ⓒJosé Campos

 

 

 

The Bar "La Bohème" (entre amis) is located in the “Galeria de Paris” street, amidst the downtown area of Porto. The redesign sought to implement and structuralize the space, creating its own identity. The solution was formalized through the texture and the colour of the wood, which defines the space and provides depth to the structure’s design. This structure, which was placed along the corridors and namely at the walls and ceiling, allows to subvert the whole appearance of the space, appealing to its visitors sense of discovery.

 

The bar spans three levels: the main floor, basement and a mezzanine. The latter establishes a visual relationship with the main floor. The bar counter is located at the main floor’s bigger span, next to the entrance door and public access. The previously adopted functional solution was maintained, although we opted to change the (only) existing counter’s location in order to give it a larger dimension, functionality and space for its customers. The involving wooden structure was maintained on the lower level (basement) as to create uniformity with the main floor, and a large wine showcase was added.

 

The building's facade is clad in granite ashlar. We assumed that the previous window frames were made of solid wood, as to the resemblance of some existing adjacent buildings. Changes made to the facade were solely at the level of framework and entrance span, combining an “Afizélia” wood (natural colour) with colourless laminated glass. The proposed functional solution seemed more appropriate for the establishment’s new areas of operation and organization.

 

The composition and design of the elements in the framework were formulated taking into account the interior design of the space, while introducing rhythm by drawing vertical uprights. 

 

 

 

ⓒJosé Campos

 

 

 

"La Bohème"(entre amis) 바는 포르투갈 포르투의 시내 한가운데에 있는 "Galeria de Paris" 거리에 있다. 리모델링을 통해 공간을 구현하고 구조화하여 고유한 아이덴티티를 만들고자 했다. 해결책은 공간을 정의하고 구조물의 디자인에 깊이를 제공하는 목재의 질감과 색상을 통해 공식화됐다. 복도를 따라, 즉 벽과 천장에 배치된 이 구조물은 공간의 전체적인 모습을 뒤엎을 수 있어 방문자에게 발견의 감각을 어필한다.

 

바는 메인 플로어, 지하 및 메자닌의 3개 레벨에 걸쳐 있다. 후자는 메인 플로어와 시각적인 관계를 설정한다. 바 카운터는 입구 문 옆에 있는 메인 층의 더 넓은 공간에 위치한다. 이전에 채택한 기능적 해결책은 유지되었지만 고객을 위해 더 큰 차원, 기능 및 공간을 제공하기 위해 기존 카운터의 위치를 ​​변경하기로 결정했다. 이래층(지하)은 목조 구조를 유지하여 본층과의 통일성을 부여하고, 대형 와인 진열장을 추가로 설치했다.

 

건물의 정면은 화강암으로 덮여 있다. 이전 창틀은 기존의 일부 인접 건물과 유사하기 때문에 단단한 나무로 만들어졌다고 가정했다. 외관에 대한 변경 사항은 오로지 "Afizélia(아피젤리아)" 목재(자연 색상)와 무색 합판 유리를 결합한 프레임워크 및 입구에서만 이루어졌다. 제안된 기능적 해결책은 시설의 새로운 운영 및 조직 영역에 더 적합해 보였다.

 

프레임워크의 요소들의 구성과 디자인은 공간의 내부 디자인을 고려하여 공식화됐으며 수직 직선을 그려 리듬을 도입했다. 

 

 

 

ⓒJosé Campos

 

 

 

ⓒJosé Campos

 

 

 

ⓒJosé Campos

 

 

 

ⓒJosé Campos

 

 

 

ⓒJosé Campos

 

 

 

ⓒJosé Campos

 

 

 

ⓒJosé Campos

 

 

 

ⓒJosé Campos

 

 

 

ⓒJosé Campos

 

 

 

ⓒJosé Campos

 

 

 

ⓒJosé Campos

 

 

 

ⓒJosé Campos

 

 

 

1ST FLOOR PLAN

 

 

 

MEZZANINE FLOOR PLAN

 

 

 

2ND FLOOR PLAN

 

 

 

Architects   AVA – Atelier Veloso Architects (AVA-Architects)
Location   Porto, Portugal
Project   2011. 7 - 2011. 9
Construction   2011. 10 - 2011. 11
Architect   Carlos Jorge Coelho Veloso,  Rui Filipe Coelho Veloso
General contractor   ConstruPóvoas (Sr. Manuel Póvoas e Sr. Tiago Póvoas)
Building areae   165,00㎡
Materials   Wood, glass and metallic structure.
Client   Alberto Nuno Oliveira da Fonseca
Photographer   José Campos




'Interior Project > Cafe&Restaurant' 카테고리의 다른 글

Berlin Bar, Moscow  (0) 2021.10.20
A_neukgam  (0) 2021.10.19
La Bohème entre amis  (0) 2021.10.18
Milky's Cloud Room  (0) 2021.10.14
Hell of the North  (0) 2021.10.08
KIHEI COFFEE  (0) 2021.10.07


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일














위로가기