ⓒ Seungmin Lee




Grace U has a meaning of ‘Grace you’, and it’s a brand which mainly does fashion and beauty brand businesses. D+ENTER designed Grace U’s own present-like off-line show room & head office for their clients who mainly activate and communicate online. Considering splitlevel formation and function, they designed big scale artwork which will be a symbol of the brand. This big art frame, which could be seen big outside, is eye-catching, and takes a role of brand promotion and photo wall. Luxury molding design on a white color wall serves the main frame, and pendant lights have placed in different heights and give an image of starlight floating in the showroom. Simple and clean 3 levels of round display table and a plaster cast gives a feeling of luxurious gallery, linen curtains convey luxury, grace and warmth sufficiently.




ⓒ Seungmin Lee




A fitting room also secures a large space so that it gives clients a premium service and adds stability The reinforcement columns of the previous split-level structure have utilized to an office on the 1st floor and satisfied functionality and openness. A backside of the main symbol artwork, which could be seen on the 2nd floor’s meeting zone, has an excellent aesthetic functionality, and also provides a privacy and openness appropriately. A wall molding on the entrance of 1st floor is connected with 2nd floor’s meeting zone and CEO room and gives consistency. In addition to it, a molding has planned on the ceiling’s bar rail light like a frame, and adds creativity.




ⓒ Seungmin Lee




그레이스 유

그레이스 유는‘ 우아한 당신’이라는 의미로 패션과 뷰티 사업을 주력으로 하는 브랜드이다. 디엔터는 온라인으로 주로 활동하고 소통하는 그레이스 유 고객들을 위한 오직 그레이스 유만의 선물 같은 오프라인 쇼룸 겸 헤드 오피스를 디자인하였다. 기존 복층의 형태와 기능을 고려하여 브랜드 심벌이 될 대형 아트웍을 디자인하였는데, 외부에서도 크게 보이는 이 대형 아트 액자는 시선을 집중시키며 브랜드 홍보 및 포토월의 역할을 한다. 화이트 컬러 벽면의 고급스러운 몰딩 디자인은 메인 액자를 서브하고, 펜던트 조명은 높낮이를 다르게 배치하여 별빛이 쇼룸에 떠 있는 듯한 이미지를 준다. 심플하면서 깔끔한 원형 3단 디스플레이 테이블과 석고상은 마치 고급 갤러리에 온 듯한 느낌을 주고, 리넨 커튼은 고급스러움과 우아함 그리고 따뜻함을 충분히 전달한다.




ⓒ Seungmin Lee




피팅 룸 또한 넓게 확보하여 고객에게 프리미엄 서비스와 안정감을 더하여 준다. 1층 사무실은 기존의 복층구조의 보강 기둥들을 활용하여 기능성과 개방감을 충족시키고, 2층 회의실에서 보이는 메인 심볼 아트웍의 뒷면은 적절하게 프라이빗함과 개방감을 주면서도 훌륭한 미적인 기능성을 지닌다. 1층 입구의 벽면 몰딩은 2층의 회의실과 CEO실까지 연결되어 통일감을 주고, 천장의 바 레일 조명에 몰딩을 액자처럼 기획하여 크레이티브함을 더한다.




ⓒ Seungmin Lee


ⓒ Seungmin Lee


ⓒ Seungmin Lee


ⓒ Seungmin Lee


ⓒ Seungmin Lee


ⓒ Seungmin Lee


ⓒ Seungmin Lee









FLOOR PLAN





Design   D+ENTER 

Design team   Young Jun (Director), Seemyung Song, Gayoung Lee (Design construction), Laeun Ye, Ara Jeon, Minseo Kim (Art team) 

Location   1F, 102 Gil 45, Gangnam-daero, Gangnam-gu, Seoul, Republic of Korea

Area   192.8m²(1F), 73.5m²(2F) 

Completion   2019 

Material   Tile (Floor), Paint, FRP Molding, Wood Molding, Linen Curtain (Wall), Paint, Chandelier, FRP Molding (Ceiling) 

Photographer   Seungmin Lee




해당 프로젝트는 BOB 2019년 12월호(Vol. 185)에 게재 되었습니다.

The project was published in the December, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 185).




'Interior Project > Office' 카테고리의 다른 글

ESRAWE STUDIO NEW LOCATION  (0) 2020.07.06
GO WITH READING  (0) 2020.06.12
GRACE U  (0) 2020.06.11
MODELS IN MODEL  (0) 2020.06.08
K.WAH ROYAL MANSION LIFE EXPERIENCE CENTER  (0) 2020.03.31
MULTIDISCIPLINARY DESIGN OFFICE  (0) 2020.02.21


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News











위로가기