ⓒ David Dworkind




Hinterhouse is nestled into a densely forested hillside with sweeping views of the Mont-Tremblant valley. The 16-foot wide house, designed to be prefabricated, can be driven on local roads and delivered to site. The hintercompany hotel concept aims to provide an escape from the hustle and bustle of city life, providing its guests with an opportunity to strengthen their connection with nature. Striving to give back, the hintercompany plants 10 trees for every booking.




ⓒ David Dworkind




This compact house fits two bedrooms, one bathroom and an open-plan living space into 930 square feet. The living space, flanked by floor-to-ceiling windows on both sides, is organized around a central wood stove that rotates 360°, providing relaxing views of the fire from every angle. A maple farmhouse table, crafted with bridle joints, doubles as a kitchen island – one of the space-saving techniques in the house. A custom vessel-sink raises a cutting board to a comfortable height and is compartmentalized to include a herb garden full of basil, mint, and sage. The bedrooms fit queen beds snuggly wall-to-wall. Sliding panels hide a TV at the end of each bed letting you cuddle up to a movie or focus on the expansive views out the window. A ceiling cove wraps around the house to provide space for recessed blinds and indirect lighting. In the bathroom, the concrete slab stretches into the curbless shower and a large window provides views of the forest while showering. A focus on transparency in every room pulls the distant landscape into the house.




ⓒ David Dworkind




The skin and bones of the house were built almost entirely out of sustainably-forested native wood. The house’s exterior is wrapped in 2-1/2” custom-milled white cedar boards, a low-maintenance choice that will ensure hinterhouse ages graciously while blending with the surrounding forest. The interior is clad with red pine planks oiled white. The central service block is covered with ebony-stained Douglas fir plywood. Sliding shutters help control the light and privacy at hinterhouse. The shutters were designed to mimic the siding; the gaps in the shutters align with the channels in the cedar cladding. The house can transform and close up completely for protection from the elements, or slide open to allow the light and views in. A winding staircase carved out of the hillside leads down to a sauna designed as a replica of the main house. To complete the full cycle of hot, cold, relax in the Scandinavian spa experience, the sauna is equipped with an outdoor cold shower and hanging hammocks.




ⓒ David Dworkind




쉼의 공간, 힌터하우스

이 프로젝트는 몽 트랑-블랑 계곡이 한눈에 들어오는 울창한 숲이 우거진 언덕에 자리했다. 이 16피트 너비의 주택은 조립식으로 설계되어, 현장에 배송해 시공할 수 있었다. 건축주인 Hintercompany는 숙박객들에게 도시 생활의 혼잡함에서 벗어나 자연과의 관계를 강화할 수 있는 기회를 제공하고자 했다.




ⓒ David Dworkind




2개의 침실과 1개의 욕실이 930ft²의 공간에 담긴다. 양 측면으로 바닥부터 천장까지 통창을 설치한 거실은 중앙의 목재 난로를 중심으로 구성되어 모든 각도에서 난로불을 바라볼 수 있게 계획했다. 단풍나무로 제작된 테이블은 아일랜드형 식탁과 유사하게 주택의 공간을 절약시킨다. 침실은 퀸사이즈 침대와 함께 슬라이딩 패널 뒤로 TV를 숨겨 영화와 함께 하거나 창밖의 넓은 뷰를 즐기는 선택을 가능하게 한다. 모든 방은 투명성에 초점을 맞춰 원경을 집 안으로 끌어들이도록 계획됐다.




ⓒ David Dworkind




주택의 외장과 골재는 대부분 지역에서 공급되는 목재를 사용했다. 백향목 패널의 외장은 유지관리가 적은 제품으로 주변 숲과 조화를 이루면서 힌터하우스가 우아하게 나이를 먹어가도록 한다. 내부는 흰색으로 칠한 적송판넬로 마감되었다. 힌터하우스의 빛과 프라이버시를 조절하는 셔터는 외장재와 정렬되어 빛과 시야를 자유롭게 조절할 수 있도록 한다.




ⓒ David Dworkind


ⓒ David Dworkind


ⓒ David Dworkind


ⓒ David Dworkind









FLOOR PLAN







Architects   Ménard Dworkind Architecture & Design

Location   La Conception, Quebec, Canada

Building area   1000ft²

Completion   2020. 7

Design team   David Dworkind, Nicolas Chaudier

Structural engineer   Geniex

Photographer   David Dworkind




'Interior Project > Hospitality' 카테고리의 다른 글

HINTERHOUSE  (0) 2020.10.07
MUSIC GUESTHOUSE IKUHA  (0) 2020.07.22
COPPER SPIRIT DISTILLERY  (0) 2020.07.17
EXIBITION OF FROZEN TIME  (0) 2020.06.03
CLEMENTE DENTAL CLINIC  (0) 2020.04.01
HARALDSPLASS HOSPITAL  (0) 2020.03.30


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기