ⓒ Lorena Darquea

Located on a hill, the project is displaced through two volumes, impacting the smallest possible surface and almost without altering the terrain, 

the existing vegetation of oaks and copal trees is respected.

 

ⓒ Lorena Darquea

The compositional scheme of the volumes responds to different levels, burying itself to the south and flying towards the north, so the project 

gets a direct dialogue with the nature.

 

ⓒ Lorena Darquea

According to the identified needs of the project, a public space that is directly related to the environment is generated, creating a transparency 

towards the horizon, which allows having an internal-external relation. 

On the other hand, the private volume generates a cave aspect, a refuge, merging into the mountain, getting a shelter atmosphere.

 

ⓒ Lorena Darquea

The articulation of the volumes is solved with a steel and glass hallway, fulfilling the function of connecting the public and private areas 

in different levels, both inside and outside, causing a vacuum in the mountain.

 

ⓒ Lorena Darquea

The tectonics of the project as a core point is to create a mimesis between the context and the architectural intervention, dissolving on the site. 

Using local preexisting stone, steel and wood; a warm atmosphere and a timeless language is created, 

so throughout time, the house will merge as if it would have always existed.

 

ⓒ Lorena Darquea

Interacting directly with the landscape, the construction will go unnoticed in time, from the used materials and the architectural language.

 

ⓒ Lorena Darquea

타이티팩 오두막집 


언덕 위에 위치한 이 프로젝트는 2개의 볼륨으로 지형을 거의 변경하지 않고, 기존의 오크나무와 코팔나무 식생을 존중하고 있다. 볼륨의 구성방식은 서로 다른 레벨에 대응하여 남쪽으로는 묻히고 북쪽으로는 들어올려져 자연과 직접 소통한다.

 

ⓒ Lorena Darquea

 

ⓒ Lorena Darquea

프로젝트의 요구에 따라 주변환경과 직접적으로 소통하고 있는 공공 공간은 수평적인 투명성으로 내부-외부 관계를 조성하고있다. 한편, 사적 공간은 동굴의 형상으로 산과 어우러져 아늑한 분위기를 얻고있다.

 

ⓒ Lorena Darquea

강철 및 유리복도는 볼륨을 명확하게 표현하며, 안팎으로 서로 다른 레벨은 공적영역과 사적영역을 연결하는 기능을 한다.

 

ⓒ Lorena Darquea

프로젝트의 핵심은 건축물의 문맥과 건축적 개입 사이의 표현을 대지에 녹여내는 것이었다. 그 지역에 이미 존재해왔던 돌, 강철 및 목재를 사용하여 따뜻한 분위기와 시간을 초월한 언어가 만들어지기 때문에 시간이 지남에 따라 집은 언제나 존재했던 것처럼 어우러진다.

 

ⓒ Lorena Darquea

경관과 직접 상호작용하면서, 이 집은 건축재료 건축언어로부터 이윽고 눈에 띄지않을만큼 자연스러워질 것이다.

 

ⓒ Lorena Darquea
GROUND FLOOR PLAN
UPPER FLOOR PLAN

 

SECTION

 

 

Principal architect   LAMZ Arquitectura
Project architect   Luis Alberto Martinez Zuniga
Location   San Antonio Teitipac, Oaxaca
Program   Residential
Building area   185㎡ 
Completion   2018
Design team   Francisco Guillermo Lopez Chavez, Romeo Eli Antonio Ayuso, Oscar Matias Acevedo
Structural engineer   Eduardo Fernandez
Construction   LAMZ Arquitectura
Photographer   Lorena Darquea 

 




'Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

Casa VN  (0) 2019.04.01
Felderhof House  (0) 2019.03.29
Teitipac Cabin  (0) 2019.03.28
Cabin Rones  (0) 2019.03.27
House on the house  (0) 2019.03.22
HSH House  (0) 2019.03.21


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기