ⓒ Quang Dam




The house is built on the land of 103m² Our goal is to build a house with minimalist shape outside but modern and full function inside. Because of the limited of economic, we have saved for the construction cost minimally to invest in interior equipment. The house shows clearly the owner's personality that is strong and cold outside with iron frame structure and white corrugated tole around, but warm inside with wooden furniture, warm white light and full of trees in living space. The tole layer which is used to cover the outside, is insulating foam tole. The inside of tole layer is completed by drywall, combined with well-ventilated skylights, the house is always cool and bright.




ⓒ Quang Dam




The house's function includes 2 floors:

- First floor: parking lot, living room, dining room, kitchen, toilet and 1 bedroom.

- 2nd floor: worship room, 02 bedrooms, toilet and voids




ⓒ Quang Dam




Trees surround the house and each space opens up a green patch, which gets light from the sky light. So the spaces connected together to create the cohension between 3 generations in the family: grandparents – parents- children. Because the family has many generations, the house must supply full function from the solemn worship area to the children's felling net above the parking lot. Even the limited land with lots of usable purpose, the owner still wants a small garden that is suitable for grandparents to rest and relax. The green spaces also make creative and peaceful living environment for children, so it is laid out in every corner of the house.




ⓒ Quang Dam




톨 하우스

103m² 넓이의 대지에 지어진 집이다. 최소한의 형태를 갖춘 외관에 현대적이며 기능적 요소들을고루 갖춘 내부를 갖고 있다. 경제적인 면을 고려하여 건축 비용은 최소로 하고 실내 인테리어에 심혈을 기울였다. 이 건축물에서는 건축주의 개성이 확연하게 드러난다. 철제 프레임 구조와 하얀색 골판이 주변을 감싸고 있는 외관은 차가우면서도 투박해 보인다. 반면에 목제 가구와 따뜻한 느낌의 밝은 하얀색 컬러, 나무로 가득 채운 거실은 따뜻함을 자아낸다. 내부의 철판은 드라이 월로 마감하였고 원활한 환기와 채광은 집을 항상 시원하고 밝게 유지해준다.




ⓒ Quang Dam




이 집은 2층으로 이루어져 있다.

-1층은 주차장, 거실, 응접실, 주방, 화장실과 침실이 있다.

-2층은 예배당, 2개의 침실, 화장실과 창고가 있다.




ⓒ Quang Dam




집안 곳곳이 나무들로 채워져 있어 모든 곳에서 채광창을 통해 들어온 빛을 받은 녹색 패치를 즐길 수 있다. 이 공간에서 3세대가 (조부모-부모-자녀) 서로 어우러져 살아간다. 여러 세대가 함께하는 곳이기에 엄숙한 예배 공간을 비롯하여 그물망으로 된 아이들의 놀이공간과 주차장까지 다양한 기능적 공간을 갖추고 있다. 한정된 공간에서 기본적인 필요를 채우기에도 어려움이 있지만 건축주는 노부모가 쉴 수 있는 작은 정원을 원했다. 녹지 공간은 아이들에게 창의적이고 평화로운 생활환경을 만들어 주기 때문에 집안 곳곳에 마련되었다.




ⓒ Quang Dam


ⓒ Quang Dam


ⓒ Quang Dam


ⓒ Quang Dam


ⓒ Quang Dam








SECTIONAL PERSPECTIVE




ELEVATION




1st FLOOR PLAN





2nd FLOOR PLAN







Architects   H2

Location   Vung Tau city, Viet Nam

Program   Single family house

Building area   103m²

Design team   Tran Van Huynh, Nguyen Thi Xuan Hai

Competion   2020

Photographer   Quang Dam




'Architecture Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

BDA CASA GLOMA  (0) 2020.11.20
TOLE HOUSE  (0) 2020.11.18
THE SOCIETY HOTEL BINGEN  (0) 2020.11.16
KATA HOUSE  (0) 2020.11.06
KIM RESIDENCE, GANGWHA  (0) 2020.11.05
RIA'S DUPLEX HOUSE  (0) 2020.11.05


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기