ⓒ Studio Millspace


This space creation is designed for the Exhibition of Art and Design Education Projects organized by the Ministry of Education.


ⓒ Studio Millspace


Old Space - Metal Framing 

This is a display space that is bound to be embedded in the framework of a building. The old building is the recreation center of the Air Force in the early days. The beautiful metal roof truss has been preserved after the renovation. The heavy ridge made of metal components is supported by the structural truss that starts from the ground. It plays an important role in connecting the inner space and the outer shell of the building.


ⓒ Studio Millspace


Material - Paper and Canvas 

The paper can create a natural and lightweight sag between pulling and holding, and it also creates a space between the curtains. Using this material as the starting point for space creation, it becomes the main feature of the exhibition.


ⓒ Studio Millspace


Between Architecture and Exhibition 

When we are pulling the paper, canvas and display table, that can make the metal frame appear to be floating between the buildings, which also serves to divide the display area. Conceptually, the light of the canvas against the weight of ridge creates a dialogue between the old building and the short-term event. The canvas is used as the base plate to display the projected information, and it is also used as the background to display the objects, thus supporting the moving lines in the division of the overall space.


ⓒ Studio Millspace


종이 지붕

이 공간은 대만 교육부가 주관하는 예술 디자인 교육 프로젝트 전시용으로 설계되었다.


ⓒ Studio Millspace


오래된 공간 - 금속 프레임 

본 전시 공간은 건물의 골조에 끼워 넣어져야만 했다. 이 건물은 이전에 공군의 오락 센터였다. 아름다운 철재 지붕 트러스들은 개조 후에도 보존되었다. 무거운 지붕은 철재로 만들어졌고, 바닥부터 시작되는 트러스 구조에 의해 지탱된다. 이것은 내부 공간과 외피을 연결하는데 중요한 역할을 한다.

재료 - 종이와 캔버스 

종이는 당겼을 때와 멈췄을 때의 사이에서 자연스럽고 가벼운 처짐을 만들어 준다. 공간 디자인의 출발점으로 종이라는 재료를 사용하는 것은 본 전시의 가장 주요한 특징이 되었다.


ⓒ Studio Millspace


건축과 전시의 사이에서 

종이, 캔버스, 그리고 전시 테이블을 당겼을 때 금속 프레임들이 건물 사이에 떠 있는 것처럼 보이게 만들 수 있으며, 이는 전시 영역을 분할하는 데에도 기여한다. 개념적으로 무거운 지붕 능선을 향한 캔버스의 빛은 오래된 건물과 단기 이벤트 사이의 대화를 만들어낸다. 캔버스는 프로젝터로 투영된 정보들을 디스플레이하기 위한 기본 판으로 사용되며, 물건들을 전시하기 위한 배경으로도 사용됨으로써 전체적인 공간의 분할 속에서의 동선에 도움을 준다.


SECTION



Design   Chia-Hao Tsai / B+P Architects 

Design team   Happy Pong, Kevin Kao 

Client   Art and Design Education Projects by the Ministry of Education, National Chiao Tung University 

Location   No. 1, Sec. 1, Dongda Rd., East Dist., Hsinchu City 300, Taiwan 

Area   510m² 

Completion   2019 

Photographer   Studio Millspace




해당 프로젝트는 BOB 2019년 8월호(Vol. 181)에 게재 되었습니다.

The project was published in the August, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 181).








'Interior Project > Exhibition' 카테고리의 다른 글

HUAYI SPACE SHOWROOM  (0) 2020.03.02
LAUGHING MATTERS : THE STATE OF A NATION  (0) 2020.02.14
“Gem, Dream, Style” Exhibition  (0) 2020.02.05
SLOWLY  (0) 2019.12.19
PAPER ROOF  (0) 2019.12.16


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기