ⓒ Onnis Luque

AP House, designed within a private subdivision for a young family, was born from a particular collaboration with the client in which a constant dialogue was established with the architectural program. 


ⓒ Onnis Luque


The concept is developed from an entrance hall where there is a tree-lined linear pond that directs the view to the garden, and divides the public area from the private one, allocating a lateral volume with a stone base of the region to each one of the areas. 


ⓒ Onnis Luque


The left wing of the property holds the private area of the residence - the rooms are connected by a double height living room that unfolds a large bookcase and light inputs. 


ⓒ Onnis Luque


In the right wing of the house is contained the social area of the residence, including a second family room, kitchen with an independent entrance, living room, dining room, terrace and pool area. 


ⓒ Fernanda Cervantes de Leon


We find a second staircase that leads to a large basement that contains the parking space, private office and service area. 


ⓒ Fernanda Cervantes de Leon


Crossing the garden, on the back and more rugged of the property, we find complementary functions such as a paddle court and an event terrace with kitchen and independent bathrooms. Stone, anchored steel, wood, and concrete make up the plastic language of the house.


ⓒ Fernanda Cervantes de Leon


에이피 하우스

에이피 하우스는 젊은 가족을 위한 민간 분양에 의해 설계되었으며, 건축 프로그램에 대해 지속적인 대화가 이루어진 건축주와의 특별한 협업에서 탄생했다. 


ⓒ Fernanda Cervantes de Leon


이 프로젝트의 개념은 나무를 심은 선형 연못이 있는 현관 홀에서 발전된다. 경치를 정원으로 끌어 들이고, 상층부의 돌로 마감된 측면 볼륨을 통해 공공 영역을 개인 영역으로부터 분할한다. 건물의 왼쪽 날개에는 거주자의 사적인 공간이 위치해 있다. 


ⓒ Onnis Luque

그 방들은 큰 책장과 자연 채광이 되는 이층 높이의 거실을 통해 연결된다. 건축물의 오른쪽 날개에는 거주자들의 사회적 공간인 보조 거실과 독립적인 출입구가 있는 주방 및 거실, 식당, 테라스 및 수영장이 있다. 우리는 주차 공간, 개인 사무실, 서비스 구역을 포함하는 큰 지하로 이어지는 두 번째 계단을 여기서 발견할 수 있다. 


ⓒ Onnis Luque


정원을 가로질러, 뒤로 물러난 공간에는 패들 코트 및 주방과 독립 욕실이 있는 이벤트 테라스와 같은 보충적인 기능을 하는 공간을 볼 수 있다. 돌, 앵커 스틸, 목재 및 콘크리트가 집을 형성하는 언어를 이룬다.


FLOOR PLAN





Principal architect   Elías Rizo Suárez, Alejandro Rizo Suárez  
Project architect   Paola Hernández
Design team   Carlos Miramontes, Daniela Valdez, Rodrigo Ortega, Diana Reséndiz, Lourdes Rodríguez, Héctor Guardado, Ma. Fernanda Peña, Sofía Valenzuela
Location   Zapopan, México
Site area   5816㎡
Building area   2748㎡ 
Building scope   3F 
Building to land ratio   24% 
Floor area ratio   19% 
Design period   2015. 1-12
Construction period   2016-2018
Completion   2018. 3
Construction   Grupo Constructor y Promotor Industrial
Interior Design   Colectivo Sur
Photographer   Onnis Luque, Fernanda Leonel de Cervantes





'Architecture Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

JEJUZIP DUMOGONG  (0) 2019.08.05
CHEONGRANGJAE  (0) 2019.08.02
AP HOUSE  (0) 2019.07.31
House in Minamiyukigaya  (0) 2019.07.25
SCOPE  (0) 2019.07.23
Sayulita House  (0) 2019.07.18


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기