ⓒ Ivo Tavares Studio




The Self Service Laundry project comes as a need to address to a challenging costumer request, who wanted a laundromat space and, at the same time, wanted to offer a personalized service for the treatment of clothes. This space is intended to be a harmonious space which provides a lounge area for people to have a comfortable space while waiting for the washing and drying equipment to finish.


For the development of the project concept the duality between traditional and modern was taken into account, with emphasis on nature. The purpose was to create a modern and innovative environment, reflecting the evolution of a society that seeks practical solutions for the management of it’s day to day, while still bringing the memory of traditional community washers back.




ⓒ Ivo Tavares Studio




The space that comes out of the merger of two stores, was divided into a self service area and a specialized service area, which will have a lower Schedule and therefore, serves as the physical barrier achieved through “metallic checkered gate” , that align with the ceramic metric on the surrounding walls. The green colored ceramics were chosen as an allusion to the ceramic used in old washings, to recover the memories of those places that remind us of the social aspects that came with collecting water. The floor is built in microcement which, in addition to using current aesthetics solutions is suitable for areas with high traffic for people, as well as a good option for being totally waterproof, without joints or sealers, facilitating its maintenance.


With the use of suspended plants, it is intended to emphasize the nature though the lightness and freshness of the space while you are using it. Under the plants we find a marble clothing worktable to takes us back to those old stone tanks that serve to beat a garment.




ⓒ Ivo Tavares Studio




아마란테의 셀프 세탁소


건축가는 세탁소 공간과 함께 옷을 위한 개인 맞춤형 서비스를 제공하고자 했던 건축주의 요청을 셀프 세탁소로 해결했다. 세탁과 건조기가 끝나기를 기다리면서 편안하게 쉴 수 있는 조화를 중시한 공간을 만들고자 했다.




ⓒ Ivo Tavares Studio




전통과 현대의 사이에서 자연을 매개로 사람들을 잇고자 했다. 전통적인 공동세탁소의 추억을 되살리면서도 실리적인 해결책을 모색하는 현대 사회의 환경을 조성하는 것이 건축가의 목표였다.


기존의 두 점포를 합치면서 셀프 세탁을 위한 구역과 전문적인 의류관리 서비스 구역으로 나누었다. 금속으로 만든 격자벽을 통해 물리적으로 구분된 두 공간은 옛날 세탁물에 사용되던 녹색 세라믹으로 꾸며져 있다. 방수와 내구성이 좋고 요철이 없도록 바닥은 미세 시멘트를 사용해 마감했다. 상부에 매달린 식물들은 공간에 무게감을 덜어주고 신선한 자연을 강조한다.




ⓒ Ivo Tavares Studio


ⓒ Ivo Tavares Studio


ⓒ Ivo Tavares Studio


ⓒ Ivo Tavares Studio


ⓒ Ivo Tavares Studio


ⓒ Ivo Tavares Studio


ⓒ Ivo Tavares Studio










WORK TABLE



SECTION



FLOOR PLAN







Architects   stu.dere + Civiurban

Location   Vila Meã, Amarante, Portugal

Building area   200m²

Program   Comercial

Complete   2019

Principal architects   Ulisses Costa

Client   Jul & Kim

Photographer   Ivo Tavares Studio




'Interior Project > Retail' 카테고리의 다른 글

Lazzarini Optics  (0) 2020.07.09
Self Service Laundry  (0) 2020.07.09
RUBIO  (0) 2020.06.19
PORTUGAL VINEYARDS CONCEPT SORE  (0) 2020.06.16
BOOKS OVER THE CLOUDS  (0) 2020.06.09
YUAN SPACE  (0) 2020.06.04


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기