© Jin Weiqi


The space is aptly named "In Between", which is written as “之間” (Zhi Jian) in Chinese characters. It is like a "gray space", which enables the transition between exterior and interior, mood changeover and self-conversion. For Tang Chung-han, the designer, the project name has a more special meaning. Through separation and unity, textures, envelopes and layers, he intended to create continuous spatial experiences. The Chinese character “之” is zigzag, resembling the form of a path or a kind of connection, which narrates the story about a sequence of interconnected spaces. 


© Zhong Weizhi


The entire space is finished in white, transparent and bright. White, which is symbolic of softness and inclusiveness, can be matched with any colours. And it can also reflect the maximum amount of sunlight. Without physical boundaries, the space is partitioned by a variety of lines, which are either wide or narrow, either blurry or clear. Every design detail is an undulating paean, with the rhythm provoking people into reflection. The space is like the fish-belly-like white sun rising gradually at dawn, which adds vigour to creatures in the earth, and also like the bright moonlight at night, bringing peace and calmness and dispersing the darkness. Around the bed, several openings are carved out, which not only ensure the permeability and transparency of the space, but also reduce the feeling of loneliness caused by the size of space, thus making people feel more secure and increasing enjoyment. Light flows downwards from the ceiling and penetrates the space layer by layer, thereby adds lightness and rhythm to it.


© Jin Weiqi


In Between

이 공간은 “In Between”이라고 이름 지어졌는데, 이는 한자로 “之間”(Zhi Jian)이라고 쓴다. 외부와 내부, 분위기 전환 및 자체 변환 등을 가능케 하는 “회색 공간”과 같다. 디자이너 탕 청한(Tang Chung-han)의 프로젝트 명은 더 특별한 의미를 지닌다. 분리와 단합, 질감, 감싸 안음, 레이어를 통해 그는 지속적인 공간 경험을 만들려고 했다. 한자 “之”는 지그재그로, 길의 형태나 일종의 연결 형태와 비슷하며, 일련의 상호 연결된 공간에 관한 이야기를 서술한다.


© Jin Weiqi


전체 공간은 하얗고 투명하며 밝게 마감했다. 부드러움과 포괄성을 상징하는 흰색은 어떤 색상과도 조화롭다. 또한 최대한 많은 햇빛을 반사한다. 물리적 경계 없이, 이 공간은 넓거나 좁은 다양한 선, 또는 모호하거나 명확한 선에 의해 나누어져 있다. 침대 주변에는 몇 개의 개구부가 새겨져 있어서 공간의 투과성과 투명성을 보장할 뿐만 아니라 공간의 크기에 따른 고독을 줄여 사람들에게 더욱 안정감을 주고 즐거움을 돋게 한다. 빛은 천장에서 아래로 흘러 층층마다 공간을 통과하여 가볍고 리듬감을 더해준다. 


© Jin Weiqi

© Zhong Weizhi

© Zhong Weizhi







Design   Tang Chung-han / DESIGN APARTMENT 

Location   Beijing, China 

Area  117m² 

Completion   November 2018

Photographer   Jin Weiqi, Zhong Weizhi





해당 프로젝트는 BOB 2019년 8월호(Vol. 181)에 게재 되었습니다.

The project was published in the August, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 181).








'Interior Project > Residential' 카테고리의 다른 글

JHOUSE  (0) 2020.02.10
IN BETWEEN - An Experiment on Interior Architecture in ArtPark9  (0) 2020.02.07
Unbounded Space  (0) 2020.02.04
THE SIGNAL HOUSE  (0) 2020.01.02
GAZING HOUSE  (0) 2019.12.18
INTERIOR DR  (0) 2019.11.08


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기