ⓒ João Morgado


Despite located in a rural context of complex characterization the BL house develops a true relation with the exterior surroundings through an extended patio that leads to a relaxing and contemplative sunken fire pit. The spacious and light –filled entrance hall suggests the other house spaces and combines the three floors in a straightforward way.


ⓒ João Morgado


The proposal is for a rectangular shaped east/west plot of land with 2.748,00 m² . With a well stablished initial programm by the promoters, we opted for a 3 floor construction to contemplate the daily demands required by the different levels of the house. The basement incorporates the garage with acess through a exterior ramp that provides the transition be-tween levels. Two storage rooms, a technnical area and a room destinated to be a work out space complete the remaining area.


ⓒ João Morgado


The entrance floor (street level) houses the social functions through a welcoming  double high hall space where the staircase that gives acess to all the floors is located. From here an office and a toillet facility  are distributed, and the living room and kitchen are reachable and in sight sharing the same exterior area, accecible through ample glass panels that keep this areas closer, visually and functionally.


ⓒ João Morgado


The upper floor presents itself with a reading lounge that connects to the double high hall space and contin-ues to a corridor  with closets that serve 2 rooms internally connected by a toilet facility. At the end and fac-ing west we find the master bedroom with toilet facility, a walk-in closet and a wide balcony overlooking the garden. On the exterior area the hundred-year-old cork oaks were given a major importance on stablishing the gar-den layout and atmosphere  enhanced with the construction of a sunken fire pit as a gathering and contem-plative exterior spot.


ⓒ João Morgado


하우스 BL

도심 외곽 지역에 위치함에도 불구하고, BL 하우스는 외부 주위 환경들과 조화를 이루며 연장된 파티오로 편안하고 명상적 선큰 화덕으로 이어진다. 널찍하고 밝은 빛으로 가득한 입구 홀은 집의 다른 공간을 제안하며 3층을 간단한 방법으로 통합한다.

설계안의 대지 조건은 2,748.00 m²의 직사각형 형태의 동/서쪽 대지이다. 기획자들에 의해 잘 짜인 초기 프로그램으로 건축가는 3층 시공을 선택하여 다른 층에서 필요한 일상적인 요구들을 고려하였다.


ⓒ João Morgado


지하층은 창고와 중간층 간의 이동이 가능한 외부 램프로부터의 입구를 통합하였다. 두 개의 창고와 기능 공간 및 작업공간으로 나머지 공간이 채워진다. 입구 층(도로 높이)은 모든 층으로 접근할 수 있는 계단이 있고 층고가 두 배로 높은 환영의 홀을 통해서 사회성의 역할을 한다. 


ⓒ João Morgado


여기서부터 사무실과 화장실이 나뉘어, 거실과 부엌으로 갈 수 있으며, 시각적으로 같은 외부공간을 공유하는데 이는 시각적으로, 기능적으로 유리패널은 이 공간을 더 가깝게 느끼게 한다. 위층에는 책을 읽을 수 있는 라운지가 있는데 이 공간을 통해 층고가 두 배 높은 홀 공간과 연결되어 옷장이 있는 복도를 통해 화장실을 갖춘 2개의 방 내부로 이어진다. 


ⓒ João Morgado


서쪽 끝에는 화장실과 큰 벽장과 정원을 내려볼 수 있는 발코니가 있는 큰 방(마스터 침실)이 있다. 외부에는 100년 된 코르크 나무가 정원의 배치에 중요한 역할을 하며 선큰 화덕이 집결과 사색적인 분위기를 준다.


SECTION


B1 FLOOR PLAN


1st FLOOR PLAN


2nd FLOOR PLAN




Architect Hugo Monte

Location Póvoa de Varzim, Portugal

Program Detached house

Gross floor area 526㎡

Lead architect Hugo Monte

Completion 2017

Photographer João Morgado




'Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

Stouffville Residence  (0) 2019.02.27
GUESTHOUSE  (0) 2019.02.26
House BL  (0) 2019.02.25
Red House  (0) 2019.02.22
Maison A  (0) 2019.02.21
The Dog House  (0) 2019.02.20


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기