ⓒ Adrian Mora Maroto


Located in the upper area of a small municipality in the interior of Valencia, with an irregular network of streets of Arab origin, and especially, with excellent views of the hills and the Valley that forms the Turia River as it passes through the town. We find an old one-storey house and a beautiful garden of bougainvillea on a plot with a large gap, and nearby homes of a certain age and little interest. An introvert project is proposed, with a prismatic piece closed on three sides, and fully open to the best views. In this way, housing preserves maximum privacy from the street and from neighboring homes, while from the two floors it is fully open.


ⓒ Adrian Mora Maroto


In addition, the volume comprising the home is raised with the intention of resolving in itself the unevenness of the plot, generating access to housing from the two levels and leading to a rational division of the program, with parking and leisure area in ground floor, and night and day area on the top floor, which has access from the street level. Both floors are joined by a staircase, whose development is proposed in an inclined lateral annex volume. The upper floor is constituted as a pure white volume, with a large cantilever on the front side, and open on the terraces that link to the living room and kitchen. This white prism ‘flies’ over an anthracite gray slate plinth on which the side ramps rest, and which vanishes on the front side, leaving it completely open on the cantilevered porch and in the multi-purpose glazed room.


ⓒ Adrian Mora Maroto


The introverted character of the house, which although insinuated through the front wall slats and through the bougainvillea garden, does not allow to recognize it further, it also extends to the interior of the house. In this way, a surprise effect occurs when advancing through the great hallway - traversing the night area that remains hidden - you reach the day area, as a single large open space with excellent views of the hills and the Valley. The day area of the upper floor and the ground floor are connected by the lateral staircase, with access through a multipurpose space, attached to the porch-cantilever and facing the outdoor pool.


ⓒ Adrian Mora Maroto


In the interior, very pure and sober environments are generated, with large-format porcelain pavements, white vertical coverings, white roofs with integration of hidden installations, and with indirect linear lighting. They also have great natural lighting from the south, protected by the large cantilever and the front terraces. Outside, garden boxes, green areas and landscaped terraces of the plot background are kept, and even the vehicle ramp is materialized with a mix of concrete and natural grass giving rise to a natural environment, which fuses with the long views, and which contrasts with the sophistication of the block built. And of course, the bougainvilleas that separate and unite the house with its street are preserved.


ⓒ Adrian Mora Maroto


부겐빌라 하우스
이 집은 발렌시아 내륙의 작은 도시의 상류 지역에 있으며, 아랍인 거리의 불규칙한 네트워크를 갖추고 있다. 특히, 투리아(Turia) 강을 지나는 언덕과 계곡의 훌륭한 전망을 가지고 있다. 건축가는 오래된 단층집과 큰 단차이가 있는 아름다운 부겐빌라 정원을 발견할 수 있었고, 특정한 시대와 관련이 적은 근처의 집들을 찾을 수 있다. 이 집은 세 면이 폐쇄적이며 최고의 전망을 향해 개방된 형태로 제안되었다. 이러한 방식으로 집은 도로와 인근 주택으로부터 최대한의 프라이버시를 유지하며, 2층에서는 완전히 개방된다.

ⓒ Adrian Mora Maroto

또한, 주택을 구성하는 부피는 대지의 경사를 스스로 해결하고, 두 층에서 집에 대한 접근을 형성하며 지상 층에 주차와 레저 구역이 있는 프로그램의 합리적인 구분으로 이어진다. 두 층은 계단으로 연결되어 있는데, 경사진 외곽의 건물 형태 제안에 의해 결합된다. 위층은 앞쪽에 큰 캔틸레버가 있고 거실과 부엌과 연결되는 테라스에 있는 순수한 흰색 볼륨으로 구성되어 있다. 이 하얀 프리즘은 옆구리가 경사로가 있는 무연탄 회색 슬레이트 판자 위로 '날아가며', 앞면에서는 사라져 캔틸레버형 현관과 다목적실로 완전히 열려 있다.

ⓒ Adrian Mora Maroto

비록 전면의 벽과 부겐빌라 정원을 통해 들여다보일지라도 집의 내향적인 성격은 집의 내부까지 더 이상 알아볼 수 없게 한다. 이렇게 하면 거대한 복도를 지날 때, 즉 숨겨져 있는 어두운 영역을 가로지르는 놀라운 효과가 발생한다. 그리고 밝은 영역에 도달하면 언덕과 계곡의 멋진 전망을 가진 하나의 큰 열린 공간에 이르게 된다. 상부 바닥과 지면 바닥의 주간 영역은 다목적 공간을 통해 접근할 수 있는 측면 계단에 의해 연결되며, 현관의 캔틸레버에 부착되고 실외 수영장을 바라본다.

ⓒ Adrian Mora Maroto

실내에는 대형 도자기 포장재, 흰색 수직 마감재, 숨겨진 설치물이 통합된 흰색 지붕 및 간접적인 선형 조명과 함께 매우 순수하고 경미한 환경이 조성된다. 그들은 또한 커다란 캔틸레버와 전면 테라스에 의해 보호되는 남쪽에서 오는 훌륭한 자연광을 가지고 있다. 바깥으로는 정원, 녹지 및 대지의 조경 테라스도 유지되며, 심지어 차량 경사로는 콘크리트와 천연 잔디가 혼합되어 자연적 환경을 조성한다. 물론, 거리와 집을 분리하고 부겐빌라도 보존된다.

SOUTH ELEVATION


WEST ELEVATION


SECTION


GROUND FLOOR PLAN


SECOND FLOOR PLAN




Architect RUBEN MUEDRA ESTUDIO DE ARQUITECTURA 

Location 46164 Pedralba, Valencia, Spain

Site area 700,00 m2

Building area 450,00 m2

Principal Architect Rubén Muedra

Collaborators Emilio Belda, Raquel Morata, Javier Muedra.

Structure Emilio Belda

Building engineer Rubén Clavijo

Interior Design Rubén Muedra

Construction Gargom

Completion 2018

Photographer Adrian Mora Maroto




이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 스페인 | 발렌시아
도움말 Daum 지도

'Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

BOUGAINVILLEA HOUSE  (0) 2018.11.06
Wol Gye Jae  (0) 2018.11.02
BOUGAINVILLEA HOUSE  (0) 2018.10.31
Ha-DAM House  (0) 2018.09.17
Bukhansan(Mt.) Courtyard House  (0) 2018.09.14
Jung Joong Hun  (0) 2018.08.24


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News








위로가기