ⓒEliott Légaré

 

 

 

Inspired by the space’s brutalist style and historical details, the team wanted to preserve its unique character while playing up the style to make it even more iconic. With the direction set, the interior design and furniture were made entirely to order. Long, galvanized-steel communal tables at the centre of the space create the desired unifying tone. Running along the angular walls, a brick bench echoes the exposed foundation of the adjacent bicentennial building. The result is a versatile, sober space that adapts to the multiple dimensions of the company.

 

The materials—galvanized steel, brick and polycarbonate—were chosen for their suitability in a streamlined production process, involving little manipulation, in order to respect both the limited budget and the minimalist spirit inherent to the modernist style. Once assembled, these three materials do not require a finishing or protective layer and can be used as is.

 

The reflective quality of galvanized steel, used for most surfaces, tables, counters and fixtures, brings the space to life throughout the day and from season to season. Over time this raw, responsive material will change under the surrounding environment and develop a patina to give it a slightly more matte look. The chairs, which were custom designed for the space, are finished in a sandstone red powder coat to create a link to the bricks in the foundation and bench. The existing base of the service counter, which was retained to avoid wasting material, is overlaid with polycarbonate and dimmable LED strips. In order to imbue the semi-basement café with a sense of grandeur, the ambience and furniture were designed to keep the focal point low, leaving the large concrete ceiling, with its three skylights, unobstructed.

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

이 공간의 스타일과 역사적 세부 사항에서 영감을 받은 디자인팀은 리모델링을 통해 고유한 특성을 유지하면서 더욱 상징적으로 만들기를 원했다. 인테리어와 가구까지 모두 주문제작으로 진행됐다. 공간 중앙에 있는 긴 아연 도금 강철로 된  공동 테이블은 공간에 통일감을 준다. 각진 벽을 따라 늘어선 벽돌 벤치는 인근의 오래된 건물의 노출된 기초에서 영감을 받았다. 그 결과 다양한 차원에 적응할 수 있는 다재다능하고 차분한 공간이 탄생했다.

 

아연도금 강철, 벽돌 및 폴리카보네이트와 같은 재료는 제한된 예산과 모더니즘과 미니멀리즘 정신을 모두 존중하기 위해 능률적인 생산 공정에 적합하다는 이유로 선택됐다. 이 세 가지 재료는 마감이나 보호층이 필요하지 않으며 그대로 사용할 수 있다.

 

대부분의 표면, 테이블, 카운터 및 비품에 사용되는 아연 도금 강철의 반사는 하루 종일 그리고 계절에 따라 공간에 생기를 불어넣는다. 공간을 위해 맞춤 설계된 의자는 붉은색 사암 파우더 코팅으로 마감되어 기초와 벤치의 벽돌과 연결된다. 자재 낭비를 방지하기 위해 유지한 서비스 카운터의 기존 베이스는 폴리카보네이트와 조도 조절이 가능한 LED 스트립으로 덧씌워져 있다. 반 지하에 위치한 카페에 웅장함을 더하기 위해 3개의 채광창이 있는 큰 콘크리트 천장을 남겨두고 구심점을 낮게 유지하도록 분위기와 가구를 설계했다.

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

ⓒEliott Légaré

 

 

 

Interior design   MDT Mobilier(Mathieu Domingue Trempe, Eliott Légaré)
Location   Montréal, Qc, Canada
Building area   149m²
Completion   2021
Furniture   MDT Mobilier
Construction   NAT Mobilier Urbain
Photographer   Eliott Légaré




'Interior Project > Cafe&Restaurant' 카테고리의 다른 글

Gentz Bakery Dongnae  (0) 2022.02.10
eert kitchen  (0) 2022.02.09
Slow & Raw  (0) 2022.02.08
Wine Social  (0) 2022.02.07
KAPPO AKII Japanese Dining, Korea  (0) 2022.01.27


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 최지희 | 발행소 : 서울시 마포구 월드컵로8길 45-8 1층 | 발행일자 : 매일














위로가기