ⓒ Sunghoon Yum


Harim Group’s vision is to have a building that expresses their desire for sustainability and the care they demonstrate for their employees and citizens. The company wants to provide interconnected green spaces throughout the building that will be open to the public as well as give employees easy access to the gardens during office hours. 


ⓒ Sunghoon Yum


It is also a desire to have open and comfortable day lit office space and with much care being given to the solar control on the building exteriors. The solution provides for a 16,130㎡ design that has two L shaped interlocking forms that help to create a variety of outdoor green space and plazas between the two forms. 


MAIN ENTRY VIEW / FIN DETAIL VIEW ⓒ Sunghoon Yum


The entire facade of building is designed with specific percentages of alternating glass and insulated wall to allow maximum natural light on the desirable south side of the building and protect the northern facades from exposure to the cold. East and west facades contain vertical fins that block glare from the east and west sun. 


COURTYARD VIEW ⓒ Sunghoon Yum


Spaces include an upscale employee dining area with two story waterfall and views to the garden and city, veterinary hospital, pharmaceutical lab, conference rooms, open office spaces, underground parking garage, and 45,300 SF of underground storage.


REFLECTING POND VIEW ⓒ Sunghoon Yum


하림 홀딩스 사옥

하림 홀딩스의 비전은 직원과 시민 모두에게 친환경과 배려를 위한 그들의 바람을 표현한 건물을 건축하는 것이다. 시민에게 개방될 건물을 통해 상호 연결된 녹지 공간을 제공하고 직원들이 근무시간 동안 정원에 쉽게 접근하길 바랐다. 또한 개방되고 안락한 자연채광이 잘된 오피스 공간과 건물 외부로부터의 태양열이 통제되길 원했다. 


TERRACE GARDEN VIEW ⓒ Sunghoon Yum


해결책은 두 개의 볼륨 사이에 외부 녹지 공간과 광장의 다양성을 만들 수 있는 두 개의 L자 모양의 서로 맞물린 형태의 16,130㎡ 공간에 제공하는 것이다. 


CAFETERIA VIEW-GLASS WATERFALL ⓒ Sunghoon Yum


건물의 전체 파사드는 건물의 남쪽 측면에 자연광을 최대로 허용하고 추위에 노출되는 것에서 북쪽 파사드를 보호하기 위해 고효율 단열 유리와 단열된 벽을 일정 비율로 사용하여 설계했다. 


MAIN LOBBY VIEW ⓒ Sunghoon Yum


동쪽과 서쪽 파사드는 태양의 눈부심을 막는 수직 핀을 포함한다. 2층 규모의 폭포와 정원과 도시 전망을 가진 직원 식사 공간, 동물병원, 제약연구실, 회의실, 개방형 오피스 공간, 지하 주차장, 4,208.51㎡의 지하 저장 공간이 있다.


BUILDING MASSING DIAGRAM

1ST FLOOR PLAN



Architect The Beck Group

Location Iksan-si, Jeollabuk-do, Republic of Korea

Site area 4,312㎡

Gross floor area 16,130㎡

Building scope B3, 5F

Height 29m

Structure RC, Steel

Principal architect The Beck Group

Design team Rick del Monte, Jay Chung, Jae Lee, Ik Joo Lee

Interior design The Beck Group

Local architect Purumin

Local interior Doojowon

Construction Dong Rim GC, IIjin-Curtainwall subcontractor 

Client Harim Group 

Photographer Sunghoon Yum


해당 프로젝트는 건축문화 2019년 8월호(Vol. 459)에 게재 되었습니다.

The project was published in the August, 2019 issue of the magazine(Vol. 459).




'Architecture Project > Office' 카테고리의 다른 글

REBAR  (0) 2019.11.01
PROFILES  (0) 2019.10.22
HARIM HOLDINGS OFFICE  (0) 2019.10.04
PRESENT  (0) 2019.09.18
ENI ARCHITECTS DESIGN. INC. OFFICE BUILDING  (0) 2019.09.17
A SPACE CUT BY LIGHT, GLORIA JD R&D CENTER  (0) 2019.08.27


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기