ⓒ Creat AR Images




Wutopia Lab was commissioned by Shanghai Century Publishing Co., Ltd to design a flagship store of ink and washing. The Douyun Books flagship store is a small culture complex with seven different funtions, including bookstore, lecture room, exhibition, coffee, dessert and light meal. The bookstore is an important public cultural place in the vertical city of Shanghai, and a cultural landmark of Shanghai.




ⓒ Creat AR Images




Wutopia Lab decided to build a white abstract mountain, which consists of translucent bookshelves stacked in layers. At the end of the mountain is the magnificent sky. The sky and the city should be part of the design of the bookstore. A round bookshelf is used to synthesize a black study room, which is the secret of Shanghai. The circles are connected to each other and expand outwards, each of which is independent but can wrap you tightly. There are huge potted plants in the garden, fountains and stone piers occupy the space, these things are heavy and cannot be removed, so in the South Garden, Wutopia Lab designed two stainless steel leaf-shaped high tables, silvery leaves embedded in the trees between the pool and the stone pier, it is a state-of-the-art art installation. And they used a prefabricated metal plate to hide the fountain in the South Garden and change it into a stage. The place near the outer wall of the stage is a semi-circular pit, which is a place where people can look at the clouds. The flagship store of Duoyun Books is a place that can evoke all your imagination.




ⓒ Creat AR Images




구름 위의 책

우토피아 랩은 상하이 센추리 출판사의 의뢰를 받아 플래그십 스토어를 디자인했다. 두윤 북스(Douyun Books) 플래그십 스토어는 서점, 강의실, 전시, 커피, 디저트, 가벼운 식사 등 7가지 다양한 기능을 갖춘 작은 복합문화공간이다. 이 서점은 상하이의 수직 도시에서 중요한 공공문화 공간이며, 상하이의 문화적 명소이다.




ⓒ Creat AR Images




우토피아 랩은 층층이 쌓인 반투명 책꽂이로 구성된 흰색의 추상적 산을 만들기로 했다. 산의 끝에는 웅장한 하늘이 있다. 하늘과 도시는 서점 디자인의 일부가 되어야 한다. 둥근 책꽂이는 비밀스러운 공간인 검은 스터디 룸과 합쳐진다. 원은 서로 연결되어 바깥으로 확장되는데, 각각의 원은 독립적이지만 당신을 꼭 감쌀 수 있다. 정원에는 거대한 화분이 있고 분수와 돌기둥들이 공간을 차지하고 있는데, 이것들은 무겁고 제거할 수 없는 것들이다. 우토피아 랩은 나무에 끼워 맞춰지는 두 개의 잎 모양 스테인리스 스틸의 높은 테이블을 디자인했다. 그것은 최첨단 예술 시설이다. 그리고 사우스 가든의 분수를 숨기고 무대로 바꾸기 위해 조립식 금속판을 사용했다. 무대에는 반원형 구덩이가 있어, 앉아서 구름을 볼 수 있다. 두윤 북스의 플래그십 스토어는 당신의 상상력을 모두 불러일으킬 수 있는 장소이다.




ⓒ Creat AR Images


ⓒ Creat AR Images


ⓒ Creat AR Images


ⓒ Creat AR Images


ⓒ Creat AR Images


ⓒ Creat AR Images


ⓒ Creat AR Images


ⓒ Creat AR Images








FLOOR PLAN




Design   Wutopia Lab 

Lead architect   YU Ting 

Project architect   Shengrui PU 

Design team   Dali PAN, Wutian SUN 

Client   Shanghai Century Cloud Culture Development Co., Ltd 

Location   Floor 52, Shanghai Tower, No.501 Yincheng Mid Road, Pudong, Shanghai, China Area   2,259m²

Completion   August 2019 

Constructor   Shanghai Interior Decoration Engineering Co., Ltd. 

Lighting design   Chloe ZHANG 

Photographer   Creat AR Images




해당 프로젝트는 BOB 2019년 12월호(Vol. 185)에 게재 되었습니다.

The project was published in the December, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 185).




'Interior Project > Retail' 카테고리의 다른 글

RUBIO  (0) 2020.06.19
PORTUGAL VINEYARDS CONCEPT SORE  (0) 2020.06.16
BOOKS OVER THE CLOUDS  (0) 2020.06.09
YUAN SPACE  (0) 2020.06.04
THE FLIP FLOP  (0) 2020.06.02
NUILEA MADRID DAY SPA  (0) 2020.05.12


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기