ⓒ Towodesign




Towodesign created a unique experiential store that fuses retro atmosphere and contemporary elements in downtown Shanghai. With an area nearly 800m², the overall space contains various beauty service areas for manicure, foot bath and spa, etc., and integrates functions for socializing, recreation and entertainment. Interior spaces with different themes and charm extend and interweave with each other flexibly, seeming to bring consumers into a “space-time tunnel”. At the entrance area, the concrete backdrop wall, cement floor and metal reception desk together set an industrial tone. Since the floor height is merely 2.7m no decorations are added to the foyer’s ceiling, with exposed cement, pipes and wires producing austere visual impressions.




ⓒ Towodesign




A leisure & bar area’s simplistic design style and attribute of sharing effectively weakens the feeling of strangeness, and dotted green plants also makes the space more intimate. On the opposite side of the bar area are manicure area and pedicure area. Small pieces of white tiles extend from the floor to manicure desks, which guides customers’ sight line and route implicitly. The wall clad in white tiles constitute a bright and clean backdrop. Besides, the elevated terrazzo platform demarcates pedicure area and manicure area clearly, whilst ensuring visual interaction. Brass lines can be frequently seen within the space, from embedded product display shelves to the arched door openings along the corridor. The corridor features a curved circulation route and reflections by mirrors, which alleviates the oppressive feeling caused by the low ceiling and extends the space visually.




ⓒ Towodesign




유안 스페이스

토우디자인은 상하이 도심에 복고 분위기와 현대적 요소를 융합한 독특한 체험 매장을 만들었다. 800㎡에 육박하는 전체 공간은 매니큐어, 족욕, 스파 등을 위한 다양한 미용 서비스 공간을 포함하고 있으며, 사교, 오락, 유흥의 기능을 통합하고 있다. 테마와 매력이 다른 공간들은 서로 유연하게 확장되고 상호작용하여 고객들을“ 공간-시간 터널”로 끌어들이는 것처럼 보인다. 입구에는 콘크리트 벽과 시멘트 바닥, 금속 접수대가 함께 산업적인 톤을 띄고있다. 층고가 2.7m에 불과해 로비 천장에 장식을 추가하는 대신 노출된 시멘트, 파이프, 전선 등으로 강렬한 시각적 인상을 준다.




ⓒ Towodesign




레저 & 바 공간의 단순한 디자인 스타일과 공유의 속성은 낯선 느낌을 효과적으로 줄이고, 곳곳의 초록색 식물들은 공간을 더욱 친밀하게 만든다. 바의 반대쪽에는 매니큐어 공간과 페디큐어 공간이 있다. 흰 타일의 작은 조각들은 바닥에서 매니큐어 데스크까지 이어져 있고 고객의 시선과 경로를 암묵적으로 안내한다. 흰 타일로 된 벽은 밝고 깨끗한 배경을 이룬다. 또한, 테라조 플랫폼은 페디큐어 공간과 매니큐어 공간을 명확하게 구분하는 동시에 시각적 상호작용을 일으킨다. 브라스 라인은 상품 진열대에서부터 복도를 따라 아치형 문들에 이르기까지 자주 보인다. 복도는 곡선형 동선과 거울에 의한 반사가 특징이다. 이는 낮은 천장 때문에 생기는 답답한 느낌을 완화하고 공간을 시각적으로 확장한다.




ⓒ Towodesign


ⓒ Towodesign


ⓒ Towodesign


ⓒ Towodesign


ⓒ Towodesign








FLOOR PLAN




Design   He Mu / Towodesign

Design team   Sun Meng, Hui Zhongqi, Xu Xiaoyu 

Location   Nanjing west road, Shanghai, China

Program   Manicure, Foot bath, Spa 

Area   800m² 

Completion   March 2019 

Main materials   Gold brushed stainless steel, Cement paint, White brick, Terrazzo

Photographer   Towodesign





해당 프로젝트는 BOB 2019년 12월호(Vol. 185)에 게재 되었습니다.

The project was published in the December, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 185).




'Interior Project > Retail' 카테고리의 다른 글

PORTUGAL VINEYARDS CONCEPT SORE  (0) 2020.06.16
BOOKS OVER THE CLOUDS  (0) 2020.06.09
YUAN SPACE  (0) 2020.06.04
THE FLIP FLOP  (0) 2020.06.02
NUILEA MADRID DAY SPA  (0) 2020.05.12
IMAX OF BAICHUAN INTERNATIONAL CINEMA  (0) 2020.04.29


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기