ⓒ Jaeyoon Kim

 

 

 

The site is located in a semi-residential area in Nam-gu, Incheon, and it is a long and narrow rectangular site. The programs requested by the client were a cafe on the first and second floors, neighborhood living facilities on the third and fourth floors, and a house on the fifth floor. They requested that we architecturally solve the inadequateness of the narrow site, which adjoins the front road, that is shaped long inward. Since there are adjacent lands on either side as well as the back, we were worried that the area around the site would seem closed if a building was built in the future.

 

 

 

ⓒ Jaeyoon Kim

 

 

 

용현동 인터랙팅 큐브

인터랙팅 큐브가 자리한 곳은 인천시 남구 준주거 지역에 위치한 땅으로, 15미터 전면도로에 접한 좁고 긴 직사각형 필지이다. 1, 2층의 카페, 3, 4층의 근린생활시설, 5층의 주택이 건축주로부터 요구된 프로그램이었다. 전면도로에 접해 있는 폭이 좁고 안쪽으로 긴 형태의 필지가 가진 열악함을 건축적으로 해결해 주기를 요구했다. 양 옆과 뒤쪽에 인접 필지가 있어 미래에 건물이 들어서면 필지 주위가 폐쇄적으로 둘러싸일 것을 걱정했다.

 

 

 

ⓒ Jaeyoon Kim

 

ⓒ Jaeyoon Kim

 

ⓒ Jaeyoon Kim

 

ⓒ Jaeyoon Kim

 

ⓒ Jaeyoon Kim

 

ⓒ Jaeyoon Kim

 

ⓒ Jaeyoon Kim

 

ⓒ Jaeyoon Kim

 

ⓒ Jaeyoon Kim

 

 

 

 

 

 

 

SECTION

 

 

 

 

 

1st FLOOR PLAN

 

 

 

 

 

 

 

Architects   RICH Urban Environment

Location   Michuhol-gu, Incheon, Republic of Korea 

Use   Restaurant, House 

Site area   240.40m²

Built area   143.21m²

Total floor area   564.74m²

Floor   5F 

Structure   RC

Photographer   Jaeyoon Kim

 

 

 

 

해당 프로젝트는 건축문화 2020년 12월호(Vol. 475)에 게재 되었습니다.

The project was published in the December, 2020 issue of the magazine(Vol. 475).




'Architecture Project > Commercial' 카테고리의 다른 글

CAFE CREDO  (0) 2021.03.09
VOID LINE  (0) 2021.02.17
INTERACTING CUBE  (0) 2021.02.16
THE GROUND  (0) 2021.02.12
RED CUBE  (0) 2021.02.11
TIME  (0) 2021.02.10


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일














위로가기