ⓒ Towodesign


Towodesign Studio created two subversive showrooms for Chinese wood flooring brand TREESSUN.


ⓒ Towodesign


(1) Wood floors depict a picture of mountain and water : Offering a visual feast with static and dynamic balance

Through drawing inspirations from traditional Chinese landscape painting, Towodesign integrated the display of wood flooring products with an experience of sightseeing tour.
The studio applied parameterization design to generate curved surface of the “wood-made mountain”, assembled thousands of wood flooring components into a “mountain mass” by decomposing and processing different parts via programs and numerical control machine, and meanwhile gave wood floors a shape of “flowing water” by utilizing multimedia technology. The sightseeing tour around mountain and water is divided into three stages, “going up to the hill”, “sightseeing on the hill” and “going downhill”. The “mountain” was built with unpainted wood flooring that can be disassembled and reused after the exhibition closes, coinciding with the client’s concept of environmental protection.


ⓒ Towodesign


(2) Wood floors whip up a surge : Creating spectacular sensory illusions

An undulant wooden-color “surge” spans across one side of the showroom, as if it is lifted up from the ground by whirlwind. Different wood flooring exhibits are spliced and overlapped according to the shades of color, providing a view of rippling water waves and gradient colors.
Mirrors at both longitudinal sides of the installation stretches the “water wave” and expands the limited showroom space by inflection, creating a dreamy and fantasy atmosphere.


ⓒ Towodesign


트레썬 플로어 전시 홀 디자인

토우디자인 스튜디오가 중국 바닥 목재 브랜드 TREESSUN을 위한 두 개의 파격적인 쇼룸을 선보였다.


ⓒ Towodesign


(1) 산과 물의 모습을 새긴 나무 바닥 : 정적이고 동적인 균형을 통해 시각적 경험 제공 

전통적인 중국 풍경화에서 영감을 받은 토우디자인은 관광 체험과 나무 바닥재 전시를 통합했다.
스튜디오는 매개 변수화한 디자인을 활용하여“ 나무로 만든 산”의 곡면을 만들고, 프로그램 및 수치제어기를 통해 여러 부품을 분해 및 조합하여 수천 개의 나무 바닥재를“ 산 봉우리”로 조립하는 한편, 멀티미디어 기술을 활용하여 나무 바닥을“ 흐르는 물”의 형태로 제작하였다.
“산”은 TREESSUN의 환경보호 신념에 기초하여 전시가 끝난 이후 분해와 재활용이 가능하도록 도장되지 않은 나무 바닥재로 지어졌다.


ⓒ Towodesign

ⓒ Towodesign

ⓒ Towodesign


(2) 급상승하는 나무 바닥 : 화려하고 감각적인 착시 현상

회오리 바람에 바닥이 들어 올려지는 것처럼, 나무 바닥이 전시실 한쪽을 가로지르며 물결친다.
“물의 파장”은 굴절로 제한된 쇼룸을 넓혀 몽환적이고 환상적인 분위기를 자아낸다.


ⓒ Towodesign

ⓒ Towodesign

ⓒ Towodesign




WOOD FLOORS DEPICT A PICTURE OF MOUNTAIN AND WATER DIAGRAM



WOOD FLOORS WHIP UP A SURGE DIAGRAM





Design   Towodesign 

Design team   He Mu, Zhang Qian, Liu Xiongjie 

Client   TREESSUN 

Location   Shanghai 

Completion   March 2018 (1), September 2017 (2) 

Area   250m² (1), 140m² (2) 

Material   Solid wood floor(TREESSUN), Sandwich plate, Metallic framework 

Photographer   Towodesign




해당 프로젝트는 BOB 2019년 7월호(Vol. 180)에 게재 되었습니다.

The project was published in the July, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 180).




'Interior Project > Installation' 카테고리의 다른 글

2018 DDS EXHIBITION SPACE  (0) 2019.11.06
TREESSUN FLOOR EXHIBITION HALL DESIGN  (0) 2019.11.06
HANWHA 'LIFE PLUS WALK' PR HALL  (0) 2019.11.04


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기