ⓒYutao Xue

 

 

 

 

 

 

 

This project is located in Hangzhou Zancheng Center, a building with a square structure. It is close to the Qiantang River in the south, which attracts many famous international companies to settle in for office. The owner is a company founder, who focuses on high-end clothing design and fabric. With the development of business, a new space is needed to show the persistence and brand spirit of materials and fabrics.

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

At the beginning of the project, after many discussions with the owner, designer Leo Hu decided to focus on how to express the excellent fabric material and how to cut through space and color. The designer hopes to use simple lines and devices to reshape the space and create a space integrating exhibition, reception, and office.

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

The simple color block and space are separated by the use of design. Customization materials make the large space not have a strong sense of regional function. Creating a relaxing and comfortable space, just like the comfortable wearing feeling brought by the high-end cutting materials so it will not feel constrained, but detached and comfortable.

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

At the entrance, white is used for development, and only the simplest lines are used for decorating the wall. Every visitor can feel extreme purity when entering the space for the first time. The combination of white walls and projection makes the entrance space more modern and professional, and also offers the entrance space with different visual levels. 

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

Different from the traditional office space, the entrance chooses the setting of no lobby and no entertainment. Subtraction in the space can make the whole office space more complete. Simple line decoration can be used for spacing, which has the function of separation and no rigid wall spacing. It makes space have more simplicity. It seems to be a simple quilting decoration on the clothing, which is orderly from the far view and close to the view elaborate low-key design.

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

Entering the main space, the floor-to-floor window on one side allows the whole space to have an open view of the beautiful Qiantang River. Only simple colors are used in the space. The designer hopes to reproduce the texture and technology of the old industrial era.The use of new and old materials also makes space collide with a new visual atmosphere, just like the use of different materials in clothing, splicing out various collocations.

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

As a dual attribute of office and exhibition hall, harmony between both spaces is indispensable. The simplicity of color is set up to matching clothing and cloth, and the office area also provides more possibilities for daily work. In the fabric exhibition area, the designer chooses the simplest lines for combination. The vision of the space is clean and simple. The design of lighting also makes the delicate materials and clothing displayed incisively and vividly.

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

In the river view area, the designer has made new planning and integration for the functionality of the area, making the use of the area space more relaxing. The sofa, carpet, single chair, texture, and color complement each other. The designer hopes that every user will have a kind of leisure and comfortable mood. When the weather is good, people can look out and the river is sparkling. Natural and cultural atmosphere express in the space between ships. The small coffee box in the space breaks the past that the tea area is separate from the main space. The embedded small coffee and tea bar make time to enjoy a cup of coffee or tea more relaxed and adds a little sense of daily life and interest to the afternoon tea in the working time every day.

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

Simple things can often offer people more feelings in detail. While space has its own identification degree, it also solves the complex feelings brought by the environment. A new space is playing its infinite potential.

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

이 프로젝트는 정사각형 구조의 건물인 항저우 잔청 센터에 있습니다. 그것은 남쪽의 Qiantang 강과 가까우며 많은 유명 국제 기업이 사무실에 정착하기를 원합니다. 건축주는 고급 의류 디자인 및 패브릭에 중점을 둔 회사 설립자입니다. 사업의 발전과 함께 소재와 원단의 끈기와 브랜드 정신을 보여줄 새로운 공간이 필요합니다.

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

프로젝트 초기에 디자이너 Leo Hu는 건축주와 많은 논의 끝에 우수한 패브릭 소재를 표현하는 방법과 공간과 색상을 자르는 방법에 집중하기로 결정했다. 디자이너는 단순한 선과 장치를 사용하여 공간을 재구성하고 전시, 리셉션 및 사무실이 통합된 공간을 만들기를 원했다.

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

심플한 컬러 블록과 공간이 디자인을 사용하여 분리되어 있습니다. 커스터마이징 자재는 넓은 공간을 지역적 기능이 강하게 느껴지지 않게 한다. 고급 커팅 소재가 가져다주는 편안한 착장감처럼, 속박이 아닌 이타적이고 편안한 느낌으로 편안하고 안락한 공간을 연출한다.

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

입구는 화이트를 전체적으로 사용하고, 벽면을 장식하기 위해 가장 단순한 선만을 사용한다. 모든 방문객은 처음 이 공간에 입장할 때 극도의 순수함을 느낄 수 있다. 흰색 벽과 프로젝션의 조합은 입구 공간을 보다 현대적이고 전문적으로 만들고 다양한 시각적 수준의 입구 공간을 제공한다.

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

기존의 사무실 공간과 달리 입구는 로비와 접대가 없는 환경을 선택했다. 공간을 빼면 전체 사무실 공간을 더 완벽하게 만들 수 있다. 단순한 선 장식은 단단한  벽 대신 공간을 분리하는 기능이 있으며, 공간을 더욱 단순하게 만들어준다. 옷에 심플한 퀼팅 장식을 한 듯, 멀리서 보면 질서정연하고 가까이서 보면 정교한 디자인이다.

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

메인 공간에 들어서면 바닥에서 바닥까지 내려오는 한쪽 창문을 통해 전체 공간에서 아름다운 Qiantang 강의 탁 트인 전망을 감상할 수 있다. 공간에는 단순한 색상만 사용된다. 디자이너는 오래된 산업 시대의 질감과 기술을 재현하고 싶어했다. 다양한 시간적 공간 분할 효과를 위해 마치 의류에 다른 재료를 사용하는 것처럼 새 재료와 오래된 재료를 사용하여 다양한 배색을 사용했다.

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

사무실과 전시장은 이중적 특성으로 두 공간 간의 조화가 필수적이다. 컬러의 심플함은 의상과 천을 매칭하여 설정했고, 사무공간 또한 일상 업무에 더 많은 가능성을 제공힌다. 패브릭 전시 공간에서 가장 단순한 조합의 라인을 선택했다. 공간의 비전은 깨끗하고 단순합니다. 조명 역시 의상의 섬세한 소재를 예리하고 생생하게 보여준다.

 

 

 

ⓒYutao Xue

 

 

 

리버뷰 영역에서 디자이너는 영역의 기능에 대한 새로운 계획 및 통합을 수행하여 영역 공간 사용을 보다 편안하게 만든다. 소파, 카펫, 1인용 의자, 질감 및 색상이 서로를 보완한다. 디자이너는 모든 사용자가 일종의 여가와 같은 편안한 분위기를 갖기를 바랐다. 날씨가 좋으면 사람들이 밖을 내다볼 수 있고,  배 사이로 자연과 문화의 분위기가 표현된다. 작은 탕비공간은 메인 공간과 분리되어 있다는 편견을 깨뜨린다. 탕비공간은 커피나 차 한 잔을 즐기는 시간을 더욱 편안하게 만들어주고, 업무시간에 애프터눈 티를 통해 소소한 일상과 흥미를 더해준다.

 

 

 

AXONOMETRIC

 

 

 

단순한 것이 종종 사람들에게 더 자세한 감정을 제공할 수 있다. 공간에는 그 자체의 식별 정도가 있지만, 그것은 또한 환경에 의해 야기된 복잡한 감정들을 해결한다. 새로운 공간이 무한한 잠재력을 발휘하고 있다.

 

 

 

FLOOR PLAN

 

 

 

Design company    WJ Design
Location   Hangzhou, China
Program   Office, Exhibition hall
Building area   800㎡
Completion   2020
Design director   Leo HU
Design team   Jimmy JIN Lilian YANG Runze LIN
Furniture   Enjoyspace
Lighting   Huah
Construction   Uhjoh
Multimedia   Sanzhen Tech
Client   Lingdi
Photogranph   Yutao Xue 




'Interior Project > Office' 카테고리의 다른 글

SkiDeal Office  (0) 2021.08.02
Playstudios HQ  (0) 2021.07.29
Lingdi Office  (0) 2021.07.20
Effective Communication Offices  (0) 2021.07.16
The Core - CBRE's Dutch headquarters in Amsterdam  (0) 2021.07.14
DSL Headquarters in Luxembourg  (0) 2021.07.07


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News














위로가기