© Frank Pinckers


The design of the A&A at Nanyang Girls’ High School (NYGH) runs in parallel to Singapore’s narrative and identity as a nation at the crossroads of the East and West, and traditional and contemporary or ‘modern’. NYGH is known for its education being rooted in Chinese culture, and its adherence to traditions developed since its founding days. In the larger context that the school is a part of, the social structure in Singapore is similarly grounded on age-old Chinese beliefs and practices. At the same time, both are forward thinking in their visions for the future and hopes for their citizens. The extension of NYGH saves as a concrete evidence of its brand and identity moving ahead to understand the changing nature of education, keeping up with global standards on pedagogy whilst creating a dialogue within the local and regional educational communities. As each year passes, there will be an increased discussion on how we should converse, architecturally, with older buildings - both heritagelisted and otherwise. 


© Edward Hendricks


In A& As, there is always an interesting tension between the new and the old. When considering the possible strategies to address the brief, it was apparent that the architectural approach should not be one that emulates the old, subservient to the legacy of the iconic institution. Neither should the existing school complex fade away, being simply the backdrop for the new extension. What we opted for instead, was a synergistic relationship between the old and the new a duet performing in sync and in harmony. 


© Edward Hendricks


We hope that NYGH serves as a successful sample of one approach to a dialogue between new and old structures for a maturing institution and nation. The key aim of our design, beyond meeting functional requirement, was to provide students with generous and pleasant spaces for social and creative interaction and development. With its completion, there is an increase in outdoor spaces, and an improved relationship with the surrounding environment. The undulating greens cape not only reinstated the green field that was there before but also created a more interesting landscape to support a variety of activities. 


© Edward Hendricks


Architecturally, it ties all the different functional requirements of the brief in one neat and cohesive gesture. The new, more vibrant design of architecture and landscape has encouraged and empower  students to take ownership of their surroundings. We have seen students appropriating spaces as they see fit in the nooks and rannies resulting from the extension. In addition, flexible room configurations were planned, together with different scales and arieties of breakout spaces for a vast range of activities and interactions to take place. 


© Edward Hendricks


These facilitate the current understanding of pedagogy and the renewal of outdoor education philosophy, a far cry from the introverted learning spaces that has been proven not to be effective. With the new NYGH, classrooms are extended to the outdoors, and learning is no longer confined to four walls, creating an enhanced school-going experience, and making learning and teaching a much more engaging process.


© Edward Hendricks


리터닝 더 그린 난양여자고등학교

리터닝 더 그린 난양여자고등학교(NYGH) A&A의 디자인은 동서양의 교차로, 그리고 전통적, 현대적, 선구적인 국가로서의 싱가포르의 이야기와 정체성을 담고 있다. NYGH는 중국 문화에 뿌리를 두고 있는 교육으로 잘 알려져 있으며, 창립 이래로 전통을 고수하고 있다. 큰 맥락에서 학교는 싱가포르의 사회 구조와 마찬가지로 오래된 중국의 믿음과 관행에 기반을 두고 있다. 동시에 미래에 대한 비전과 시민들에 대한 희망을 생각하고 있다. 


© Edward Hendricks


NYGH의 증축은 교육의 변화하는 본질을 이해하고 지역 및 교육 공동체 내에서 대화를 창출하면서 교육에 관한 세계적 기준을 따라갈 수 있는 브랜드와 정체성에 대한 구체적인 증거이다. 해가 거듭할수록 유산에 등재되어 있는 건물과 그렇지 않은 건물 모두를 어떻게 건축적으로 되살릴지에 대한 논의가 늘어날 것이다. A&A에서는 항상 새로운 것과 오래된 것 사이에 흥미로운 긴장감이 있다. 업무를 다룰 수 있는 가능한 전략을 고려할 때, 건축적 접근법이 상징적인 기관의 전통의 부차적인 접근을 모방해서는 안 된다는 것이 명백했다. 또한 기존 학교 단지가 단순히 새로운 확장을 위한 배경이 되어 없어져서는 안 된다. 대신에 우리가 선택한 것은 이전과 새로운 것 사이의 시너지적 관계, 즉 동기화와 조화를 이루며 공연하는 듀엣 같은 것이었다. 


© Edward Hendricks


건축가는 NYGH가 성숙된 기관과 국가를 위해 신구 구조 간의 대화에 있어 하나의 성공적인 접근 방식으로 역할 하기를 바란다. 기능적 요구 사항을 충족시키는 것 외에, 디자인의 핵심 목표는 학생들에게 사회적이고 창조적인 상호 작용 및 개발을 위한 넓고 쾌적한 공간을 제공하는 것이었다. 그것이 완성되면서, 야외 공간의 증가 및 주변 환경과의 관계도 개선되었다. 물결 모양의 녹색 망토는 전에 있던 녹색 들판을 복원했을 뿐만 아니라 다양한 활동을 지원하기 위한 더 흥미로운 풍경을 만들어냈다. 구조적으로, 그것은 개요의 모든 다양한 기능적 요구사항을 깔끔하고 응집력 있게 묶는다.


© Edward Hendricks


새롭고 더욱 활기찬 건축과 풍경은 학생들이 그들의 환경을 소유할 수 있도록 격려하고 힘을 실어 주었다. 학생들이 증축을 통해 구석 구석에 공간에 맞게 활용하는 사례를 볼 수 있다. 또한 다양한 활동 및 상호작용을 위한 여러 규모의 브레이크아웃(breakout)공간과 함께 유연한 실 구성을 계획했다. 이러한 시설은 교육학에 대한 현재의 이해와 야외 교육 철학의 개선을 촉진하는데, 이것은 효과적이지 않다고 증명된 내향적인 학습 공간과는 거리가 멀다. 새로운 NYGH에서는 교실이 야외로 확장되고, 배움은 더 이상 네 개의 벽으로 한정되지 않는다. 학교 가기에 더 좋은 경험을 만들고, 학습과 가르침의 과정을 훨씬 더 매력적으로 만들어 준다.



DIAGRAM


FLOOR PLAN



Architect Park + Associates_Lim Koon Park

Location Singapore 

Program Education 

Gross floor area Additional 6,117.25㎡, Total 39,443.24㎡

Completion 2017 

Lead architect Lim Koon Park 

Design team Christina Thean, Yin Wing Yong, Nuntawat Tasanasangsoon, Adrian A., Gesmundo, Chua Shi Yi Fiona, Achawin Laohavichairat 

Construction Santarli-Zheng Keng JV (Santarli Construction Pte Ltd, Zheng Keng Engineering & Construction Pte Ltd) 

Photographer Edward Hendricks, Frank Pinckers



해당 프로젝트는 건축문화 2018년 10월호(Vol. 449)에 게재 되었습니다.

The project was published in the Sep, 2018 issue of the magazine(Vol. 449).




'Architecture Project > Education' 카테고리의 다른 글

CORTE BERTESINA  (0) 2019.01.25
YANG’S SCHOOL RURAL LIBRARY AND BOOKSTORE  (0) 2019.01.23
Returning the Green  (0) 2019.01.10
XIAO JING WAN UNIVERSITY  (0) 2019.01.07
Hangzhou Normal University  (0) 2019.01.04
Tokyo Denki University, Tokyo Senju Campus  (0) 2019.01.03


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일



MasilWIDE News










위로가기