ⓒ Park Yoo Chun

 

 

Located in Ilwon-dong, Gangnam, HeavyLayers is a bakery cafe that conducts overall space branding from naming to space design, design and construction. While working on identity design together, the design of the space also considered the structure and details of the form, based on the name. The repeated morphological features like thick layered cakes were expressed through each object placed in space.

The structure and furniture layout of the stairs were designed to separate the ordering and manufacturing space and the resting space within the structure divided into the first floor and the strata, and to allow you to go down to the strata and relax after picking up drinks and bakeries.

As the name HeavyLayers suggests, objects that are stacked and repeated were designed everywhere to represent a thick layer. In particular, this can be seen in the lighting made by fastening Astell using computer bolts and nuts. In addition, the pattern neck, which is repeated as a whole, is a material that directly or indirectly explains the warm and comfortable mood of the bakery cafe.

Through the curved shape of the cashier located at the entrance and the room divider surrounding the light of the stratigraphic stand light, we tried to fill the gap in the space that can be felt somewhat stiff due to the repetition of linear elements and increase the overall density.

 

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

강남 일원동에 위치한 HeavyLayers는 네이밍부터 공간디자인, 설계 및 시공까지 전체적인 공간 브랜딩을 진행한 베이커리 카페이다. 아이덴티티 디자인을 함께 진행하면서, 공간의 설계 또한 이름에서 착안하여 형태의 구조 및 디테일을 고려했다. 두껍게 층이 쌓인 케이크처럼 반복되는 형태적 특징은 공간에 배치된 각각의 오브제들을 통해 표현했다.


1층과 지층으로 나뉜 구조 안에서 주문 및 제조 공간과 휴식 공간이 분리되도록 설정하고, 음료 및 베이커리를 픽업한 후에 지층으로 내려가 휴식을 취할 수 있게끔 자연스러운 동선을 생각하며 계단의 구조 및 가구 배치를 설계했다.

HeavyLayers라는 이름 그대로 두꺼운 레이어 층을 표현하기 위해 곳곳에 형태가 쌓여지고 반복되는 오브제를 디자인하였다. 특히 아스텔을 전산 볼트와 너트를 활용해 체결하여 만든 조명에서 이를 확인할 수 있다. 또한 전체적으로 반복되어 쓰인 무늬목은 베이커리 카페만의 따뜻하고 편안한 무드를 직간접적으로 설명하는 소재이다.

 

입구에 위치한 캐셔와 지층 스탠드 조명의 빛을 감싸는 룸 디바이더의 곡선 형태를 통해 직선적 요소의 반복으로 다소 딱딱하게 느껴질 수 있는 공간의 빈틈을 메워줌과 동시에, 전체적인 밀도를 높이고자 하였다.

 

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

 

ⓒ Park Yoo Chun

 

 

 

Design : 공간지훈 GGJH
Location : 65, Irwon-ro 9-gil, Gangnam-gu, Seoul
Gross floor area : 115m²
Construction : 공간지훈 GGJH
Completion : 2022
Photographer : Park Yoo Chun




'Interior Project > Cafe&Restaurant' 카테고리의 다른 글

ToTheMoon  (0) 2022.11.10
SENSOF  (0) 2022.11.09
Okra  (0) 2022.10.04
Walls Restaurant  (0) 2022.09.16
Lantern Coffee  (0) 2022.09.15


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일














위로가기