ⓒ yongjoon choi

 

 

 

The hiddenjae project is an 155sqm accommodation facility located in Bukchon,
Korea, designed by OFTN Studio.


This space, which has the characteristics of hanok, was used as a residential space before it was designed. The c-shaped building consists of wooden pillars, wooden rafters, and roofs. The landscape is harmonized in the middle of the courtyard, bringing nature into the interior of the space, 
and through glass in the room,
Borrow the scenery and create the same scene. In order to reinterpret the form of traditional Korean architecture, 
existing and modern materials were mixed, and the harmony between modern furniture and objects was prioritized.
A total of two bedrooms and bathrooms were placed on the far end of the building, away from the movement of private spaces It was possible to gather around public spaces such as dining spaces and kitchen spaces.
The cave hidden inside is a place where you can enjoy historical tastes and was previously used as an air defense 
during the Japanese colonial period. It is a space where users of the space can feel a comfortable and luxurious atmosphere and experience modernly 
reinterpreted Korean traditional architecture.

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

hiddenjae 프로젝트는 한국 bukchon에 위치한 155sqm 규모의 숙박시설로 oftn studio가 디자인했다.


한옥의 특징을 갖는 이 공간은 디자인되기 전에는 주거공간으로 사용되었다. ㄷ 자 형태의 평면을 갖는 이 건물은 목재 기둥과 목재 서까래,지붕으로 구성되어 있다. 중정의 공간에는 조경이 어우러져 자연을 공간의 내부로 들여오게 되며 실에서도 유리를 통해 경치를 빌려와 그럼 같은 장면을 연출한다. 한국의 전통건축의 형태를 재해석하기 위해 기존의 전통소재들과 현대의 소재들을 믹스시켰으며 현대적인 가구와 오브제와의 어울림을 우선 하였다.
총 두개의 침실과 욕실은 건물의 가장 끝쪽으로 배치시켰으며 사적인 공간들의 동선을 멀리 하여 다이닝 공간, 주방 공간 등의 공적인 공간들을 중심으로 모일 수 있게 하였다. 안쪽에 숨어있는 동굴은 개인의 사적 취향을 즐길 수 있는 곳으로 전에 일제시대의 방공호로 사용되었던 공간이다.

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

 

ⓒ yongjoon choi

 

 

 

 

 

isometric

 

 

 

 

 

 

floor plan

 

 

 

Design : OFTN studio
Location : 87 Gahoe-dong, Jongno-gu, Seoul
Site area : 155㎡
Building area :  89.5㎡ 
Photographer : yongjoon choi




'Interior Project > Retail' 카테고리의 다른 글

INNERSIGNAL LOUNGE  (0) 2022.11.07
Awesomeneeds  (0) 2022.11.03
LEHA  (0) 2022.10.11
PLACEBO  (0) 2022.09.21
YUN PANGYO  (0) 2022.09.06


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일














위로가기