ⓒ Yongjoon Choi




Junwoogng Seog, designer hoped for the space to become a place where the patients who come to the oriental medicine clinic feel peaceful and be able to talk about everything about them. Just like the front of our childhood home in our memories that are held in our hearts even now, like the memories of that neighborhood. There are three key words planted in the space. The first is the simplified structure of the space. Excluding functional forms, decorative forms were to be excluded. The message given by the structure of 'Aeichi Korean Medical Clinic' is concise and simple, that is not need any florid language.




ⓒ Yongjoon Choi




And the second is the devices for communication. By using object, open the space and let light soak in so that by welcoming the outside elements naturally the outside light can permeate into the space without disturbing the lifestyle and also to naturally recognize the changes of the day in the space. In addition, the walls are partially opened and doors are minimized to the extent that they do not harm the function. The last is the use of familiar and warm material. Familiar and friendly material is corresponded with the message of 'Aichi Korean Medical Clinic'. Even though this is an era when short and impactful images exist sporadically, the things that come across the mind from time to time even now or the things that we remember are the familiar things that we soaked in without even our knowing.




ⓒ Yongjoon Choi




애이치 한의원

디자이너 석준웅은 한의원에 온 환자가 자연스럽게 평안함을 느끼고 자신의 모든 것을 이야기 할 수 있는 그런 곳이 되길 바랐다. 지금도 마음속에서 기억되는 어린 시절 '우리 집’ 앞, 그 동네의 추억처럼. 그 공간에는 세 가지 키워드가 있다. 첫 번째는 공간 형태의 단순화이다. 기능적 형태를 제외하고 장식적 형태는 배제하고자 했다. '애이치 한의원’의 내부 형태가 주는 메시지는 어떤 미사여구도 필요 없는 간결하고 담백한 것이다.




ⓒ Yongjoon Choi




두 번째는 소통을 위한 장치들이다. 외부에서의 요소를 자연스럽게 맞이하여, 외부의 빛이 생활에 방해되지 않게 공간에 스며들고, 공간 안에서 하루의 변화를 자연스럽게 인지할 수 있도록 공간을 열어놓거나 빛을 스미게 하는 오브제를 활용하였다. 그리고 기능을 해치지 않는 범위 안에서 벽의 일부를 열어 놓거나 문을 최소화하였다. 마지막은 익숙하고 따뜻한 소재를 활용하는 것이다. 그것들은 '애이치 한의원’의 메시지를 반영한다. 한순간의 강한 이미지가 산발적으로 존재하는 시대이지만 지금도 문득문득 생각이 나거나 추억하게 되는 것은 나도 모르게 스며들어버린 익숙한 것들이기 때문이다.




ⓒ Yongjoon Choi


ⓒ Yongjoon Choi


ⓒ Yongjoon Choi


ⓒ Yongjoon Choi


ⓒ Yongjoon Choi





ELEVATION

FLOOR PLAN




Design Junwoong Seog / BY SEOG BE SEOG 

Design team Miyoung Kim 

Client Aeichi Korean Medical Clinic 

Location Suji-ro, Suji-gu, Yongin-si, Gyeonggi-do, Republic of Korea 

Built area 179.69㎡ 

Completion 2018 

Construction INTO INC. 

Interior finish Wood Flooring, Painting, Wood, Fabric, Temperd Glass, Tile 

Furniture Jackson Chameleon, Inc., Order Made Furniure 

Photographer Yongjoon Choi




해당 프로젝트는 BOB 2019년 10월호(Vol. 183)에 게재 되었습니다.

The project was published in the October, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 183).




'Interior Project > Hospitality' 카테고리의 다른 글

HARALDSPLASS HOSPITAL  (0) 2020.03.30
REFUTURE CLINIC  (0) 2020.03.27
AEICHI KOREAN MEDICAL CLINIC  (0) 2020.03.26
ORDINARY CLINIC  (0) 2020.03.24
ART HOTEL PARADISO IBIZA  (0) 2020.02.27
BOUTIQUE HOTEL LANKAVATARA OCEAN RETREAT  (0) 2020.02.27


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기