ⓒ Javier Agustin rojas fotografía




It arises from the idea of creating an architectural object of sculptural character, defying gravity, suspended in the air. It is materialized with a large "block" of exposed concrete, with a surprising presence for the human eye.


Detached house, implanted in a corner, located in a suburban neighborhood of the city of La Plata.

It is a house of permanent use for 2 (two) people, with children who visit for what is required two bedrooms, and friends who frequent, for this the house requires a more ¨ sporadic ¨ a S.U.M.




ⓒ Javier Agustin rojas fotografía




It is divided into two floors, opposed in their form and materiality:

Ground floor, linked in its entirety with the outside, concrete glass and wood, social life develops in it, a garage that is housed under the concrete block, an entrance to the living room, separated by a patio, appears and discovers the dining room and kitchen. These spaces are connected to the upper floor by a staircase totally perforated by a glass that gives access to overhead light generating an "opening to the sky", and to be able to observe its different states, prior to entering the suspended concrete volume of the upper floor.




ⓒ Javier Agustin rojas fotografía




To finish with the ground floor, behind the kitchen and the first social sector of the house hide two bedrooms for children, friends and sporadic visits, and everything ends in a S.U.M. with grill. All these spaces are constantly linked to the center of the ground that is the pool, "Everything looks towards the center" and explodes to the outside.


High floor, in opposition to the rest of the house, plays with the blind concrete box, without connection to the outside, the inhabitant remains silent and isolated from the rest. Without a doubt, it is the volume that gives personality to the home, and generates within it many sensations, from losing the limits of gravity, the interior and exterior spaces are confused in their limits, and the absolute silence that the material and the architectural composition provides.




ⓒ Javier Agustin rojas fotografía




중력을 거스른 집, 까사 렉스


이 프로젝트는 중력을 거스르고 공중에 매달린 조각의 성격을 가진 건축물을 창조한다는 아이디어에서 비롯되었다. 노출콘크리트의 큰 '블록'으로 구체화된 프로젝트는 놀라운 존재감을 보는 사람들의 눈에 선사한다.


주택은 라플라타 교외의 구석진 곳에 자리했다. 고정적인 거주자는 2명이지만, 침실 2개 외에도 자녀들과 오고가는 친구들을 위해 추가적인 계획이 필요했다.




ⓒ Javier Agustin rojas fotografía




프로젝트는 형태와 물성을 기반으로 두 개의 층이 구분된다. 1층은 콘크리트 유리와 나무에 의해 외부와 직접 연결되어 있고, 그 안에서 사교활동이 이뤄진다. '블록'의 아래로 자리한 차고, 거실로 들어가는 입구가 파티오로 분리되어 나타나 식당과 부엌을 발견하게 한다. 이 공간들은 유라로 완전히 뚫린 계단으로 위층으로 연결되어 있어 '하늘로 통하는 입구'를 만들어 내고, 2층에 매달려 있는 '블록'으로 진입하기 전에 그 모습을 관찰할 수 있게 한다. 자녀들과 친구들이 방문했을 때를 위한 두 개의 침실은 부엌 뒤편으로 숨겨져 설치된 그릴과 함께 주택의 첫번째 사회적 공간을 완성한다.




ⓒ Javier Agustin rojas fotografía




모든 공간들은 중심의 수영장을 향하면서 바깥으로 폭발하듯 나아간다. 2층은 '블록'의 공간이다. 1층과는 달리 시야가 많이 제한된 콘크리트 박스 안에서 거주자는 조용하게, 다른 층과 격리되어 생활한다. 이를 통해 집은 중력의 한계를 넘는다는 개성을 얻고, 내부와 외부의 연결이 모호해지면서 물성으로 만들어낸 침묵으로부터 많은 감각을 느낄 수 있도록 한다.




ⓒ Javier Agustin rojas fotografía


ⓒ Javier Agustin rojas fotografía


ⓒ Javier Agustin rojas fotografía


ⓒ Javier Agustin rojas fotografía


ⓒ Javier Agustin rojas fotografía








SKETCH



AXONOMETRIC



SECTION A-A'


SECTION B-B'




1st FLOOR PLAN









Architects   Felipe Gonzalez Arzac ARQUITECTO

Location   La plata, Buenos Aires, Argentina

Program   Residential

Building area   230m²

Completion   2018

Principal architects   Felipe Gonzalez Arzac

Project architects   Felipe Gonzalez Arzac

Photographer   Javier Agustin rojas fotografía




'Architecture Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

Whale Island Café House  (0) 2020.07.24
T+A HOUSE  (0) 2020.07.23
CASA REX  (0) 2020.07.21
SV VILLA  (0) 2020.07.20
SENA HOUSE  (0) 2020.07.17
NEMO : HOUSE BY THE LAKE  (0) 2020.07.16


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기