ⓒ felipe araujo




A space “to be”, “to receive”, so ‘Half House’ was the essential. Using natural materials that are characteristic of the projects and integration with the interior and exterior is paramount. The boldness came from the entrance tunnel, which as we passed through it and arrived at being wanted to convey a sense of breath, of peace, a disconnection from busy life and at the same time an analogy to time, here and now, to the memories of the kitchen with the noisy water garden at the door and the desire to enjoy this moment: to sit, to eat and to have a good wine!




ⓒ felipe araujo




mf+arquitetos’s inspiration always comes first from their architecture and from the natural materials they like. Materials that could make the space cooler, such as the stone floor. example, but at the same time has the warmth and contrast of the wooden lining. The Brazilian granite tunnel that brings us to emptiness connects us with the complete space. mf+arquitetos always seek to portray a Brazilian style of feeling, from materials to furniture and art objects, each with a story.




ⓒ felipe araujo




까사 메이아

“있어야 할”,“ 받아야 할”장소, 그래서‛ 하프 하우스’가 필수적이었다. 프로젝트의 특징인 천연자재를 사용하는 것과 내부와 외부의 통합이 무엇보다 중요했다. 디자인의 대담함은 입구의 터널에서부터 나오는데, 터널을 지나 평화로운 느낌, 바쁜 생활과의 단절, 그리고 동시에 물의 정원이 있는 부엌에서의 추억과 앉고, 먹고, 좋은 와인을 마시는 이 순간을 즐기고자 하는 바람을 담고자 하는 데서 비롯된 것이다.




ⓒ felipe araujo




엠에프+아키텍처의 영감은 항상 그들의 건축과 그들이 좋아하는 자연 재료에서 나온다. 돌 바닥은 공간을 더 시원하게 만들며, 목재의 따뜻함과 대조를 이룬다. 비어있는 느낌을 주는 브라질의 화강암 터널은 완전한 공간과 우리를 연결한다. 엠에프+아키텍처는 재료에서부터 가구와 예술품에 이르기까지 브라질 스타일의 느낌을 각각의 스토리를 가지고 묘사한다.




ⓒ felipe araujo


ⓒ felipe araujo


ⓒ felipe araujo


ⓒ felipe araujo


ⓒ felipe araujo






FLOOR PLAN





Design   filipi oliveira, mariana oliveira / mf+arquitetos 

Design team   Luis fernando, Rael dominiquini 

Location   ribeirao preto, Sao paulo, Brazil 

Built area   60m² 

Completion   June 2019 

Construction   kze construtora 

Interior finish   pietra pedras 

Furniture   design brasil 

Photographer   felipe araujo





해당 프로젝트는 BOB 2019년 11월호(Vol. 184)에 게재 되었습니다.

The project was published in the November, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 184).




'Interior Project > Residential' 카테고리의 다른 글

APARTMENTS IN SENRI  (0) 2020.05.25
LESS IS MORE  (0) 2020.05.22
MEIA CASA  (0) 2020.05.11
MIST HOTEL  (0) 2020.03.11
LITTLE SHELTER HOTEL  (0) 2020.03.10
JHOUSE  (0) 2020.02.10


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기