ⓒ Towodesign


In the movie ‘Charlie and the Chocolate Factory’ directed by Tim Burton, we witnessed a journey of imagination full of tasty stimulations. Cheese, with its tiny holes and color of yellow, is comparable to the rich and mellow flavor of chocolate. By choosing this delicacy as the main concept to design “The Dessert KITCHEN”, Towodesign produced chemical reactions among food, visual impression and emotion, and created a unique space that provides fantasy experiences. The dessert shop is located in the sunken square of a mall. The surface of the large yellow table is characterized by holes, similar to those of cheese. It’s as if ‘SpongeBob’ was turned into a huge cheese. The outside eating area, like a sculpture, has a strong sense of existence, becoming a visual highlight on the underground square of the mall.


ⓒ Towodesign


Towodesign intended to create a dessert heaven with a church-like interior structure. Elements of towering domes of churches were applied to the ceiling, which consists of several vaults in line with the trapezoidal plane of the site. The white grid well matches with the yellow backdrop wall, showing a proper balance between order and affinity. The interior furniture presents round or curved shapes, adding flexibility to the space and enabling the customers to enjoy the feast of visual and gustatory entertainment. 


ⓒ Towodesign


디저트 키친

팀 버튼 감독의 영화‘ 찰리와 초콜릿 공장’에서 우리는 맛있는 자극이 가득한 상상의 여행을 목격했다. 작은 구멍을 가진 노란색 치즈는 초콜릿의 풍부하고 부드러운 맛에 필적한다. 토우디자인은 이 섬세함을 “디저트 키친”을 설계하기 위한 주요 개념으로 선택하여 음식, 시각적 인상, 감정 사이에서 화학적 반응을 만들어냈고 판타지 같은 경험을 제공하는 독특한 공간을 만들었다. 디저트 가게는 쇼핑몰의 움푹 들어간 광장에 위치한다. 커다란 노란색 테이블의 표면은 치즈와 비슷한 구멍이 특징이다. 마치‘ 스폰지밥’이 거대한 치즈로 변한 것 같다. 외부 식사 공간은 조각처럼 존재감이 강해 쇼핑몰 지하 광장의 시각적 하이라이트가 된다.


ⓒ Towodesign


토우디자인은 교회 같은 인테리어 구조로 디저트 천국을 만들고자 의도했다. 교회의 우뚝 솟은 돔의 요소들을 천장에 적용했고 부지의 사다리꼴 평면에 맞추어 여러 개의 아치형 천장을 구성했다. 흰색 격자는 노란색 배경 벽과 잘 어우러져 질서와 친밀감 사이의 적절한 균형을 보여준다. 실내 가구는 둥글거나 구부러진 모양으로 연출하여 공간에 유연성을 더하고, 고객들은 시각적이고 미각적인 여흥의 향연을 즐길 수 있다. 


ⓒ Towodesign



ⓒ Towodesign



ⓒ Towodesign



ⓒ Towodesign









Design   He Mu / Towodesign 

Design team   Ren Wei, Sun Meng, Zheng Liyuan 

Location   B1, REN HE TOWN MALL, Chengdu, China 

Area   69m²

Completion   November 2018 

Main materials   Metal, Terrazzo, Brushed stainless steel  

Photographer   Towodesign 





해당 프로젝트는 BOB 2019년 10월호(Vol. 183)에 게재 되었습니다.

The project was published in the October, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 183).








'Interior Project > Cafe&Restaurant' 카테고리의 다른 글

OMAKASE  (0) 2020.03.17
BOQUERIA WEST 40TH STREET  (0) 2020.02.28
THE DESSERT KITCHEN  (0) 2020.02.28
LODBROK RESTAURANT  (0) 2020.02.24
PARSONAGE CAFE  (0) 2020.02.24
THE GEOMETRICATION-UNLOCKED CAFE  (0) 2020.02.20


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일

MasilWIDE News










위로가기