ⓒ Hoang Le

 

 

 

SEESON - flagship store

Our renovation of SEESON’s flagship store is located on the ground floor of an office building on Nam Ky Khoi Nghia street, one of the most important axes of Saigon’s heritage. The block, bounded by the four central streets of Nam Ky Khoi Nghia, Huynh Thuc Khang, Pasteur and Le Loi, is filled with urban sediments, the co-existence of multiple layers of various eras, including French villas, Republic-era buildings, commercial buildings. The architecture of the building itself is also emblematic of the Modern Architecture movement in South Vietnam in the 60s and 70s, characterized by the combination of concrete materials and a rational, solid framework, an interweaving between the language of Modernism and traditional brise-soleil details. In such a context, the work of revealing and creating dialogues, or the increasingly rare openings for the memories of the city to emerge, is the architectural intention of the project: to restore the original facade of the building which has been transformed by various interventions of time; to minimize interventions that would affect the main structure of the building; to use natural light as a main element in this mise-en-scène of materials that carry different levels of surface penetration. Our motivation is to create a break in the urban space, using sound and touch, as we uncover a dimension of memory; to arrest the vacillations of light that is either direct or scattered, brilliant or softly sparkling, as it moves through jagged or transparent surfaces; to evoke the vibrations of the body as it moves through a dream world between the virtual and the real.

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

SEESON - 플래그십 스토어

SEESON의 플래그십 스토어는 사이공 유산의 가장 중요한 축 중 하나인 Nam Ky Khoi Nghia 거리의 오피스 빌딩 1층에 위치하고 있다. 남키코이응아, 후인 툭캉, 파스퇴르, 르로이의 4개의 중앙 거리로 둘러싸인 이 블록은 프랑스 빌라, 공화국 시대의 건물, 상업용 건물 등 다양한 시대의 여러 층이 공존하는 도시 퇴적물로 가득 차 있다. 도시 건물의 건축 자체는 60년대와 70년대 남베트남의 근대 건축 운동의 상징이기도 하다. 다양한 시간의 개입에 의해 변형된 건물의 원래 외관을 복원하는 것, 대부분의 사람들에게 영향을 미칠 수 있는 개입을 최소화하는 것, 그리고 건물의 구조, 다양한 수준의 표면 침투가 가능한 재료의 미장센에서 자연광을 주요 요소로 사용하는 것이 프로젝트의 건축적 의도이다. 소리와 촉감을 사용하여 도시 공간에 휴식을 만들고자 프로젝트는 시작되었고, 직접적이거나 미세하거나, 찬란하거나, 부드럽게 반짝이는 빛의 흔들림을 억제하고, 들쭉날쭉하거나 투명한 표면을 통해 움직일 때, 비로소 체감의 진동을 일으키게 한다.

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ⓒ Hoang Le

 

 

 

 

 

ground floor plan

 

 

 

 

 

 

mezzanine floor plan

 

 

 

 

 

diagram

 

 

 

 

 

Design : Nhabe Scholae
Location : Ho Chi Minh City, Vietnam
Completion : 2022
Gross Built Area : 300㎡
Photographer : Hoang Le, Tung Pham
       

 

 






'Interior Project > Retail' 카테고리의 다른 글

GRANHAND  (0) 2022.08.04
Gordon Gallery  (0) 2022.07.20
An&Be  (0) 2022.04.22
Schulstrasse 17 Store  (0) 2022.04.21
HAIGHT SHOPPING LEBLON  (0) 2022.04.14


마실와이드 | 등록번호 : 서울, 아03630 | 등록일자 : 2015년 03월 11일 | 마실와이드 | 발행ㆍ편집인 : 김명규 | 청소년보호책임자 : 박소정 | 발행소 : 서울시 마포구 독막로2길 12 2층 | 발행일자 : 매일














위로가기