ⓒ Ivo Tavares Studio




The Portugal Vineyards wine concept store is the first physical store for the online wine specialist company. This store consists of an open-plan devoid of partitions. The space inside is blindingly white, minimal and circular. The displays are carved out of the walls in reference to the vineyard terraces in a circular shape that fills the customer´s field of view sensitively with indirect lighting and the sharp contrast between the product and the space. To celebrate the wine bottle, its shape and the brightness of its colored glass without lies - an interior used a simple form and the purest and neutral color. The visitor´s experience begins with the perception of the curved walls and circular path that surrounds one soon after entering the interior. The wine terraces counters provide client the flexibility to organize the theme display and adjust these groups to suit market trends and seasons; to the visitor allows a 360º view of the store and a quick perception of the wine range. Wine-tasting zone where the traditional wood barrels are integrated in the concept has bar tables to complete the experience of the visit to this store.




ⓒ Ivo Tavares Studio




포르투갈 비네야즈 와인 콘셉트 스토어

포르투갈 비네야즈 와인 콘셉트 스토어는 온라인 와인 전문 회사의 첫 번째 오프라인 매장이다. 이 상점은 칸막이가 없는 개방형으로 계획되었다. 실내는 눈이 멀도록 하얗고, 간소화되어 있으며, 원형이다. 벽에는 와인들이 원형으로 진열되어 있는데, 간접 조명과 상품 및 공간 사이의 뚜렷한 대비로 고객의 시야를 감성적으로 채우고 있다. 와인병의 모양과 그 밝기를 순수하게 드러내기 위해, 내부는 단순한 형태와 가장 순수하고 중립적인 색을 사용했다. 방문객의 경험은, 이곳을 둘러싸고 있는 구부러진 벽과 원형 경로를 인식하면서부터 시작된다. 와인 테라스 카운터는 테마 전시를 구성하고 시장의 동향과 계절에 맞게 그룹을 조정할 수 있는 유연성을 제공한다. 방문객은 매장을 360˚로 볼 수 있고 와인 제품군에 대하여 빠르게 인식할 수 있다. 전통 나무통으로 된 와인 테스트 존에는 바 테이블이 있어 이 상점의 방문 경험을 완성한다.




ⓒ Ivo Tavares Studio


ⓒ Ivo Tavares Studio


ⓒ Ivo Tavares Studio


ⓒ Ivo Tavares Studio


ⓒ Ivo Tavares Studio


ⓒ Ivo Tavares Studio


ⓒ Ivo Tavares Studio










FLOOR PLAN






Architects   Ricardo Porto Ferreira / Porto Architects 

Client   Portugal Vineyards

Location   Porto, Portugal

Completion   2019

Build area   90m² 

Photographer   Ivo Tavares Studio





해당 프로젝트는 BOB 2019년 12월호(Vol. 185)에 게재 되었습니다.

The project was published in the December, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 185).




'Interior Project > Retail' 카테고리의 다른 글

Self Service Laundry  (0) 2020.07.09
RUBIO  (0) 2020.06.19
PORTUGAL VINEYARDS CONCEPT SORE  (0) 2020.06.16
BOOKS OVER THE CLOUDS  (0) 2020.06.09
YUAN SPACE  (0) 2020.06.04
THE FLIP FLOP  (0) 2020.06.02


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News











위로가기