This home in a high-density residential district in Tokyo’s suburbs was commissioned by a designer at a large real estate company. The roof and exterior walls are constructed from metallic grey Galvalume which both forms a structural skin and protects the privacy of the residents by shielding the first floor from visibility from the street. A large opening in the roof brings in abundant natural light and makes the compact space feel more expansive.   



The first-floor entrance offers a view between the staircase and the bathroom clear to the back of the property. The “public dining room,” an extension of the entryway, serves not only as the family eating area but also as a guest room for entertaining. An island kitchen by Germany’s SieMatic brand blends form and function, evoking a bistro atmosphere.   



Through a glass door and floor-to-ceiling windows, a terrace equipped with an outdoor sofa and other features serves as an exterior living room perfect for parties. Thanks to a courtyard-like layout that ensures privacy and a peaceful mood, it’s hard to believe the street is just on the other side of the wall.  



The second floor is integrated with a loft and large void, forming a living area that takes advantage of the high ceilings. The interconnectivity of the exposed rafters and eaves opens up the space, while at night, soft indirect lighting envelopes it in a dream-like atmosphere. Overall the house is like an auberge where family and friends can enjoy a meal at the “restaurant” below and then relax upstairs.



커버


도쿄 교외지구의 고밀도 주거지역에 위치한 이 주택은 대형 부동산 투자회사의 디자이너가 의뢰하였다. 지붕과 외벽은 회색 갈바륨 금속을 사용하여 구조적 외피의 기능과 동시에 거리에서 1층이 보이지 않도록 보호함으로써 거주자의 사생활을 보호한다. 



지붕의 넓은 창은 충분한 자연광을 주며 작은 공간을 보다 넓게 느끼게 한다. 1층 입구는 계단실과 욕실 사이를 통해 건물 뒤편을 보여준다. 입구 통로의 연장인 “공적 식당”은 가족 식사 공간의 기능을 할 뿐만 아니라 접대를 위한 객실의 기능도 한다. 유리문과 바닥에서 천정까지의 창을 통해 외부 소파와 여러 특징을 갖추고 있는 테라스는 파티를 할 때와 같이 야외 거실의 역할을 한다.



2층에는 다락방과 넓은 빈 공간이 합쳐져 거실 공간으로서 높은 천정의 장점을 가지고 있다. 노출된 서까래와 처마의 상호 연결성은 공간에 개방성을 주고, 밤에는 부드러운 간접 조명이 마치 꿈에 있는 듯한 분위기를 준다. 전반적으로 이 집은 가족과 친구들이 “식당”에서 식사를 즐기고 위층에서 쉴 수 있는 주막과 같다.





Architects   Satoshi Kurosaki / APOLLO Architects & Associates 

Location   Fuchu city, Tokyo, Japan 

Site area   190.01㎡

Total floor area   101.56m2 (1F 50.78m2, 2F 50.78m2) 

Structural engineer   Masaki Structures (Kenta Masaki)

Lighting engineer   Sirius Lighting Office (Hirohito Totsune) 

Kitchen design   SieMatic

Interior coordination   Cassina ixc. 

Construction   Hirano Construction  

Photographer   Masao Nishikawa




해당 프로젝트는 건축문화 2019년 2월호(Vol. 453)에 게재 되었습니다.

The project was published in the Feb, 2019 issue of the magazine(Vol. 453).









'Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

CHIRATH RESIDENCE  (0) 2019.05.09
Casa La Reserva  (0) 2019.05.08
COVER  (0) 2019.05.02
VILLA CATWALK  (0) 2019.04.22
8 Albatross Avenue  (0) 2019.04.10
CUCKOO HOUSE  (0) 2019.04.09


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기