ⓒ Nguyen Cuong




It is known that townhouses are a very popular concept in Vietnam. The rows of houses are often close and have limited space in contact with the environment. Therefore, the most important requirement of the owner before designing is a construction that is not only closely related to the elements of nature but also remains private.




ⓒ Nguyen Cuong




This construction is arranged to be an open space. Even though it has no direct access to the outside space, this construction still receives natural wind and light. Therefore, one third of the area is used to arrange the floor clearances purposefully, taking light for hidden areas and absorbing hot air, regulating its flow indoors continuously.




ⓒ Nguyen Cuong




The buffers inside and outside the house will become lively as trees will be brought and arranged mostly in areas with natural light, which will significantly reduce the warmth of the indoor space on hot days. 




ⓒ Nguyen Cuong




Materials used for the building include the white and the color of the bricks. The complementary colors are used as a way to soften the user's eyes as well as get the sunlight and combine with neutral-color raw materials to create a pleasant light.




ⓒ Nguyen Cuong




In addition to the core principles such as human usability, colors and properties of materials, feng shui, a vague and seldom used principle in the West, is considered an indispensable principle in Vietnam.  "Complete design" means access to light, natural wind, balancing their relationships, equality inside and outside. As a result, a good environment can be created through good organization and the harmony between the five elements will be formed.




ⓒ Nguyen Cuong




베트남 타운하우스 속 조화의 집, 에이-하우스

베트남은 타운하우스가 매우 인기를 끌고 있다. 줄지어 늘어선 집들은 종종 너무 가깝고, 자연과 접촉할 수 있는 공간이 제한되어 있다. 그렇기 때문에 설계를 시작하기 전, 건축주의 가장 중요한 요구사항은 자연과 밀접하게 연결되고 프라이버시가 유지되는 건축이었다.




ⓒ Nguyen Cuong




이 프로젝트의 구조는 오픈 스페이스를 중심으로 정렬되어 있다. 외부 공간에 직접 맞닿을 수는 없지만, 여전히 자연의 바람과 빛을 받아들이도록 계획되었다. 따라서 면적의 3분의 1은 바닥 틈새를 의도적으로 배열하기 위해 사용되며, 숨겨진 부분에 빛을 반사시키고 더운 공기를 빨아들여 실내의 공기흐름을 조절하는 장치로 사용된다.




ⓒ Nguyen Cuong




나무들을 자연광이 들어오는 부분에 배치하기 때문에 집의 안팎으로는 완충공간이 생기를 불어넣는다. 이 공간은 더운 날에 실내 공간이 너무 더워지지 않도록 확실한 방파제가 된다.




ⓒ Nguyen Cuong




건물의 재료는 흰색과 벽돌색을 포함한다. 이 두 보색은 사용자의 눈을 부드럽게 할 뿐만 아니라 햇빛을 받고 중성색의 자재들과 결합되어 쾌적한 빛을 만들어낸다.




ⓒ Nguyen Cuong




인간의 사용성, 재료의 색과 특성같은 핵심 원리에 더해, 서양에서는 거의 사용되지 않는 원칙인 풍수는 베트남에서는 필수적인 원칙으로 여겨진다. '완전한 설계'는 빛과 자연의 바람에 접근해 그들의 관계와 내외부의 조화를 의미한다. 이를 위한 고민의 결과로 좋은 조직을 통해 좋은 환경이 조성될 수 있고, 요소들 사이의 조화가 만들어졌다.




ⓒ Nguyen Cuong


ⓒ Nguyen Cuong









DIAGRAM





SECTIONAL PERSPECTIVE





FLOOR PLAN








Architects  IZ Architects

Location   Trieu Quang Phuc Street, Quang Ngai City, Viet Nam

Program   Single family house

Gross floor area   128m²

Completion   2020

Lead architects   Le Vinh, Nguyen Cuong

Photographer   Nguyen Cuong




'Architecture Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

House in the forest  (0) 2020.12.30
Home P+E+3  (0) 2020.12.29
A-House  (0) 2020.12.28
Floating Nest  (0) 2020.12.25
TORTO HOUSE  (0) 2020.12.08
HOUSE IN PYEONGTAEK  (0) 2020.12.07


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기