ⓒFon Studio

 

 

 

The Warmth of a Street Corner. San San De Jiu. 3li Community
In big cities, people are always looking for a chill and fun place to have a rest. Those places usually hide at the corners of a noisy business district. The number of entertaining spots in Sanlitun District is growing fast to meet those demands.  Bars and lounges are sitting there and waiting to satisfy one oldest desire of human beings in the most classical way—by offering them a glass of delicious liquor. The core appeal of those places would be a bright open bar that could allow people to drink and chatting among a unique designed surrounding with a comfortable atmosphere. 

 

 

 

ⓒFon Studio

 

 

 

The project locates in the 3.3 Building. The building has been an outstanding landmark in Sanlitun District from the very beginning. Our project, San San De Jiu is sitting at the northeast corner of the building where is recognized as the most valuable spot in this area.

 

 

 

AXONOMETRIC

 

 

 

From the establishment of this project, our team has agreed on the same page. That was to minimize the “style” of the design while maximizing the value of the original space. Thus, we set the tone of our work with simplicity, no matter for the visualization or the space organization.

 

 

 

ⓒFon Studio

 

 

 

It is very noticeable that the biggest challenge for us was the original position of the fire exits. The escapes interlaced between the sides of the building. Our team utilized them as a highlight of the design. Under the principle of the fire regulations, we turned the passages into a transparent box of the landscape. The exciting selling point of the space is the outdoor area. As the extension of the inside, our team and the project manager both agreed to share that part with the people who just pass by and let it become a public resting area.

 

 

 

ⓒFon Studio

 

 

 

The brand image of San San De Jiu is targeted at leaving the message of emphasis on the simplicity and clearness of their drinks. Therefore, our strategy for the design was allocated with the same tone. Since the facade of the area is mostly transparent, we used the warm-colour wood as the main material to set a clear focus on the sights. The U-shaped ceiling extending from the inside to the outside is composed of grid modules, and the natural texture of the birch wood grain is just right to present the gentle streamlines. The entrance used a two-way inclined design to break the regular façade while introducing people to the indoor area.

 

 

 

ⓒFon Studio

 

 

 

To reduce the complexity of the visual language, the square structure is coherently used indoor. For example, the display partition on the wall, the movable square box, and the wine rack above the bar are all combined in different proportions in the space. The core of the interior layout is naturally the bar operation area. Under the circular structure, the staff can take care of more customers. The seats surround it are designed in different forms to fit in with different scenarios. In an open space, people have more freedom to enjoy their social life.

 

 

 

ⓒFon Studio

 

 

 

Walking along with the city, the changing of the seasons, the passing of pedestrians, the tall buildings, and the variety of plants could bring us a thousand different kinds of feelings. The corner of a street may be the place to reveal some new unknowns, new gatherings and separations. Our project transformed the space with a several-month effort. We hope that could bring a relaxing refreshment and appropriate warmth to the people pass-by.

 

 

 

ⓒFon Studio

 

 

 

거리 모퉁이의 따뜻함. San San De Jiu. 3li 커뮤니티
대도시에서 사람들은 항상 휴식을 취할 수 있는 시원하고 재미있는 장소를 찾는다. 그 장소들은 일반적으로 시끄러운 상업 지구의 모퉁이에 숨어 있다. 이러한 수요에 부응하기 위해 싼리툰 구의 유흥 공간의 수가 빠르게 증가하고 있다. 술집과 라운지들이 맛있는 술 한 잔을 제공함으로써  그들에게 인간의 가장 오래된 욕망을 가장 고전적인 방식으로 충족시키기 위해 기다리고 있다. 그 장소의 핵심 매력은 편안한 분위기로 디자인된 독특한 분위기에서 술을 마시며 담소를 나눌 수 있는 밝은 오픈 바일 것이다.

 

 

 

ⓒFon Studio

 

 

 

이 프로젝트는 3.3 빌딩에 있다. 이 건물은 처음부터 싼리툰 구의 눈에 띄는 랜드마크였다. San San De Jiu 프로젝트는 이 지역에서 가장 가치 있는 장소로 인식되는 건물의 북동쪽 모서리에 있다.

 

 

 

ⓒFon Studio

 

 

 

이 프로젝트를 시작할 때부터 FON STUDIO의 의견은 같았다. 디자인의 '스타일'을 최소화하면서 본연의 공간 가치를 극대화하기 위함이었습니다. 따라서 시각화나 공간 구성에 관계없이 단순하게 작업의 톤을 설정했다.

 

 

 

ⓒFon Studio

 

 

 

FON STUDIO에게 가장 큰 도전은 비상구의 원래 위치였다. 비상구는 건물 양옆 사이에 끼어 있었다. FON STUDIO은 그것을 디자인의 하이라이트로 활용했다. 화재 규제의 원칙에 따라 통로를 투명한 풍경 박스로 만들었다. 이 공간의 흥미로운 포인트는 야외 공간이다. 내부의 확장으로 FON STUDIO와 프로젝트 매니저는 그 부분을 그냥 지나가는 사람들과 공유하는 공용 휴식 공간으로 만들기로 합의했다.

 

 

 

ⓒFon Studio

 

 

 

San San De Jiu의 브랜드 이미지는 음료의 단순함과 투명함에 중점을 둔 메시지를 남기는 것을 목표로 한다. 그래서 디자인 전략도 같은 톤으로 배정했다. 지역의 정면이 대부분 투명하기 때문에 우리는 관광지에 명확한 초점을 설정하기 위해 따뜻한 색상의 목재를 주재료로 사용했다. 내부에서 외부로 이어지는 U자형 천정은 그리드 모듈로 구성되어 있으며, 자작나무 나뭇결의 자연스러운 질감이 부드러운 유선형을 연출한다. 입구는 양방향 경사 디자인을 사용하여 일반적인 파사드를 깨고 사람들을 실내 공간으로 안내한다.

 

 

 

ⓒFon Studio

 

 

 

시각적 언어의 복잡성을 줄이기 위해 정사각형 구조가 일관성 있게 실내에서 사용된다. 예를 들어 벽의 디스플레이 파티션, 이동 가능한 사각 상자, 바 위의 와인 랙은 모두 공간에서 다른 비율로 결합된다. 인테리어 레이아웃의 핵심은 당연히 바 영역이다. 원형 구조에서 직원은 더 많은 고객을 돌볼 수 있다. 그것을 둘러싼 좌석은 다양한 시나리오에 맞게 다양한 형태로 설계됐다. 열린 공간에서 사람들은 더 많은 자유를 즐길 수 있다.

 

 

 

ⓒFon Studio

 

 

 

도시와 함께 걷는 것, 계절의 변화, 지나가는 보행자, 높은 빌딩, 그리고 다양한 식물들이 우리에게 천 가지 다른 느낌을 줄 수 있다. 거리의 모퉁이는 새로운 미지의 것들, 새로운 모임, 이별을 드러내는 장소일 수 있다. FON STUDIO의 프로젝트는 몇 달 간의 노력으로 공간을 변화시켰다. 지나가는 사람들에게 편안한 휴식과 적절한 따뜻함을 가져다줄 수 있기를 바란다.

 

 

 

FLOOR PLAN

 

 

 

Design company   Fon Studio
Location   Beijing, China 
Period   2020.02-2020.04
Completion   2020. 06
Site area   110㎡
Design team   Jin Boan, Li Hongzhen, Luo Shuanghua, Zhang Jingyi, Song Yuanyuan
Branding design   pm design
Main material, Brand   Birch multilayer board / Xiaozuo Wood / Art master painting, Cement paint, Granite / Lingsheng Stone Lt,d
Client   San San De Jiu
Photographer   Fon Studio 




'Interior Project > Cafe&Restaurant' 카테고리의 다른 글

Protagonist Bar  (0) 2021.08.04
Loqui, Handcrafted Taqueria  (0) 2021.07.30
Terra Bean to Bar  (0) 2021.07.23
Layer10  (0) 2021.07.20
Maido Sushi Restaurant  (0) 2021.07.09


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일














위로가기