ⓒ César Béjar

Located in the town of Sayulita, on the Mexican pacific coast, the immediate the land on which the project was to be developed is dominated by beautiful jungle views, which inevitably became central to the architectural concept. Hoping to tap into the tourist rental market, the clients requested a detached one-bedroom unit which we placed at the lower end of the lot, above a 2 cars garage and storage space.

ⓒ César Béjar

The main house is located at the highest elevation of the lot. On the ground floor, the dining and living rooms open up towards the views with an open kitchen as an articulating element between them. A pool terrace extends out towards the views and two patios in the back allow for a fresher, more intimate outdoor living space. When all the windows and doors are open, the breeze is always present and the temperature is pleasant even without the use of air-conditioning.

ⓒ César Béjar

The upper level holds the more private areas: a TV room with study, and the master bedroom with walk-in closet and bathroom. An overhang and balcony all along the facade on the second story protects the upper level from direct sunlight in the mornings. The view is framed between this overhang and balcony wall and provides privacy despite full-height windows. On the roof, 12 solar panels were installed to reduce electrical consumption from the grid.

ⓒ César Béjar

The color palette for the project is based off the tones found in the regional stone which was used for the main retaining walls. The intention was to maintain the connection with those earthy tones throughout the project: A rough and fine pigmented stucco was used for the walls, earthy gravel aggregate concrete floors for exterior, wood details and traditional terracotta tiles for the interior spaces.

ⓒ César Béjar

사율리타 하우스

멕시코 태평양 해안에 있는 사율리타 마을에 위치하고 있으며 프로젝트가 개발된 땅은 아름다운 정글 전망으로 뒤덮여 있고 건축 콘셉트의 중심이 됐다. 관광객 렌트 시장에 활용되기를 바라면서 고객들은 주차장의 낮은 끝 공간에 놓인 분리된 하나의 침실, 두 대 이상의 차를 위한 차고 그리고 저장 공간을 요구했다.

ⓒ César Béjar

주된 집은 장소에서 가장 높이 위치하고 있다. 1층에 식당과 거실 사이를 연결하는 요소로 개방형 주방을 가지고 있고 식당과 거실은 전망을 향해 열려 있다. 수영장 테라스는 더욱 신선하고 친밀한 야외 생활 공간을 제공한다. 모든 창문과 문이 열려 있을 때 에어컨 사용 없이도 산들바람이 항상 존재하고 온도는 쾌적하다. 

ⓒ César Béjar

위층에는 서재와 TV방, 워크인 옷장과 욕실이 있는 주 침실과 같은 사적 영역이 있다. 2층 파사드를 따라 있는 돌출부와 발코니는 모두 위층을 아침의 직사광선으로부터 보호한다. 경치는 돌출부와 발코니 벽 사이에 놓여있으며 전면 창에도 불구하고 사생활 보호를 할 수 있다. 지붕에 12개 태양광 패널은 그리드로부터 전기 사용을 줄이기 위해 설치됐다. 

ⓒ César Béjar

이 프로젝트를 위한 색 팔레트는 주로 벽에 사용된 지역의 돌에서 발견되는 톤을 기본으로 한다. 그 의도는 프로젝트를 통해 흙의 톤과의 연결을 유지하기 위한 것이다. 거칠고 좋은 색소가 들어간 치장 벽돌은 벽을 위해 사용됐고 흙의 자갈은 외부를 위한 콘크리트 바닥, 나무 디테일 그리고 실내 공간을 위한 전통적인 적갈색 타일을 종합한다.


GROUND FLOOR PLAN




Architects PALMA

Location Sayulita, Nayarit, Mexico.

Program(Use) Residential

Site area 570㎡

Building area 420㎡

Gross floor area 210㎡

Design period 2017. 1 - 5

Construction period 2017. 11 - 2019. 1

Completion 2019. 1

Principal architect PALMA

Project architect Ilse Cardenas, Regina de Hoyos, Diego Escamilla, Juan Luis Rivera

Design team Tonatiuh Armenta

Structural engineer Pedro García

Construction Luis Molina

Photographer César Béjar




'Architecture Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

House in Minamiyukigaya  (0) 2019.07.25
SCOPE  (0) 2019.07.23
Sayulita House  (0) 2019.07.18
JUCKDONG YEHAUS  (0) 2019.07.05
SMALL WOODEN PAVILION  (0) 2019.07.02
HOUSE DOROTHY  (0) 2019.06.19


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기