ⓒRaphaël Thibodeau

 

 

 

A new optometry clinic has newly opened on Plateau-Mont-Royal in Montreal. In addition to offering a range of eco-friendly products, the space is designed to promote the profession of optometrists and rethink their place of work.

 

 

 

ⓒRaphaël Thibodeau

 

 

 

CATHERINE CATHERINE designed the store around an examination room with glass partitions, located in the center of the space and visible from the street. Clients can take their eye exam under the intrigued eyes of passers-by. The partitions let in natural light, an asset for this clinic and its doctors. Outside the examination room, the space is multifunctional and allows patients, as well as employees to settle at the place of their choice: bench, small reception desk, large service counter. 

 

 

 

ⓒRaphaël Thibodeau

 

 

 

The majority of the clinic's furniture has been custom designed. The dimensions of the space being limited, CATHERINE CATHERINE have minimized the surfaces of the rooms and designed adapted furniture. For example, the exam room is equipped with an '' L '' desk encompassing the practitioner. Everything is easy to access, at the right height and makes the exam fluid.

 

 

 

ⓒRaphaël Thibodeau

 

 

 

To maximize the space, the designers have designed a flexible and open plan. The pre-test room has been reduced to a minimum, as it only contains devices used rapidly before exams. The designers put it in an alcove that can be opened and closed with opaque curtains. This room is in connection with a high table to which guests are invited to sit. This table is reminiscent of a kitchen island that allows various gatherings, discussions and the adjustment of eyeglass frames.

 

 

 

ⓒRaphaël Thibodeau

 

 

 

The frames were arranged on both sides of the shop. CATHERINE CATHERINE has designed wooden displays that are built-in on one side and hung like frames on the other. The oak allows to bring heat to the space, but also to emphasize the mounts. The display structures were designed so that users could see themselves in mirrors easily, but also to make the frames visible and structured. The frames are gently deposited in a non-overloaded environment, making the visit and search more enjoyable. The provision of frames also allows employees to make a good inventory analysis.

 

 

 

ⓒRaphaël Thibodeau

 

 

 

When choosing frames, a tray allows customers to make several choices and place them on one of the small tables. These tables are places against on a bench where one can wait, but on which customers can sit down to take the time to choose the right frames. The bench recalls a cafe and makes the place less medical. The materiality refers to the world of clinics, but is distinguished by its natural woods, ceramics and bright colors that reflect the brand image. The shop is warm, accessible and anchored in the neighborhood.

 

 

ⓒRaphaël Thibodeau

 

 

 

몬트리올의 Plato-Mont-Royal에 검안 클리닉이 새로 문을 열었다. 다양한 친환경 제품을 제공하는 것 외에도, 이 공간은 검안사들의 작업을 증진시키고 그들의 근무처를 재고하기 위해 설계됐다.

 

 

 

ⓒRaphaël Thibodeau

 

 

 

CATHERINE CATHERINE은 검사실 주위에 유리 칸막이가 있는 가게를 디자인했다. 유리 칸막이는 공간 중앙에 위치해 있고 거리에서 볼 수 있다. 고객들은 지나가는 사람들의 호기심 어린 눈길을 받으며 시력 검사를 받을 수 있다. 이 파티션은 이 클리닉과 의사들의 자산인 자연광을 들어오게 합니다. 검사실 밖에는 다기능 공간이 마련되어 있어 직원들은 물론 벤치, 작은 접수처, 대형 서비스 카운터 등 원하는 곳에 자리를 잡을 수 있다.

 

 

 

ⓒRaphaël Thibodeau

 

 

 

클리닉의 가구 대부분은 맞춤형으로 설계됐다. CATHERINE CATHERINE은 제한된 공간의 크기를 바탕으로 방의 표면을 최소화하고 개조된 가구를 디자인했다. 예를 들어, 검사실에는 의자에 둘러싸인 'L' 자형 테이블이 설치되어 있다. 모든 것이 적당한 높이에서 접근하기 쉽고 유동적인 검사를 가능하게 한다.

 

 

 

ⓒRaphaël Thibodeau

 

 

 

공간을 극대화하기 위해 설계자들은 유연하고 개방적인 공간을 설계했다. 사전 검사실은 검사 전에 빠르게 사용되는 장치만 포함하므로 최소한으로 축소됐다. 설계자들은 그것을 불투명 커튼으로 여닫을 수 있는 방 안에 넣었다. 이 방은 손님이 앉을 수 있는 높은 테이블과 연결되어 있습니다. 다양한 모임과 토론, 안경테 조절이 가능한 주방 아일랜드를 연상시키는 테이블이다.

 

 

 

ⓒRaphaël Thibodeau

 

 

 

안경테는 가게 양쪽에 배치되어 있다. 한쪽은 붙박이장이고 다른 한쪽은 액자처럼 매달린 나무 진열대를 디자인했다. 참나무는 공간을 따뜻한 느낌을 줄 뿐만 아니라 강조성을 주기도 한다. 디스플레이 구조는 사용자가 거울을 통해 자신과 안경테를 쉽게 볼 수 있도록 설계됐다. 안경테의 종류가 과도하게 많지 않은 환경에서 가볍게 보관되어 있어 방문과 찾는 것이 더욱 즐거워진다. 또한, 직원들이 좋은 재고 분석을 할 수 있게 해 준다.

 

 

 

ⓒRaphaël Thibodeau

 

 

 

고객들은 안경테를 선택할 때 트레이를 사용하여 여러 가지를 선택하여 작은 테이블에 놓을 수 있다. 이 테이블은 벤치에 기대어 서서 기다릴 수도 있지만, 고객이 앉아 올바른 안경테를 선택하기 위해 시간을 할애할 수 있는 장소이다. 그 벤치는 카페를 떠올리게 하고 그 장소를 덜 의료적으로 만든다. 재료는 클리닉의 성격을 나타낸다. 그러나 브랜드 이미지를 반영하는 천연목과 도자기 및 밝은 색상을 통해 구분된다. 가게는 따뜻한 느낌이며, 접근성 또한 좋다.

 

 

 

FLOOR PLAN

 

 

 

Design   CATHERINE CATHERINE
Location   Montréal, Canada
Floor area   80㎡
Materials   Oak, walnut, steel, ceramics, fabrics.
Floor coverings   Ramacieri Soligo
Lighting    EDP
Carpentry   Il Fabrique
Contractor   Vez éco-construction
Photographer   Raphaël Thibodeau




'Interior Project > Retail' 카테고리의 다른 글

Toyou bookstore  (0) 2021.07.21
Uvée - Optometry Clinic  (0) 2021.07.15
Mumokuteki Concept Bookstore  (0) 2021.07.13
Lazzarini Optics  (0) 2020.07.09
Self Service Laundry  (0) 2020.07.09
RUBIO  (0) 2020.06.19


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News











위로가기