ⓒ Paskal Khrisno

The Client required a modern tropical house that could incorporate fengshui elements. The house also needed to house a plunge pool, gym, home theatre (for him), big library and work space (for her), a spacious living and master bedroom and a security guard room.

ⓒ Sefval Mogalana

The site is in Permata Hijau, an old housing estate in South Jakarta, filled with mature trees. Developed in the 1980s, the estate consists mainly of large 2-storey pitched roof houses in the old modern style. Towards the east is a newly developed 40-storey apartment.

ⓒ Sefval Mogalana

Working closely with the Client’s fengshui requirements, the site is loosely divided by a cross, where the kitchen and common areas are separated from the bedrooms by a courtyard.

ⓒ Sefval Mogalana

The courtyard and the circulation core anchor the building on site, serving as the centre of orientation within the house. The circulation core is separated from the courtyard by a vertical timber lattice and extends all the way up to the rooftop, which is used as a private outdoor space to enjoy the South Jakarta skyline.

ⓒ Sefval Mogalana

With two mature trees outside the house that belongs to the Client, the living room and children’s rooms could face the front without requiring excessive screening. Nonetheless, timber screens are placed at each opening on the facade, in keeping with the muted character of the house, as well as to mitigate privacy concerns.

ⓒ Paskal Khrisno

페르마타 히자우 하우스

건축주에게 풍수지리 요소를 통합할 수 있는 현대식 열대 주택이 필요했다. 집은 탁구장, 체육관, 홈시어터 (그를 위한), 큰 도서관과 작업 공간(그녀를 위한), 넓은 거실과 주 침실 그리고 경비실을 갖춰야 했다.

ⓒ Sefval Mogalana

대지는 페르마타 히자우에 있고 자카르타 남부에 있는 옛 주택지로 다 자란 나무들로 가득 차 있다. 1980년대 개발된 주택지는 구식 2층짜리 대형 지붕 주택으로 이루어져 있다. 동쪽으로는 새로 개발된 40층 짜리 아파트가 있다.

ⓒ Sefval Mogalana

풍수지리 조건에 맞춰 일하면서 부지는 십자가로 느슨하게 나눠지고 부엌과 일반 영역은 안뜰로 인해 침실과 분리된다. 안뜰과 순환 중심부는 부지 위에 건물을 고정시켜 집 안에서 방향의 중심 역할을 한다. 순환 중심부는 수직적 격자 모양으로 심어진 수목들로 안뜰과 분리되고 옥상까지 이어져 있어 남 자카르타 스카이라인을 즐길 수 있는 사적 야외 공간으로 활용된다.

ⓒ Paskal Khrisno

집 밖에 다 자란 나무 두 그루가 있어서 지나친 스크리닝 없이도 거실과 아이들 방이 앞쪽을 향할 수 있다. 그럼에도 집의 방음이라는 특징과 더불어 사생활에 대한 걱정을 완화시키기 위해 목재 스크린을 파사드의 각 개구부에 배치한다. 

FLOOR PLAN




Architect Rafael Miranti Architects

Location Kebayoran Lama, Indonesia

Gross floor area 1,000㎡

Completion 2017. 1

Design team Rafael Arsono, Margareta Miranti

Structural engineer PT. Pantonpile

Interior design AlvinT Studio, Rafael Miranti Architects

Client Evann T

Photographer Paskal Khrisno, Sefval Mogalana






'Architecture Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

House in Serra do Cipo  (0) 2019.08.14
Private House in Permata Hijau  (0) 2019.08.13
Lake Manitouwabing Residence  (0) 2019.08.12
JEJUZIP DUMOGONG  (0) 2019.08.05
CHEONGRANGJAE  (0) 2019.08.02
AP HOUSE  (0) 2019.07.31


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기