ⓒFelix Speller & Child Studio

 

 

 

British design duo Child Studio has transformed a disused London post office into a Japanese restaurant. Located in Saint John’s Wood district near the famed Abbey Road crossing, the late modernist building provided a rich source of inspiration for the designers.

 

 

 

ⓒFelix Speller & Child Studio

 

 

 

The interiors present a subtle blend of European and Japanese design influences. ‘Our aim was to rediscover and celebrate the unique history of this building and the neighbourhood’ - commented Alexy Kos and Che Huang, the founders of Child Studio. ‘The post office was built in the 1960s and our design pays tribute to London's modernist heritage of that era. The Japanese references are subtle and present themselves through the choice of materials, the play of geometric patterns and the hand-crafted woodwork detailing’.

 

 

 

ⓒFelix Speller & Child Studio

 

 

 

The dialogue between the East and West continues with the curated selection of the antique and contemporary furniture: the iconic moulded plywood armchairs designed by Norman Cherner in 1958 are paired with the cast aluminium stools by the celebrated Japanese designer Naoto Fukasawa.

 

 

 

ⓒFelix Speller & Child Studio

 

 

 

The focal point of the space is the central island counter where the sushi master prepares and serves authentic Japanese dishes. The reflective curved steel panelling of the bar is complemented by the sculptural table lamp ‘Pipistrello’ designed by Gae Aulenti in 1965.

 

 

 

ⓒFelix Speller & Child Studio

 

 

 

The walls across the entire space are clad in dark cherry wood panelling with antique brass sconces by Stilnovo, the Italian pioneers of rationalist design. The shallow alcoves are decorated with large abstract paintings. Child Studio devised a suspended coffered ceiling in a soft blue hue, and the refined geometric pattern motif continues on the quarry tile flooring.

 

 

 

ⓒFelix Speller & Child Studio

 

 

 

A large semicircular glass block partition subdivides the space into two, forming a quiet lounge at the back of the restaurant. The daylight filters through the textured glass, creating a calm and serene atmosphere. ‘The inspiration for this feature came from the facade of Saint John’s Wood Library, the next door building of the same era,’- explained Alexy and Che. ’It has a small and unassuming shopfront, but the library entrance is a beautiful combination of square glass blocks and dark wooden framework.’

 

 

 

ⓒFelix Speller & Child Studio

 

 

 

Engaged with the local history and woven in the fabric of the neighbourhood, this restaurant demonstrates how a carefully researched and well-considered design can balance the contemporary sensibility with a touch of nostalgia.

 

 

 

ⓒFelix Speller & Child Studio

 

 

 

영국의 디자인 듀오 차일드 스튜디오(Child Studio)가 사용되지 않는 런던 우체국을 일식 레스토랑으로 탈바꿈했다. 유명한 애비 로드(Abbey Road) 근처의 세인트 존스 우드에 위치한 후기 근대 건축물은 디자이너에게 풍부한 영감을 제공했다.

 

 

 

ⓒFelix Speller & Child Studio

 

 

 

인테리어는 유럽과 일본의 디자인이 미묘하게 조화를 이루고 있다. 차일드 스튜디오의 목표는 이 건물과 인근 지역의 독특한 역사를 재발견하고 기념하는 것이었다. 우체국은 1960년대에 지어졌으며 이 디자인은 그 시대 런던의 근대 유산을 기념하는 것이다. 일본의 참고 문헌을 통해 섬세한 재료의 선택, 기하학적 무늬 및 수공예 목공의 디테일이 표현된다.

 

 

 

 

 

 

동서양의 대화는 골동품과 현대 가구를 선택함으로써 계속된다. 노먼 체르너(Norman Cherner)가 디자인한 플라이우드 공법으로 제작된 의자(Cherner Armchair, 1958)와 일본의 유명한 디자이너 나오토 후카사와(Naoto Fukasawa)의 알루미늄 스툴(Déjà-vu Stool, 2005)이 조화를 이룬다.

 

 

 

ⓒFelix Speller & Child Studio

 

 

 

공간의 중심이 되는 곳은 스시 마스터가 정통 일식 요리를 준비하고 제공하는 중앙의 아일랜드 카운터이다. 바의 반사 곡선 강철 패널은 가에 아울렌티(Gae Aulenti)가 디자인한 테이블 램프 피피스트렐로(Pipistrello,1965)와 조화를 이룬다.

 

 

 

 

 

 

공간 전체의 벽들은 이탈리아의 합리주의적 디자인의 선구자인 스틸노보(Stilnovo)의 골동품으로 장식된 짙은 체리 나무 패널로 덮여있다. 얕은 벽감들은 큰 추상화들로 장식되어 있다. 차일드 스튜디오는 부드러운 푸른 색조로 매달린 천장을 고안했으며, 채석 타일의 바닥은 세련된 기하학적 패턴의 모티브가 반복된다.

 

 

 

 

 

큰 반원형 유리블록 파티션을 통해 공간은 두 개로 분할되어 레스토랑 뒤쪽에는 조용한 라운지를 형성한다. 일광은 질감이 있는 유리를 통과하여 차분하고 고요한 분위기를 만든다. 이는 동시대의 옆 건축물인 세인트 존스 우드 도서관(St John's Wood Library)의 외관에서 영감을 얻었다. 그 도서관의 입구는 작고 태가 없지만 정사각형의 유리블록과 짙은 나무 프레임이 아름답게 조화를 이룬다.

 

 

 

ⓒFelix Speller & Child Studio

 

 

 

지역의 역사를 담고 이웃해 있는 건축물의 구조로 디자인된 이 레스토랑은 세심하게 조사되고 잘 고려된 디자인이 어떻게 현대적 감성과 향수 사이에서 균형을 이룰 수 있는지를 보여준다.

 

 

 

Architects   Child Studio
Location   London, United Kingdom
Program   Restaurant
Completion   2021
Photographer   Felix Speller & Child Studio




'Interior Project > Cafe&Restaurant' 카테고리의 다른 글

Terra Bean to Bar  (0) 2021.07.23
Layer10  (0) 2021.07.20
Maido Sushi Restaurant  (0) 2021.07.09
Restaurant Lunar  (0) 2021.07.06
GONGBECH - UNTOUCHABLE HEART  (0) 2021.06.30
orrrn  (0) 2021.06.23


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News














위로가기