ⓒMarcos Guiponi

 

 

 

The office functions as an element that connects and structures the compound of warehouses and sheds that are property of Prinzi S.A.

 

The project was commissioned by a firm engaged in the import and export of products for the meat packing industry, which wanted to relocate its offices to its distribution center set in the traditional “La Comercial” neighborhood of Montevideo, Uruguay. This is how the old industrial area became a logistics hub capable of centralizing the client’s operations.

 

The proposal focuses on articulating the various warehouses and sheds to become the operational center of the physical plant’s 2,500 sq m. This is achieved thanks to the central location of the lot destined to offices, within the existing group of constructions belonging to different periods, of varied size and purpose. The design for the new offices partly reuses these constructions, namely the areas that used to house the locker rooms and dining spaces of the old industrial center.

 

The existing ducts running along the facade—which originally sustained the service areas of the factory—allow to conceive a “deep” facade, thus tending to one of the client’s main concerns: to separate and give intimacy to the offices without surrendering light-filled workspaces.

 

Once the issue of connection has been resolved—which is the purpose behind the entire intervention—, the proposal is simply defined by means of a staircase and two patios which connect and illuminate the office’s two open-plan levels.

 

 

 

ⓒMarcos Guiponi

 

 

 

사무실은 Prinzi S.A.의 자산인 창고와 창고의 복합물을 연결하고 구성하는 요소의 기능을 한다.

 

이 프로젝트는 육류 포장 산업을 위한 제품의 수입 및 수출에 종사하는 회사에 의해 의뢰됐으며, 이 회사는 사무실을 우루과이 몬테비데오의 전통적인 "라 코메르시알(La Comercial)" 지역에 위치한 물류센터로 이전하기를 원했다. 이로써 기존 산업단지는 고객의 업무를 중앙 집중화할 수 있는 물류 허브가 됐다.

 

이 제안은 다양한 창고들을 연결하여 2,500㎡의 물리적 공장의 운영 중심지가 되는 데 중점을 둔다. 이는 다양한 규모와 목적의 다양한 기간에 지어진 기존 건축물들 사이에서 중앙에 위치한 사무실로 예정된 부지 덕분에 달성됐다. 새 사무실을 위한 디자인은 이러한 건축물을 부분적으로 재사용했는데, 이것은 오래된 산업 중심지의 탈의실과 식당 공간을 수용하는 것이었다.

 

원래 공장의 서비스 영역을 유지했던 파사드를 따라 이어지는 기존 덕트를 통해 "깊은" 파사드를 구상할 수 있으므로 건축주의 주요 관심사 중 하나인 빛으로 가득 찬 작업공간을 포기하지 않고 사무실을 분리하여 친밀감을 줄 수 있었다.

 

전체 개입의 목적인 연결 문제에 대한 해결은 사무실의 두 개의 개방형 평면을 연결하는 두 개의 파티오와 계단을 통해 간단하게 정의된다.

 

 

 

ⓒMarcos Guiponi

 

 

 

ⓒMarcos Guiponi

 

 

 

ⓒMarcos Guiponi

 

 

 

ⓒMarcos Guiponi

 

 

 

ⓒMarcos Guiponi

 

 

 

ⓒMarcos Guiponi

 

 

 

ⓒMarcos Guiponi

 

 

 

ⓒMarcos Guiponi

 

 

 

ⓒMarcos Guiponi

 

 

 

ⓒMarcos Guiponi

 

 

 

ⓒMarcos Guiponi

 

 

 

Architects   COTIGNOLA STARICCO TOBLER arquitectos
Location   Montevideo, Uruguay
Building area   500㎡
Completion   2017. 3
Designers   Andrés Cotignola, Marcelo Staricco, Carolina Tobler
Collaborators   Alberto Catañy, structural engineer
Client   Prinzi S.A.
Photographer   Marcos Guiponi




'Interior Project > Office' 카테고리의 다른 글

Azure Office  (0) 2021.11.02
KCI Group Headquarters  (0) 2021.10.27
Oficinas Prinzi  (0) 2021.10.21
Behavox  (0) 2021.10.19
SK Networks Lounge  (0) 2021.10.14
SK magic Brand shop, it’s magic  (0) 2021.10.13


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일














위로가기