ⓒ Adam Scott


‘Shape’ undertook the technical design, fabrication and installation of all joinery throughout the ‘Signal House’, including the kitchen, feature staircase, all storage, oors, paneling, and bespoke free standing furniture. Materiality was very important to help deliver a sensitive, contemporary design that remained true to the industrial heritage of the area. 


ⓒ Adam Scott


Elsewhere, a rich but light color palette keeps every space feeling bright, maximising the benefit of the generous natural daylight, utilise stained ash, marble, light semi-matt spray work, powder-coated steel and bronze detailing. Staircase is a defining feature in the center of the house and bringing natural light down all 4 storeies. 


ⓒ Adam Scott


The black powdercoated steel framework allows natural daylight to penetrate the depths of the plan, while referencing the industrial heritage of the area. Within the kitchen, a light material palette floor kept the space feeling light and airy.


ⓒ Adam Scott


Bespoke storage solutions ensured that the kitchen was perfectly suited to the client’s lifestyle. Within the bedrooms, shelving and cabinetry, maximise storage space and maintain a consistent design approach, creating a connection between each room. A glass window wraps up from the ground and over the rear extension, ridging across into the outrigger.


ⓒ Adam Scott


THE SIGNAL HOUSE

‘쉐입’은‘ 시그널 하우스’ 의 주방, 특색 있는 계단, 모든 창고, 문, 패널, 맞춤 제작 가구 등 전체에 걸쳐 기술적 설계, 조립, 설치를 수행했다. 재료는 감각적이고 현대적인 디자인을 전달하는 데 매우 중요했다. 집안 어디에나 풍부하지만 가벼운 색 팔레트는 모든 공간을 밝게 유지하고 자연광의 장점을 극대화하며, 스테인드 애쉬, 대리석, 가벼운 세미 매트 스프레이 작업, 분말 코팅된 스틸과 청동 디테일을 사용했다. 


ⓒ Adam Scott


계단은 집의 중심에 있는 두드러지는 특징이며 4개 층에 자연광을 비춘다. 검은 분말 코팅된 스틸 프레임은 자연광이 깊숙이 침투할 수 있도록 만든다. 주방은 가벼운 소재의 팔레트 바닥이 공간을 가볍고 쾌적한 느낌으로 유지해준다. 맞춤형 보관 솔루션은 주방이 건축주의 라이프스타일에 완전히 적합하도록 만든다. 침실은 선반 및 캐비닛 내의 보관 공간을 극대화하고 일관된 디자인 접근 방식을 유지하여 각각의 방을 연결한다. 유리창은 지면부터 뒤쪽의 증축공간 너머까지 감싸고 있으며 아웃리거까지 연결된다. 




PLAN






Design Shape, Fraher & Findlay

Design team Shape(Joinery), Fraher & Findlay (Architecture), McWhirter Morris (Interior Design)

Location London, UK

Program Renovation of entire house

Buildin scope 4F

Completion 2018

Construction Fraher & Findlay

Interior finish Shape

Furniture Shape

Photographer Adam Scott





해당 프로젝트는 BOB 2019년 8월호(Vol. 181)에 게재 되었습니다.

The project was published in the August, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 181).






'Interior Project > Residential' 카테고리의 다른 글

JHOUSE  (0) 2020.02.10
IN BETWEEN - An Experiment on Interior Architecture in ArtPark9  (0) 2020.02.07
Unbounded Space  (0) 2020.02.04
THE SIGNAL HOUSE  (0) 2020.01.02
GAZING HOUSE  (0) 2019.12.18
INTERIOR DR  (0) 2019.11.08


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기