ⓒ Alberto Sinigaglia


Interior design project for a rural house in the Venetian countryside, built in the early 1900s and restored in the early 2000s. The project, designed for the functional needs and aesthetic tastes of the client, enhances the recycled materials used in the restoration, as the larch beams and the original structural walls in stone and brick, with the use of simple and elegant materials and shades, applied to pure geometric shapes. 


ⓒ Alberto Sinigaglia


The entrance space of the building overlooks a porch and acts as a filter that separates the living room from the kitchen and allows access to the sleeping area via the wooden staircase. The colors and materials used for the new elements are reduced to an essential vocabulary and specially designed to make the space bright. The paving surface, which extends across the entire ground floor is made of polished oriental stone and becomes the neutral base on which the various furnishing elements are inserted. 


ⓒ Alberto Sinigaglia


The dining / kitchen area is characterized by the large white kitchen and the solid oak table, the latter also used for the kitchen base and the chest. The living room is characterized by a background of OSB panels backlit by a led strip that gives a soft and indirect light to the room. These panels, placed along the entire length of the historic stone wall, rest on the long concrete shelf that acts as a TV base. 


ⓒ Alberto Sinigaglia


On the upper floor there is the master bedroom where the palette of the materials used on the ground floor is resumed, while the bathroom is covered with gray stone effect stoneware, also used on the floor to obtain a continuity of materials. The mono-materiality of this space is only interrupted by the long wooden shelf which, accentuating the longitudinality of this space, extends towards the large niche shower.


ⓒ Alberto Sinigaglia



인테리어 DR

1900년대 초에 지어진 베네치아 교외의 시골집을 위한 인테리어 디자인은 2000년대 초에 복원되었다. 고객의 기능적 필요와 미적인 취향을 고려하여 설계된 이 프로젝트는 복원에 사용된 재활용 자재의 가치를 향상시킨다. 단순하고 우아한 재료와 음영을 사용한 낙엽송 보, 돌과 벽돌로 이루어진 기존 내력벽이 순수하고 기하학적인 모양으로 탄생되었다.


ⓒ Alberto Sinigaglia


건물의 입구 공간은 현관을 내려다보고 있으며, 주방과 거실을 분리하는 필터 역할을 하며, 나무 계단을 통해 수면 공간을 이용할 수 있게 한다. 새로운 요소에 사용된 색상과 재료는 필수 어휘로 축소되며 공간을 밝게 만들기 위해 특별히 고안되었다. 지면 전체에 걸쳐있는 포장 표면은 광택 있는 동양 석재로 만들어졌으며, 다양한 가구 요소가 삽입되는 중립적인 토대가 된다. 식당 및 주방 공간은 커다란 흰색 주방과 단단한 오크나무로 만든 탁자가 특징이며, 오크 나무는 주방 판넬과 수납장으로도 쓰인다. 거실은 실내에 부드럽고 간접적인 조명을 제공하는 LED 스트립에 의해 조명을 받는 OSB판넬의 배경이 특징이다. 역사적인 석조벽의 전체에 걸쳐 배치된 이 판넬들은 TV의 받침 역할을 하는 긴 콘크리트 선반 위에 놓여 있다. 


ⓒ Alberto Sinigaglia


위층에는 1층에서 사용된 재료의 색깔이 다시 시작되는 메인 침실이 있으며, 화장실은 회색 돌 효과를 가진 석기로 덮여 있으며, 또한 재료의 연속성을 취하기 위해 바닥에도 사용된다. 이 공간의 단일한 재료성은 큰 샤워 시설로 확장되는 이 공간의 지속성을 강조한다. 



Design   Didone’ Comacchio Architects 

Client   Roberto Didone’ 

Location   Rosa’, Vicenza, Italy 

Program   Residential 

Built area   240m² 

Completion   March 2019 

Furniture   ArsNova by Zampieri Cucine, Sitia, Fantini Rubinetti 

Photographer   Alberto Sinigaglia




해당 프로젝트는 BOB 2019년 7월호(Vol. 180)에 게재 되었습니다.

The project was published in the July, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 180).







'Interior Project > Residential' 카테고리의 다른 글

INTERIOR DR  (0) 2019.11.08


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기