ⓒ Mostudio / Sungmo Yang


Camellia Hill is a large natural park on Jeju Island. People can think that Camellia is just a fairly common plant in Jeju. However, it is a warm creature that protects us from stiff sea breeze of Jeju with its signature thick, bountiful leaves. Camellia is common in Jeju Island, but its warm properties are unique. As unique as it is, it is a place where everyone who visits Camelia Hill can receive a handful of warm hearts. It is also the starting point for conveying such feelings.

Jeju has topographical characteristics as a volcanic island. For example, there are basalts, the wind blowing from the sea, and atypical trees modified by the wind. Winds and stones were met to make the Jusangjeolli Cliff, and wind and trees were met to deformed trees. A unique environment has created Jeju’s unique forms and materials.



ⓒ Mostudio / Sungmo Yang


Wind of Jeju splits the rock, and Camellia splits wind of Jeju and weakens it. To create a natural and plain space, We used morphological changes as a motif to capture them calmly through changes in materials. Also, to deliver a pure and plain image of Jeju Island, we have tried to organize simple yet dense textures that do not bias the decoration. We tried to make use of more sustainable materials than sparkling trend styles and proposed certain criteria with an architectural mindset.




카멜리아 힐 피크닉

동백의 언덕, 카멜리아 힐은 제주도에 위치한 큰 규모의 자연공원이다. 동백은 제주에서 흔한 식물이지만, 제주의 드센 바닷바람으로부터 특유의 두껍고 풍성한 잎으로 우리를 보호해주는 따뜻한 존재다. 제주 동백이 가지는 따뜻한 속성이 특별한 만큼 카멜리아 힐을 찾는 모두가 그 따뜻한 마음을 채워가길 바라며, 공간도 이러한 마음을 전달할 수 있는 하나의 기점이 되고자 한다.




ⓒ Mostudio / Sungmo Yang




제주는 화산섬이라는 지형적 특성이 있고, 그로 인해 돌(현무암)과 바다에서 불어오는 바람, 그리고 바람으로 인한 비정형의 나무들이 존재한다. 바람과 돌이 만나 주상절리를 만들고, 바람과 나무가 만나 편형수가 만들어진다. 제주만의 특별한 환경은 제주만의 특별한 형태와 소재를 만들어낸다. 제주의 바람이 암석을 쪼개고, 동백은 제주의 바람을 쪼개서 약하게 만든다. 형태적 변화는 모티브가 되어, 공간에서 재료 자체의 성질을 담아내는 자연스럽고 담백한 공간이 만들어졌다. 또한, 제주도의 순수하고 담백한 이미지를 전달하기 위하여 치장에 치우치지 않은, 단순하지만 밀도있는 텍스처들로 구성됐으며, 순간의 유행에 그치는 스타일을 차용하기보다 건축적인 태도로 지속가능한 소재와 소재들을 대하는 태도로 일정한 기준을 가지고 만들어졌다.




ⓒ Mostudio / Sungmo Yang


ⓒ Mostudio / Sungmo Yang





INTERIOR ELEVATION


1st FLOOR PLAN





Architects Studio FRAGMENT

Location Byeongak-ro, Andeok-myeon, Seoguipo-si, Jeju-do, Republic of Korea 

Gross floor area 200㎡

Completion 2019 

Principal designer Dh. Seo 

Design team Seungyoun Noh 

Consultants Perception., inc 

Client Camelia Hill 

Photographer Mostudio / Sungmo Yang




해당 프로젝트는 건축문화 2020년 2월호(Vol. 465)에 게재 되었습니다.

The project was published in the February, 2020 issue of the magazine(Vol. 465).




'Architecture Project > Commercial' 카테고리의 다른 글

SAZERAC HOUSE  (0) 2020.04.16
CLIFF FRONT 7 (CARBON HOUSE)  (0) 2020.04.01
CAMELLIA HILL PICNIC IN JEJU  (0) 2020.03.30
SAN NO LU  (0) 2020.03.27
PP_ PARTIAL PLEATS  (0) 2020.03.25
BERLIN'S MICHELBERGER HOTEL  (0) 2020.03.20


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기