ⓒLamberto Rubino

 

The natural elemnt that we used as starting point for the design of this project was the presence of the vineyard. The modular order of the vineyard system has been reported in the measures of the spaces of the house, the module of 2.5m, the distance between the rows of the vineyard, becomes the basic module applied to the volumes, which reflect the same logic of the vineyard. The wineyard, through the building, was deliberately made to become the prevailing landscape inside the house.

 

The building consists of two parallelepiped-shaped volumes with a single floor connected by a glazed corridor. The complex is characterized by openings that allow it to be crossed both visually and spatially. The external spaces are in direct relationship with the vineyard. The larger volume is characterized by a roof with a slope of 17% here it is possible to find the living-kitchen area. This volume is connected to the sleeping area through a glazed passage that filters between an internal courtyard and the countryside. The bedrooms are inside the second volume with a flat roof. The rooms are connected with an hallway which is accessible from the external veranda. All the outdoor spaces are designed to be lived in, the shading systems protect the large windows and create areas where you can gather and stay with your own guests. Through a few steps you reach the solarium and the swimming pool which enjoys a magnificent view of the surrounding countryside. The patio between the two volumes is characterized by the presence of a lemon and a system of benches covered in blue majolica that express contemporary Sicilian Living.

 

 

 

 

ⓒLamberto Rubino

 

리틀 캡틴 하우스

 

‘리틀 캡틴 하우스’는 포도밭 한 가운데 세워진 집이다. 포도밭은 2.5m의 모듈로 구획되는데, 리틀 캡틴 하우스도 이러한 포도밭의 모듈이 적용되어 동일한 규모의 모듈을 가지고 있다. 건물을 관통하는 와인마당은 의도적으로 집 안의 일반적인 풍경이 되도록 만들어졌다.

 

건물은 두 개의 평행한 형태의 장서로 이루어져 있으며, 한 층은 유약을 바른 복도로 연결되어 있다. 이 단지는 시각적으로나 공간적으로나 교차할 수 있는 개구부가 특징이다. 외부 공간은 포도밭과 직접적인 관계에 있다. 부피가 큰 지붕은 17%의 경사를 가진 것이 특징이며, 이곳에서는 생활주방 공간을 찾을 수 있다. 이 책은 안마당과 시골 사이를 거르는 유리로 된 통로를 통해 잠자는 곳과 연결되어 있다. 침실은 지붕이 평평한 2층에 있으며, 객실은 외부 베란다에서 접근할 수 있는 복도와 연결된다. 모든 실외 공간은 거주할 수 있으며, 차광 시스템은 큰 창문을 보호하고 거주자와 손님들이 함께 모이고 머물 수 있는 공간이다. 몇 걸음만 걸으면 솔라륨과 주변 시골의 절경을 감상할 수 있는 수영장이 보인다. 두 볼륨 사이의 파티오는 현대 시칠리아 생활을 표현한 푸른 마졸리카로 덮인 레몬과 벤치가 마련되어 있다.

 

 

 

 

ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ⓒLamberto Rubino
ELEVATION
FLOOR PLAN

 

 

Architect Gruppo Vid’a
Location Menfi, Sicily, Italy
Program House
Gross floor area 1,500㎡
Completion 2022
Project architect Santi Albanese
Photographer Lamberto Rubino

 

해당 프로젝트는 건축문화 2022년 8월호(Vol. 495)에 게재되었습니다.
The project was published in the August, 2022 recent projects of the magazine(Vol. 495).

 

August 2022 : vol. 495

Contents : RECORDS FIVE ARCHITECTS FROM THREE TEAMS SELECTED FOR ‘2022 KOREA YOUNG ARCHITECTS AWARD’ 2022 젊은 건축가상에 선정된 3개 팀, 5명의 건축가들 : NEWS / COMPETITION / BOOKS : SKETCH THE FLASHING ELEMENTS / CRISTINA CORREA FREI

anc.masilwide.com




'Architecture Project > Single Family' 카테고리의 다른 글

ATMOSPHERIC WALL  (0) 2022.12.29
Gasan 60-9  (0) 2022.12.22
DOT HOUSE  (0) 2022.11.24
TINI M  (0) 2022.11.23
BIRDHOUSE  (0) 2022.11.21


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일














위로가기