 선과 우아한 구성으로 돋보인다. 은퇴한 전문가를 위한 공간의 기능과 유연성은 공간 배치에 큰 역할을 했다. 입구에 이중 높이의 유리로 된 아트리움은 대나무로 가득 차 있으며 낮은 층의 오락 및 레크리에이션 실로 자연광을 가져다 준다. 


ⓒ Adrian Ozimek


우아하게 개방된 콘크리트와 강철 계단은 높은 식물과 실내 폭포 사이에 자리잡고 있으며 이 공간을 강조해 준다. 주 생활공간은 식당이 있는 오픈형 주방과 주택의 내부와 외부를 통합할 수 있는 차폐된 현관을 포함한다. 약간 낮게 설계된 거실은 완전히 유리로 되어 있으며 ipe 발코니가 있다. 백색 도료로 된 더글라스 필(Douglas Fir) 전나무와 삼나무의 바닥, 마호가니, 콘크리트 및 유리가 집 전체를 자연스럽게 덮으며 시대를 초월한 팔레트가 된다.


ⓒ Adrian Ozimek


건축주는 빈티지 자동차 수집가로, 그가 수집하는 자동차들을 보관할 공간이 필요했다. 그리고 그 공간은 주변 계곡을 조망할 수 있는 사방이 유리로 된 공간이다. Petaluma House는 바닥 복사 냉낭방이 가능한 콘크리트 바닥을 특징으로 한다. 집은 충분한 햇빛을 받을 수 있게 설계 되었으며 자연 환기가 가능한 편안한 분위기를 제공한다. 마스터 침실에는 온천과 같은 공간이 있는데 매우 개방적이며 자연스럽고 현대적인 접근 방식을 따랐다. 시간에 따라 노화될 것을 염두 해 두면서 설치한 유압식 투명 엘리베이터 샤프트가 설계에 포함 되었으며, 이를 통해 전 층을 통과하고 공업적인 분위기를 낼 수 있게 되었다. 


ⓒ Adrian Ozimek


ⓒ Adrian Ozimek


ⓒ Adrian Ozimek


ⓒ Adrian Ozimek


ⓒ Adrian Ozimek


ⓒ Adrian Ozimek


ⓒ Adrian Ozimek


ⓒ Adrian Ozimek




Architect Trevor McIvor Architect Inc

Location Whitby, Toronto GTA, Ontario, Canada

Site area 4,550㎡

Building area 460㎡

Completion 2018

Lead Architect Trevor McIvor

Project designer Steve Choe

Interior designer Dorota Jackowski

Construction Ortolan Building Design Ltd

Structural engineer Blackwell Structural Engineers

Photographer Adrian Ozimek




이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아메리카 캐나다 | 토론토_(ON)
도움말 Daum 지도

'Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

TRIPTYCH  (0) 2019.03.04
Shelter on a Rock  (0) 2019.03.01
Petaluma House  (0) 2019.02.28
Stouffville Residence  (0) 2019.02.27
GUESTHOUSE  (0) 2019.02.26
House BL  (0) 2019.02.25


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기