ⓒ Ouyang Yun


It is not uncommon for China’s new generation of rural migrant workers to save up for a self-built house in their home village. Ironically, most of the houses become vacant after being constructed, just acting as a flashy symbol of wealth in neighborhood. However, this project is different, as it is meant for daily dwelling and living. 


ⓒ Ouyang Yun


Jin Feng insisted on practicality, took into account the owner's living habits, emphasized engineering budget, and followed up the whole process including on-the-spot investigation, leveling of land, courtyard layout design, structural construction, as well as interior decoration and detail optimization.


ⓒ Ouyang Yun


The biggest problem in village construction is that there is no well-established infrastructure planning. Accordingly, Jin Feng considered the septic tank and waste fermentation system for the whole house at the very beginning. 


ⓒ Ouyang Yun


The interior space features large areas of concrete brick walls, which were painted in white, with low cost. A large striking oriented strand board functions as a background structure and also a partition. It contrasts with the imitation concrete floor tiles and exposed wires, balancing the cool industrial tone with its warm wooden texture.
The minimalist characteristic of this white house differs from the existing appearance of the village.


ⓒ Ouyang Yun


중국의 신세대 농촌 이주 노동자들이 고향 마을에 자기 집을 짓기 위해 저축하는 것은 드문 일이 아니다. 대부분의 집들이 건설된 후 공실이 되고, 단지 화려한 부의 상징으로 작용한다. 하지만 이 프로젝트는 매일의 주거와 생활을 위한 것이기 때문에 기존의 집과 달랐다. 실용성을 고집하고, 건축주의 생활습관을 배려하고, 공학적 예산을 강조하며, 현장조사 및 시공, 실내 장식, 세부 최적화 등의 과정을 거쳤다. 


ⓒ Ouyang Yun


가장 큰 문제는 인프라가 잘 구축되어 있지 않은 것이었다. 따라서 처음부터 집 전체를 위해 패혈 탱크와 폐기물 발효 시스템을 고려했다. 이 백옥의 미니멀한 디자인의 집은 이웃의 좁은 경계를 넘어서 “이상한” 것을 “고유”의 것으로 바꾸었다.


ⓒ Ouyang Yun






1ST FLOOR PLAN





Architectural & interior design    Ming Ding Spatial Art Studio

Designer   Jin Feng 

Location   Ganzhou City, Jiangxi Province, China 

Project area   300㎡

Completion   2018. 10 

Photographer   Ouyang Yun 





해당 프로젝트는 건축문화 2019년 7월호(Vol. 458)에 게재 되었습니다.
The project was published in the July, 2019 issue of the magazine(Vol. 458).





'Architecture Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

LIPTON THAYER BRICK HOUSE  (0) 2019.10.10
A hillside house adds an earthy twist to village residence construction  (0) 2019.09.30
CT HOUSE  (0) 2019.09.27
SANCHEONG C HOUSE  (0) 2019.09.25
THE SECRET HIDEOUT  (0) 2019.09.24
GYESAN-DONG YEHAUS  (0) 2019.09.23


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기