ⓒ Lenzer




‘House BRAS’ is located on a lush green site abutting a lake in the middle of an old allotment in the suburbs of Antwerp. The house is designed to blend into its surrounding natural landscape. The meandering plan allows daylight to penetrate during all seasons and at any time of the day while achieving unobstructed views of the garden.


The ground floor consists of three main zones – the living area with an open kitchen, a wellness zone with swimming pool and sauna, and a resting wing with bedrooms and music room offering panoramic view over the water. On the first floor is the master suite with views of the tree crowns and a library overlooking the pond through the double height music room.


These zones are physically and visually connected with glazed passages along four closed blocks covered with dark larch veneer. The boxes form the supporting structure for the roof that covers the open floorplan and include more separable functions like the entrances, vertical circulation, pantry, storages and bedrooms.




ⓒ Lenzer




Technical spaces and car parks are located underground and are accessible through a ramp that disappears into a pond. Trusses are integrated in the roof slopes, making it possible to realize large column-free cut-outs in the natural stone envelope. These openings are finished with aluminium joinery. Natural stone has been selected for its appealing natural aging process. And specifically Muschelkalk because the stone, with its veins, cavities and subtle grey and brown tones, adapts to the changing light and vegetation throughout the day and seasons.


To underline the monolithic character of the house, the roof - the fifth facade - is also clad with Muschelkalk natural stone slabs. The polished panels in three different sizes are arranged in a directionless Roman pattern so that the roof surfaces and facades merge with one another. And rough blocks for stepping stones and terraces physically connect the house to the floor.




ⓒ Lenzer




하우스 브라스


‘하우스 브라스’는 앤트워프 외곽의 오래된 시민 농장 중심에 있는 호수에 인접한 우거진 초록 대지에 위치해 있다. 이 집은 주변의 자연 풍경과 섞일 수 있도록 설계됐다. 구불구불한 평면은 정원으로의 방해 받지않는 풍경을 제공해 주면서, 모든 계절 동안 하루 종일 일광이 투과될 수 있게 해준다.


1층은 세 개의 주요 구역들로 구성되어있다 - 오픈 키친이 있는 거실 영역, 수영장과 사우나가 있는 웰니스 존, 그리고 침실들과 물 위 너머의 파노라마 뷰를 제공해주는 음악실이 있는 휴식 동.  1층에는 수관과 2층 높이의 음악실을 거쳐 연못을 바라보고 있는 도서관이 보이는 뷰를 지닌 마스터 스위트가 있다.


이 구역들은 어두운 낙엽송 베니어판에 가려진 네 개의 폐쇄된 블록들을 따라 위치한 광택 나는 보행로들과 물리적 그리고 시각적으로 연결되었다. 박스들은 개방된 평면을 덮어주는 지붕을 위한 지지 구조를 형성하고, 입구들, 수직적 동선, 식료품 저장실, 창고,, 그리고 침실들과 같이 더욱 분리 가능한 기능들을 포함시킨다.




ⓒ Lenzer




기술적인 공간들과 주차장들은 지하에 위치해있으며 연못 쪽으로 사라지는 램프를 통해 접근 가능하다. 트러스들은 지붕 능선에 통합 되어있으며, 기둥 없이 자연 암석에 거대한 구멍을 내는 것을 실현 가능하게 한다. 이 입구들은 알루미늄 소목 작품으로 마감되었다. 자연 암석은 매력적인 자연 노화과정으로 인해 선정되었다. 그리고 특히 무셸칼크가 선정된 이유는 돌 결, 구멍들, 그리고 미묘한 회색과 갈색 톤을 갖고 있는 이 암석이 모든 계절과 날을 거쳐 변화하는 빛과 초목에 적응하기 때문이다.


이 집의 중공 초석 특징을 강조하기 위해 지붕- 다섯번 째 파사드- 또한 무셸칼크 자연 암석 슬라브로 덮였다. 서로 다른 크기의 윤이 나는 세 개 판넬들은 지붕 표면들과 파사드가 서로 통합될 수 있게끔 서로 다른 방향의 로마 패턴으로 배치 되었다. 그리고 디딤 돌로써의 거친 블록들과 테라스들은 집을 바닥으로 물리적으로 연결해준다.




ⓒ Lenzer


ⓒ Lenzer


ⓒ Lenzer


ⓒ Lenzer


ⓒ Lenzer


ⓒ Lenzer







DIAGRAM



ELEVATION 1


ELEVATION 2






1st FLOOR PLAN



2nd FLOOR PLAN







Architects   DDM Architectuur

Location   Antwerp, Belgium

Completion   2018

Design team   Dirk De Meyer, Haodong Hu, Laurent Temmerman, Angelo Vande Casteele, Annelies De Keersmaecker

Structural engineering   Abicon NV

Landscape design   Aldrik Heirman

Photographer   Lenzer




'Interior Project > Residential' 카테고리의 다른 글

SOCIABLE FAMILY APARTMENT  (0) 2020.07.28
Cat's Pink House  (0) 2020.07.28
House BRAS  (0) 2020.07.27
Brick Vault House  (0) 2020.07.24
WILLA FRAME  (0) 2020.07.24
ASSEMBLY AND RURAL HOUSE  (0) 2020.07.23


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기