ⓒ Juyeon Lee


LIFE PLUS redefines the four core elements (financial, physical, mental, inspirational) necessary for an affluent life based on the concept of “Holistic Wellness.” It is Hanwha's financial integrated brand that describes the lifestyle content that will be useful in the near future and products and services required to enjoy an increased quality of life. Harakenya took responsibility for brand design, and she reinterprets the trademark and brand-oriented point of LIFE PLUS in line with the peak of spring.


ⓒ Juyeon Lee


The space was divided into three areas:

1. LEAF WALK : This is a space that expresses a fluid life shape in various petal forms, and the exterior is finished with a transparent polycarbonate material so that the shape of the building can be projected into the outdoor space of the Hangang Park.

2. LIGHT WALK : This is a space that shows messages conveyed to the audience through the logo light.

3. CLOUD WALK : This is a space that expresses the process of an active life for the future. The cloud-shaped sculpture placed in front of the Barrisol light was drawn up like a staircase and appears to go out through the window.


ⓒ Juyeon Lee




ⓒ Juyeon Lee




ⓒ Juyeon Lee


라이프 플러스

라이프 플러스는 풍요로운 삶을 위해 필요한 네 가지 핵심요소(금융, 건강, 정신, 영감)를 ‘Holistic Wellness’(전체적인 건강함)의 개념으로 새롭게 조명하고 이를 가까운 미래에 유용할 라이프스타일 콘텐츠와 앞선 삶의 질을 누리기 위한 상품과 서비스로 제안하는 한화의 금융 통합 브랜드이다. 하라켄야가 브랜드 디자인을 맡아서 진행하였으며, 라이프 플러스의 심벌마크와 브랜드 지향점을 봄의 절정에 맞추어 재해석한 체험 공간이다. 


ⓒ Juyeon Lee


공간은 세 개의 영역으로 나누어졌다.

1. LEAF WALK : 유동적인 삶의 모습을 다양한 꽃잎 형태로 표현한 공간으로, 외부 공간인 한강공원에서도 조형물이 형상이 비출 수 있게 투명 폴리카보네이트 재질로 외관을 마감하였다.

2. LGIHT WALK : 관객에게 전달하고 싶은 메시지를 로고 라이트를 통해 보여주는 공간이다.

3. CLOUD WALK : 미래에 대한 능동적인 삶의 과정을 표현한 공간으로 전면 바리솔 앞으로 놓인 구름 형상의 조형물이 계단처럼 이어져 올라가 창문을 통해 나가는 모습으로 연출되었다.


ⓒ Juyeon Lee




ⓒ Juyeon Lee




ⓒ Juyeon Lee








Design   Maum Studio 

Client   Hanwha‘s Creative Team 

Location   Yeouido Hangang Park 

Area   220m² 

Design period   January to March 2019 

Completion   April 2019 

Finishing materials   artificial turf.P-TILE (Floor) Polycarbonate, Barisol, painting (Wall), Painting (Ceiling) 

Photographer   Juyeon Lee 





해당 프로젝트는 BOB 2019년 7월호(Vol. 180)에 게재 되었습니다.

The project was published in the July, 2019 issue of the BOB magazine(Vol. 180).








'Interior Project > Installation' 카테고리의 다른 글

2018 DDS EXHIBITION SPACE  (0) 2019.11.06
TREESSUN FLOOR EXHIBITION HALL DESIGN  (0) 2019.11.06
HANWHA 'LIFE PLUS WALK' PR HALL  (0) 2019.11.04


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기