ⓒ Joergen True, C.F. Møller Architects




The new building is located in front of the original hospital between the foot of Ulriken and the Møllendalselven river, and the building’s design follows the river’s course. All patient rooms enjoy a view of the city and valley through large windows that are adapted to the viewing angle from the patients’ beds.




ⓒ Joergen True, C.F. Møller Architects




In contrast to traditional hospitals, there are no long corridors. Instead, the open model forms the basis of the wards. This provides efficient logistics, flexibility and proximity between caregivers and patients. The wards are distributed around two large covered atriums that form the frame around the common areas: A public foyer with reception and café, and a more private common room for the patients and their guests.




ⓒ Joergen True, C.F. Møller Architects




The project has focused on environment and longevity. There has also been great emphasis on choosing natural, maintenance-free materials. The building’s facades have a material quality that harmonise with the existing buildings, while also reflecting the contemporary in the new building.




ⓒ Joergen True, C.F. Møller Architects




해럴드스플라스 병원

새 건물은 울리켄(Ulriken) 기슭과 뫼렌달셀벤(MØllendalselven) 강 사이에 있는 기존의 병원 앞에 위치하고 있다. 건물의 설계는 강이 흐르는 경로를 따른다. 환자의 침대에서 보는 각도에 맞춘 커다란 창문을 통해 모든 병실에서 도시와 계곡의 풍경을 감상할 수 있다.




ⓒ Joergen True, C.F. Møller Architects




전통적인 병원과는 대조적으로 긴 복도가 없다. 대신 개방형 모델이 병동의 기초를 형성한다. 이는 간병인과 환자 사이의 효율적인 실행 계획, 유연성 및 근접성을 제공한다. 병동은 공공 영역을 중심으로 프레임을 형성하는 두 개의 커다란 아트리움 주위에 분포한다. 공공 영역에는 리셉션과 카페를 갖춘 로비, 환자와 손님들을 위한 휴게실 등이 있다.




ⓒ Joergen True, C.F. Møller Architects




프로젝트는 환경과 지속성에 초점을 맞추고 있다. 또한, 자연적이면서 유지 보수를 할 필요가 없는 재료를 선택하는 데 큰 중점을 두었다. 건물의 파사드는 기존 건물과 조화를 이루는 재료로 이루어져 있으며, 이 새로운 건물에 현대적 요소를 반영하고 있다.




ⓒ Joergen True, C.F. Møller Architects


ⓒ Joergen True, C.F. Møller Architects


ⓒ Joergen True, C.F. Møller Architects


ⓒ Joergen True, C.F. Møller Architects


ⓒ Joergen True, C.F. Møller Architects





SECTION

1st FLOOR PLAN




Design C.F. Møller Architects 

Client Haraldsplass Diakonale Stiftelse 

Location Bergen, Norway

Area 14,200m² (187 beds) 

Completion 2018 

Landscape architect Asplan Viak 

Engineer Rambøll

Project management Erstad & Lekven Bergen 

Collaborators LAB Entreprenør AS, Rambøll Norge, Sweco Norge

Photographer Joergen True, C.F. Møller Architects




해당 프로젝트는 BOB 2019년 10월호(Vol. 183)에 게재 되었습니다.

The project was published in the October, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 183).




'Interior Project > Hospitality' 카테고리의 다른 글

CLEMENTE DENTAL CLINIC  (0) 2020.04.01
HARALDSPLASS HOSPITAL  (0) 2020.03.30
REFUTURE CLINIC  (0) 2020.03.27
AEICHI KOREAN MEDICAL CLINIC  (0) 2020.03.26
ORDINARY CLINIC  (0) 2020.03.24
ART HOTEL PARADISO IBIZA  (0) 2020.02.27


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기