ⓒ Gonzalo Viramonte




On a large and with a slight drop land, in a quiet neighborhood and surrounded by green, a single-family house was planned where the design prevails in every detail and its functionality accommodates to the client’s need. Developed on a single floor, practicality, austerity and flexibility are the main components of the proposal, materialized through simple lines and pure forms.


As for its implantation and morphology, the L-shaped plant was designed with the aim of framing the existing carob tree in the courtyard so that it could be part of the house. The large exposed concrete beams that extend from house slab make the tree limit, emphasizing the importance it has in the social and private spaces.




ⓒ Gonzalo Viramonte




A longitudinal and pure wall highlights the entrance of the house and its imposing rusty veneer door. Then, the social area together with a toilet and a living-dining room with the veneer grill opens completely towards a covered gallery through aluminum windows doors, being the intermediate space between the interior and the external patio. A sliding door made of sheet metal that blends with the lining of the interior walls leads to the morphological and functional articulation scape of the house. The kitchen with window to the green opens to the recreation space, which is visually related to the patio of the carob tree, generating a wide space of circulation and contemplation. This transition space achieves a spatial distribution of functions, dividing the service area of the private sector: the kitchen is connected to a laundry, tender, utility room and garage; while the recreation space takes you through a hallway highlighted by its circular skylights and its concrete slab towards the bedrooms with their respective bathrooms. All spaces are directly related to the surrounding nature of the house.




ⓒ Gonzalo Viramonte




Materiality is defined by the balanced combination of white, concrete and iron that make the project have its own stamp and be and highlighted in its natural environment.


Exposed concrete slabs that run through all the spaces, joined by sheet metal details that appear in their cladding and in their parasols and doors, unify visually and spatially the house. Finally, the glass allows to show the whole link.




ⓒ Gonzalo Viramonte




까사 PLC


조용한 이웃이 있고, 초록에 의해 감싸진 크고 살짝 경사진 대지에 모든 디테일에 디자인이 만연하고 그 기능성이 클라이언트의 수요를 수용하는 한 세대 용 집이 계획되었다. 단일 층에서 발전되어 실용성, 내핍성, 그리고 유연성은 단순한 선들과 순수한 형태들을 통해 실현되는 계획의 주요한 구성요소이다. 


그 이식과 형태학을 위해 L자 형태의 플랜트는 현존하는 정원의 캐러브 나무를 그 집의 일부가 될 수 있도록 액자화 하는 목적으로 설계되었다. 집의 슬라브로부터 연장된 거대한 노출 콘크리트 기둥은 수목 한계를 만들어주며, 사회적 그리고 개인적 공간들과 관련하여 집이 가진 중요성을 강조한다.




ⓒ Gonzalo Viramonte




세로로 된 순수한 벽은 집의 입구를 강조하고, 그의 녹 슨 비니어 문을 내세운다. 그리고 나서 화장실, 그리고 비니어 그릴이 있는 리빙 다이닝 룸과 함께 사회적 영역은 알루미늄 창문과 문을 통해 내부와 외부 파티오 사이의 중간적인 공간으로써 숨겨진 갤러리를 향해 완전히 개방되어 있다. 내부 벽들의 안감과 어우러지는 철판으로 만들어진 미닫이 문은 집의 경치를 형태학적이고 기능적인 표현으로 이끈다. 초록을 향한 창문이 있는 주방은 시각적으로 캐로브 나무의 파티오와 연관된 오락 공간으로 개방되어 순환과 사색의 넓은 공간을 제공해 준다. 이러한 공간의 전이는 프라이빗한 구역의 서비스 영역을 분할하면서 기능의 공간적 분배를 달성시킨다. 주방은 세탁실, 텐더, 유틸리티 룸, 그리고 차고로 연결된다. 반면 오락 공간은 당신을 그의 원형의 천창과 각각의 화장실이 있는 침실을 향한 콘크리트 슬라브에 의해 강조된 복도를 통해 다다를 수 있게 한다. 모든 공간들은 집 주위의 자연과 직접적인 관련이 있다. 




ⓒ Gonzalo Viramonte




유형성은 흰색 콘크리트와 본 프로젝트가 그 자신만의 특징을 가질 수 있게 하고, 자연 환경 속에서 눈에 띌 수 있게 하는 철의 균형 잡힌 조합에 의해 규정된다.


모든 공간들에 걸친 노출 콘크리트 슬라브는 그들의 피복, 파라솔들, 그리고 문들에 나타나는 철판 디테일에 의해 결합 되며 집을 시각적 그리고 공간적으로 통합시킨다. 마지막으로 유리는 전체적인 연결성을 보여주는 것을 가능케 한다.




ⓒ Gonzalo Viramonte


ⓒ Gonzalo Viramonte


ⓒ Gonzalo Viramonte


ⓒ Gonzalo Viramonte








ELEVATION


SECTION


FLOOR PLAN







Architects   AR Arquitectos

Location   Villa Allende Golf, Córdoba, Argentina

Gross floor area   385㎡

Completion   2018

Project architect   Catalina Lanza Castelli

Design team   Catalina Lanza Castelli, Santiago Arzubi, Iván Revol

Collaborator   Raicons – Materiales de la Construccion

Photographer   Gonzalo Viramonte




'Architecture Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

ALLEY IN THE HOUSE  (0) 2020.08.05
BARTOLOMEU DIAS BUILDING  (0) 2020.08.04
Casa PLC  (0) 2020.07.28
Castaños House  (0) 2020.07.27
CASA 354  (0) 2020.07.27
Whale Island Café House  (0) 2020.07.24


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기